Hop til indhold

Den rådvilde

Members
  • Antal indlæg

    3
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Alt der er opslået af Den rådvilde

  1. Vi skal ud og hente vores nye lille Lhasa Apso hvalp i morgen.. Problemet er, at når hvalpen skal ud i vores have, så er der 7 trin ned fra terrassen. Og vi tænker ikke, at det er holdbart, at vi skal bære den op og ned hver gang i minimum 1 år. Jeg har derfor tænkt mig at lave en rampe, som den kan bruge, men er i tvivl om, hvilken hældning den skal have for at den ikke bliver for stejl, så hvalpen ikke tør gå på den. Der er ca. 2 meter ned til haven, men jeg håber selvfølgelig at jeg ikke behøver lave en rampe, der er 10 -15 meter lang (det fylder lidt for meget.) Gode råd modtages med kyshånd.
  2. Tak for alle jeres svar. Grundet ferie har jeg først mulighed for at svare nu. Det endte med at opdrætteren betalte vores penge tilbage og vi fandt en anden dejlig hvalp, som vi skal hente i morgen.
  3. Hej. Vores familie er desværre kommet i et meget svært dilemma. Sidste lørdag var min hustru og jeg ude og se på en hvalp (11 uger) hos en opdrætter (anden forening end DKK). Vi faldt for en dejlig hvalp og aftalte at vi skulle kontakte dem samme aften, hvis vi gerne ville se hvalpen næste dag sammen med vores børn. Vi snakkede med hende i telefonen og aftalte et besøg næste dag. Om søndagen var hele vores familie på besøg og både vi og opdrætter var enige om, at vi skulle have hvalpen. Vi skulle blot indbetale et depositum på 1/3 af prisen for at vi var sikre på at få hvalpen. Betalingen skete lige efter besøget og efterfølgende har vi modtaget en kvittering på mail. Da vi skal på ferie i uge 29, aftalte vi at vi først skal have hvalpen i uge 30. Vi var så på besøg igen i tirsdags, hvor sælger tilsidst i besøget siger, at de har besluttet, at de ikke kan sige hvornår vi må få hvalpen hjem efter vores ferie og det kommer an på, hvordan hvalpen tager imod os, når vi kommer igen. De vil heller ikke underskrive købsaftalen før den dag, at vi får hvalpen. Det bliver vi slået lidt ud af, men siger "nå" og kører hjem med en rigtig dårlig fornemmelse. Efterfølgende kontakter vi sælger og fortæller, at vi bliver nødt til at have planlagt, hvornår vi kan få hvalpen hjem, da vi gerne vil have tid og ro til at integrere den i vores familie imens vi har ferie. Ligeledes forsøger vi at aftale flere besøg inden vores ferie, da sælger har givet udtryk for, at det er vigtigt at komme på besøg mange gange inden vi kan få den hjem. Derfor aftales der et besøg i går Lørdag, hvor sælger skal ringe når hvalpen vågner fra en lur. Kl. 14 har vi ikke hørt noget endnu og skriver en sms for at høre om den snart er klar til besøg. Vi ringer og skriver igen kl. 17 uden svar. Vi hører først noget kl. 21, hvor sælger forslår besøg i dag søndag. Dette siger vi selvfølgelig ja til. Da vi ikke har hørt noget til aften skriver vi igen og får svar tilbage, at det ikke kan lade sig gøre i dag. Vi spørger til, hvornår vi så kan komme på besøg, men har ikke fået noget svar. Vi har en rigtig dårlig fornemmelse, da det var et mærkeligt besøg sidste gang og depositummet skulle indbetales på sønnens mobilnr. Hvordan er man som køber stillet i sådan en situation?? Kan man forlange at sælger skal udlevere hvalpen på et bestemt tidspunkt og hvis de nægter at udlevere den, hvordan er vi så stillet ift. vores depositum. Pengene er faktisk ikke det vigtigste, men vi har nogle børn som bliver knuste over, at de måske ikke får en hvalp alligevel, samt at de ikke ved hvornår de kan få den hjem. Mvh. Den rådvilde.
×
×
  • Tilføj...