Hop til indhold

Fluffykins

Members
  • Antal indlæg

    746
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af Fluffykins

  1. Udkogt, og meget vandet havregrød i meget små portioner (skefulde) af gangen + zoolac plejer at løse maveproblemer ret hurtigt her. Jeg ville ikke udsætte ham for et foderskift, medmindre han har tilbagevendende maveproblemer, og i så fald ville jeg gøre det mens maven er nogenlunde stabil.

    Min egen tommelfingerregel er, at maven skal være iorden indenfor 24 timer - ellers besøger vi dr. Dyr og får tjekket status (dehydrering, osv.) . Deres skånekost på dåse er også ret effektivt til at få maven på ret køl igen.

    Hold øje med om han har feber, for det kan være tegn på en form for maveinfektion, som kan kræve behandling.

     

    Og og rigtig god bedring med ham!

  2. Hmm.. Jeg ville nok presse lidt på for at få hende tjekket igennem hos dr dyr - en slankekur er ca. Lige så sjov for hunde som for mennesker :/

     

    ... Men jeg har også gode erfaringer med rc satiety til vægttab.

  3. Øv øv øv, er rigtigt ked af at høre at det var en hjerneblødning - men godt at du kom afsted med ham!

    Jeg kender to mennesker som har haft en hjerneblødning, og de siger altså at det har været et irriterende, men heldigvis smerterfrit forløb at komme igennem.

    Masser af krydsede fingre for at han hurtigt kommer sig, det er virkelig på tide at du får lidt held din vej :)

  4. Husk lige at disse symptomer også findes ved alvorlige ting som hjerneblødning f. eks.

    Min venindes hund , en 11 årig fik noget ala det samme som din, han havde så også voldssomme balanceproblemer. Hendes dyrlæge mente hjerneblødning, så hun tog videre til det store Karlslunde, hvor de har scannere og han havde så en øreinfektion i indre øre. Få også lige tjekket for læbefoldsinfektion, der kan gøre meget ondt. Det er klassisk for cockere at få , her i varmen, og med ofte våde læber.

    Håber de finder grunden!!!!

     

    Hund nr to som havde disse symptomer, havde netop fået en hjerneblødning. Og det jeg husker som den store forskel var st selvom han dinglede rundt med hovedet på skrå, så viste han ikke tegn på smerter. Han var iøvrigt 17 år gammel og fik fred samme dag.:megaked:

  5. Nej jeg har ikke taget hans tempratur, det er fuldkommen umuligt, både med og uden tvang. Men han virker feberslatten og har røde øjne.

     

    Skal til dyrlæge kl 12. det hjalp heldigvis meget tydelig med en smertestillende i går aftes.

     

    Krydser fingre for jer! Og for at det "bare" er en ørebetændelse.

     

    Og uh jeg kender den der følelse af ikke og vide om man skal afsted eller se tiden an... Det hjælper ikke at slå sig selv oven i hovedet over det, man kan ikke reagere før man selv ser, og kan vurdere symptomerne.

  6. Advantage er også kun effektivt mod lopper - ikke flåter. Effipro er så vidt jeg kan læse mig frem til det samme stof som frontline - og tea har en gang fået lopper, selvom jeg brugte det. Nu holder vi os til bayvantic, for det tager det hele og hun tåler det fint.

    Jeg kan ikke lide tanken om gift, men ifht. Flåter, så skal de bare dø inden de når at smitte min hund med alt muligt!

  7. Hmm nu vil jeg ikke male fanden på væggen, og gøre dig unødigt nervøs, men jeg kan ikke lide at han savler, og holder hovedet på skrå. Har set hunde med sådanne symptomer to gange, og de var alvorlige og behandlingskrævende. Den ene gang var det en slem ørebetændelse, som påvirkede hundens balancenerver, og krævede lang medicinsk behandling.

     

    Så jeg ville bestemt ikke vente med at tage ham til dr. Dyr til mandag - alternativt få dyrlægen på hjemmebesøg hvis det er helt umuligt for dig at komme frem.

     

    Edit: Kan se du ikke længere er i tvivl om at i skal afsted her i weekenden, så god bedring til den lille sorte :)

  8. Jeg ville måske lige give vagtdyrlægen et kald - det kan jo være der er noget på omgang i jeres område... Er iøvrigt altid selv glad for at få en vurdering af om hvad man skal holde øje med, og hvornår man skal afsted.

  9. Jeg stemmer også på en corgi:hjerte:

    Min nabo har det perfekte eksemplar, som går løs alle (ikke trafikerede) steder, og bruger det meste af sin tur på at charme, og få mavenus af forbipasserende. Den gør helt sikkert som det passer den langt hen af vejen, men med så meget charme at man ikke kan andet end at smelte:lun:

     

    Til dine behov tror jeg altså sagtens man kan finde et individ som passer på dine ønsker ang temperament overfor hunde og mennesker og det at den har en grad af selvstændighed gør risikoen for alene hjemme problemer meget mindre.

  10. Det synes jeg lyder som en god løsning med lidt lækkert på toppen. Hvis du på et tidspunkt skulle være interesseret i et nemt barf foder så kan jeg anbefale Nature's menu barf nuggets som en løsning der ikke kræver det store i fryserplads. Min vuf stortrives i hvert fald på det indtil videre og har fået det i snart to måneder nu, og vi klarer os fint med et lille køle/fryseskab.

    Du kan se mere om det her, hvis du er interesseret: http://www.naturesmenu.co.uk

  11. Tea får mad hver aften kl. 18. Det er råt, og er det kallun, som jeg nægter at tø op i køleskabet, kommer der varmt vand ovenpå. Hun kommer på tur fra kl 22-23, og har absolut ingen problemer med at holde sig til kl 6.30 når vi går morgentur. I weekenderne sover vi endda længe, og hun vil som regel ikke op af kurven før kl. 9 � elsker lidt have en B-hund �

  12. Jo jeg ville også gerne spørge om hvad munde mads mærke der er bedst til dem :D?

    Der er rigtig mange meninger om hvordan et hundefoder bedst skal sammensættes, og hvilke råvarer der er gode/knap så gode!

    Men hunde er også meget forskellige, nogle trives på alt, andre kan det være svært at finde det helt rigtige til.

    Mine egne tommelfingerregler er, at foderet skal indeholde en god mængde kød, og at skal være fuldt deklareret, så jeg ikke er i tvivl om hvad der er i. Derudover vil jeg ikke fodre med biprodukter, medmindre de er udspecificeret, som fx kallun, lever, hjerte etc.

    De krav udelukker faktisk en meget stor del af kendte mærker!

  13. Ok så holder det bedre, jeg bruger som sagt ca. 500kr pr måned i faste udgifter til tea. Derudover ryger der minimum 500kr på alm. Opsparing til diverse -dyrlæge, konkurrencer etc - men det betyder jo ikke at jeg bruger gennemsnitligt 500 kr/ måned på det. Med en god sygeforsikring har vi sjældent betalt mere end 2000 kr, men man skal jo kunne lægge ud.

     

    og ja 100 kr i foder pr måned passer meget godt til en hund af den str. ;) hvis man har en madglad hund er godbidder også med i dette budget.

  14. Det koster i omegnen af 1.000 kr om måneden at have hund, sådan groft sagt. Der er ret store udgifter forbundet med sele købet (hundens pris, kurv, snor, halsbånd, legetøj, foder, fodertønder mm). Som faste udgifter er foder, træning, forsikring (inkl. sygeforsikring), dyrlægebesøg, godbidder, legetøj mm.

     

    Og så skal du huske at en poms lever i mange, mange år. Er du klar til at binde dig 15-16 år ud i fremtiden? Kan du få hunden passet når du skal på ferie? Hvad med arbejde og arbejdstider? Mand og børn? Villig til at droppe byture hver weekend?

     

    Meget afhænger også af det netværk man har. Begynder du til træning med hunden, vil du lynhurtigt få et stort netværk, men man skal selvfølgelig have et vist netværk i orden inden man får hund.

     

    Og så alt det gode. En hund er fantastisk at dele sit liv med. Den viser ubetinget kærlighed! Den elsker dig, uanset om du er morgengrim eller dressed up. Den tvinger dig ud i verden hver eneste dag. Den får dig til at kigge efter dens kropssprog, og tvinger dig til at sætte dig i dens sted. Du lærer at sætte et andet individs behov over dine egne:-)

     

    Mener du virkelig at det koster ca. 1000kr i ren forbrug at have en hund i den str. Som der spørges ind til? Eller regner du opsparing med her? Jeg vil skyde på at jeg bruger 500kr max på tea i faste udgifter, dvs. Inkl. Foder, forsikring og træning. Selvfølgelig skulle der købes en skål, en kurv og en børste da jeg fik hende, og man kan hurtigt bruge penge på både udstyr og dyrlæge, men langtfra 500kr pr. Måned :)

  15. Åh jeg synes altid det er svært det her med at bedømme om en dyrlæge er god nok - og hvem der er den bedste at kontakte med det problem man står med lige nu. Der er jo stor forskel på hvor mange HD hunde/hunde med ryglidelser der kommer forbi hos en mindre dyrlæge, i forhold til hvor mange de ser hos specialisterne på Bygholm eller Århus.

    Det betyder jo ikke at den mindre dyrlæge ikke er god, eller bedre til de mere almindelige ting.

     

    Hvis du ender hos Bygholm, kan jeg kun anbefale stedet. De er top-professionelle, og jeg kan rigtigt godt lide at de bruger hinanden/deres netværk hvis de er det mindste i tvivl om en diagnose. Tea er sommetider blevet tilset af hele 3 dyrlæger under samme konsultation.

     

    Krydsede fingre for jer, og god bedring med Ayo

  16. Enig! Det må kræve lidt dialog begge veje at løse op for konflikterne.

    Jeg møder rigtigt tit folk som åbenbart er angste for hunde, og viser dette ved at snerre, knurre, og vise tænder af de hunde som de møder på gaden. Der er da ikke noget at sige til hvis de bliver bidt en dag, men hvis de lærte bare en lille smule om hundeadfærd, ville de kunne forholde sig mere hensigtsmæssigt til de angstprovokerende situationer.

  17. Tea får aldrig rester, og det er der et par grunde til: 1. Rester = madpakke til os :) 2. Hendes vægt og 3. Når hun først har smagt noget rigtigt godt, så husker hun det! Og jeg gider ikke have en hund i fjæset hver gang vi spiser :)

    Ellers synes jeg ikke der er noget i vejen med at give rester til hunden, så længe man undgår de giftige og meget usunde ting. Råvarerne er jo bedre end hvad der puttes i det meste hundefoder. Tea får jo også tit tilberedt mad, fx kartofler eller havregrød, kogt kød som guffere etc.

  18. Jeg har jo også en hund med samme problemer og brugte RC Satiety, da hun skulle tabe sig (som intakt). Efter sterilisationen er især sult problemet blevet svært at tackle, og fx da hun fik acana light and fit (i vedligeholdelsesmængde) var hun så sulten at hun ikke kunne finde ro om natten.

     

    Det kan godt være at hunde ikke skal være deciderede mætte, men der er en grænse for hvor sultne jeg synes det er iorden at holde dem. Desuden er en hund som går på rov konstant P. Svær at styre kcal. Indtaget på �

     

    Vi er nu tilbage på råt, og det fungerer sådan nogenlunde i forhold til sult (ben mætter godt). Skulle hun få brug for at tabe sig, vil jeg ikke tøve med at sætte hende på slankefoder igen, og Satiety ved jeg virker! Har ikke prøvet metabolic, da den ikke var i handlen da tea var på kur, men min dyrlæge taler godt for den.

  19. Det er dværg puddel jeg har i tankerne :)

    På hundegalleri kom vi omkring Shetland Sheepdog, jeg har flere gange kigget på denne race men er gået væk fra den igen alene pga. jeg har astma og den skulle fælde meget, nogen der har erfaringer med dem?

    Hvis du er nervøs for allergier, ville jeg nok ikke vælge en sheltie, selvom den lyder perfekt til dit formål. Den fælder typisk kun når den fælder (ikke slem til at "drysse"'i hverdagen), men når den fælder, er der masser af underuld der skal skiftes, og fældningen kan godt tage lang tid at få overstået.

    Desuden sætter pollen sig let fast i den lange pels, så har man pollenallergier (som min kæreste) kan man godt forvente at det kommer en del ind med hunden.

    Tror ikke helt en kort pels er ligeså slem.

     

    Ellers er det jo en dejlig hund! Det er vigtigt at se sig for mht. Temperamentet, som Amocca siger.

  20. Lige et naivt spørgsmål. Jeg har aldrig meldt til en dch rally konkurrence, men overvejer en her i marts i Brædstrup.

    Hvis der ikke står specificeret, at det er indendørs i beskrivelsen, kan jeg vel forvente, det er udendørs?

    Brædstrup bliver holdt udendørs ja. Håber vi ses ;)

×
×
  • Tilføj...