Hop til indhold

James Bond

Members
  • Antal indlæg

    99
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af James Bond

  1. Nu er jeg modstander af at læse mellem linjerne, så når det ikke står skrevet at man har været ude og se på konkurrencer, så er det svært at vide :blink:

     

    jeg ville se på det sådan her, hvad nu hvis du er så "heldig" at hunden arter sig og laver +110? Så er der altså lang tid til næste år. Men tager du dem i efteråret, så vil pausen og den erfaring du og hunden får være mere ny, når I rammer foråret.

     

    Jeg tror heller ikke jeg havde skrevet det mellem linjerne. :blink:

     

    Det kan du selvfølgelig have ret i og er ikke noget jeg har haft tænkt over. Nok fordi jeg ikke rigtigt tror på det. Men vi har i november måned en klub konkurrence, hvor vi kan stille op i en klasse der er ligesom C, bare uden rundering og frit søg. Så under alle omstændigheder, kan vi få lidt træning der.

  2. Som jeg tidligere har givet udtryk for, så er jeg frustreret mht. min træner....

    Er det OK at træner bare pakker sammen og forlade træningen, fordi vi er nogle,der ikke liiiige ønsker at gøre som han siger? Han VIL bare ikke erkende at hans metoder ikke virker :vedikke:

     

    Situationen i dag er, at jeg gir udtryk for at jeg VIL træne rundering som jeg plejer, og så den ligner en konkurrence så meget som muligt. Da der er kort tid til næste konkurrence vil jeg nødigt ha' nye ideer ind i hovedet på Sinus.

    Vi er 4 til træning, hvoraf de 3 ønsker en anden måde end træner gerne vil ha' (fordi det er den eneste han kan...) så efter den første har runderet med sin hund, pakker træner sammen og går - så står vi 3 tilbage :shock:

    Vi kan sagtens hjælpe hinanden, men hvordan ville I takle situationen?

    Jeg har jo ligesom betalt for at gå på et hold med en træner, og ikke for at selvtræne med de andre "sorte får".,.

     

    Jeg syntes det er lidt en svær en.

     

    Der er ingen tvivl om, at den gældende træner er snæversynet og ikke egner sig som træner ud fra hvad du har skrevet.

    Samtidig arbejder han frivilligt og hvis han ikke tror på jeres træningsmetode, så kan han ikke hjælpe jer.

    Men jeg mener i skal tage det op med jeres træningsudvalg, eller hvad i har der søger for trænerer. Så i enten kan få en anden træner eller komme på et andet hold. Og så må de tage stilling til om han fortsat skal være træner i klubben.

     

    Det med at du har betalt for at gå på hold med en træner, syntes jeg er lidt en forkert holdning til situationen. DCH er en forening, som kun kan overleve ved at medlemmerne tager del i arbejdet. Det man betaler for, er at være medlem af denne forening. Foreningen stiller så frivillige træner til rådighed til at træne nogle hold. Og det har i fået. At i ikke ønsker at følge den træners metoder ligegyldig grund, skal i så tage op med jeres klub for at finde en løsning i alle kan være tilfreds med.

     

     

    Edit. Havde ikke set dit nyeste indlæg, at i havde prøvet det jeg har foreslået. Så har jeg desværre ikke nogle gode ideer. :confused:

  3. Det er slet ikke ilde set, og med de få der stiller op i C i år, er der nok ingen der bliver sure over en ekstra hund.

     

    Hvis du vitterligt tager det som træning, og stadig roser og hjælper hunden som i træning, og du ikke lader dig påvirke af stemningen, så er skaden nok ikke så stor. Men tro mig, erfaring er meget sjovere at samle på når det går godt:blink: En enkelt konkurrence nu, halvandet år inden du forhåbentlig skal til DM, betyder absolut intet i dén henseende.

     

    Det bliver absolut som en gang træning.

     

    Jeg vil jo blive påvirket af stemningen, som bl.a. er det vi skal have erfaring med. Men jeg bliver hverken hård eller frustreret, hvis øvelser ikke sidder i skabet. Vi tager det som det kommer og så må vi blive trukket for alle de ting, som jeg gør, hvis det bliver nødvendigt at hjælpe Loui ekstra.

     

    Og selvfølgelig vil det være sjovere, hvis det går godt. Og hvis vi ar en god dag, vil det også det. Men jeg tror også vi måske vil lære mere, hvis ikke det hele går som planlagt. Men nu prøver vi. :-D

  4. Den sidste del lyder rigtig fornuftig:5up:

     

    Personligt ville jeg nok vente til efteråret med en konkurrence, dels fordi i begge får lidt mere stabilitet, dels fordi hunden er det ældre. Hvis nu det går helt i ged allerede nu, så er der en risiko for at det vil sidde i jer begge. Har i ikke en klubkonkurrence i efteråret?

     

    Det er skam også noget jeg har haft i tankerne. Loui er inde i en forholdsvis rolig periode og det er gået stærkt fremad de sidste par måneder. Vores forventninger til konkurrencen er hygge og erfaring. Og jeg føler intet pres til at skulle leve op til noget som helst. Samtidig har jeg overvejet hvad der skulle kunne gå galt til konkurrencen som vil kunne sætte spor i os, og som ikke ville kunne gå galt til en almindelig træningsaften. Og der har jeg ikke rigtigt kunne finde noget. Så nu vil vi prøve denne her på hjemmebane. Og hvis vi ikke får oprykning, så ud og prøve en enkelt eller 2 til efteråret.

     

    Hvis du ikke føler for at skulle op i B allerede fra næste år, så lad hunden blive hjemme og tag den evt. med ud og kig på til konkurrencer. du kan jo fint arbejde lidt med øvelserne ude i byen.

     

    Vi har været ude og se masser af konkurrencer. Både mig og hunden. Men konkurrence erfaringen kommer ikke af at kigge på, men ved at deltage efter min mening. Og jeg mener ikke at jeg bør holde mig fra at deltage, bare fordi jeg ikke vil rykke op. Eller er det ilde set?

  5. Så har Loui og jeg meldt os til en C-konkurrence d. 17 maj.

     

    Vi vil gerne prøve at få lidt konkurrence erfaring. Loui er kun lige blevet et år og er derfor meget ustabil. På en god dag vil vi kunne få næsten 10 i alle øvelser, på nær lineføring. På en dårlig dag lander vi under 50 point samlet hvis det går virkeligt slemt. Men planen er at vi ikke vil rykke op i år, så får vi en oprykker så stopper vi. Vi er for ustabile og vil på ingen måde nå at blive klar til B næste år. Og vi vil gerne have en hel sæson til konkurrencer og håbe på en DM plads.

     

    Er det en hel tosset plan?

  6. Passiv underkastelse "bør" også respekteres, for en passivt underkastende hund, kan jo ikke gøre mere for at understrege sin gode vilje. Den passive underkastelse er sidste led.

     

    Aktiv underkastelse er i min verden meget vigtig og ikke noget man skal stoppe sin hund i, så godt du har accepteret :-)

     

    Hvad er forskellen på aktiv og passiv underkastelse?

  7. Så har vi været afsted i årets første konkurrence, og det gik skide godt, bortset fra at vi bommede fremadsendelsen:stupid: Den fik vi 1 (!!!!) i:( I alle andre øvelser fik vi fra 8 og opefter. Sporet gik fantastisk, trods bakket terræn og stiv blæst. Vi endte på 170,75 point og en 2. plads.

     

    Og vigtigst af alt: jeg havde en glad og sød hund hele dagen, som bare hyggede sig og havde en kæmpe fest:lun:

     

    Flot. Tillykke :klap:

  8. Træning at tænd og sluk er altid et interessant emne.

     

    Jeg lavede denne lille video om hvordan jeg træner ro - eller sluk, med Maggie på 10 måneder

     

     

    Jeg kan godt se hvad du mener, men det er ikke så meget det der jeg mener. Det du træner her er i bund og grund ren selvkontrol. Du har 2 hunde der kender hinanden godt og ikke mange andre forstyrrelser.

    Der mangler selvfølgelig lidt selvkontrol ved vores problem, men jeg tror også det er noget med usikkerhed at gøre.

     

    Jeg ville nok have stedet fokusere på at jeres træning er så sjov og indeholder så meget leg, dig og ham i mellem at han slet ikke overvejer om det er mere interessant at se hvad de andre laver

     

    Træn kort tid af gangen på den måde og lav så en tydelig forskel til når han har pause og ikke træner. Det kunne være at han blev lagt i bilen, elle i bare gik derover og fik lidt vand og tissede på en busk. En pause til hjernen.

     

    Få ham kort sagt til at tænke, at når andre hunde har en fest, så får han også en fest med far.

     

    Vores træningstid er på halvanden time med en pause på et kvarter efter 45 minutter. I løbet af træningen holder mig og Loui en del små pauser, som enten foregår på et tæppe godt over i siden, eller en snuse/tissetur i krattet i kanten af træningspladsen. Når vi træner holder vi mange fester. :banan: Og der ænser han ikke de andre overhovedet. Men er vi i gang med en dæk øvelse, lineføring eller lignende, hvor der ikke er løb eller næsearbejde i. Og en anden laver et indkald, ryger fokus over på den anden hund i et kort øjeblik. Foregår det tæt på, rejser han/ vender sig også om mod den anden hund. I tirsdags hvor en anden hund piskede rundt på hele pladsen flere gange, fik det stressede ham så meget op, at der ikke var nogen kontakt bagefter. Så jeg tror det måske er en blanding mellem usikkerhed og noget selvkontrol.

     

    Det skal siges at det er blevet meget bedre de sidste 3 måneder. For 3 måneder var det næstet umuligt at få kontakt med ham, bare der var andre hunde i nærheden. Så jeg føler at meget af det jeg gør, er det rigtige. Men jeg søger lidt erfaring og inspiration til at træne det mere.

  9. Loui er i betragtning af hans alder (1år) rimelig god at arbejde med på træningspladsen. Han er fokuseret på opgaverne/øvelserne, dog kan næsen godt gå i jorden på de lidt kedelige øvelser. Og han kan blive utålmodig hvis der intet sker.

     

     

    Han tænder en del på at se de andre hunde arbejde/løbe. dvs. han mister fokus fra mig en kort øjeblik, hvis nogle træner indkald, spring eller andet hvor deres hund løber og er løs. Ikke noget der gør så meget da vi hurtigt for fokus igen. Men i går til træning var der en anden hund, der selv valgte og tage et par æres runder på pladsen i længere tid. Det skete 3 gange i løbet af træningen. Efter anden gang var Loui kørt så højt op af det, at han fik pause i bilen i 10 minutter, da det blev helt umuligt at få kontakt efter det.

     

    Vi prøver at træne det ved at han ligger på et tæppe og bliver belønnet for kontakt og far at slappe af i mens vi kigger på de andre der træner. Er der nogle andre gode ideer til at træne det.

  10. Er der nogen der kan fortælle mig om der findes noget skriftligt vedr. DcH's træningsmetoder? Altså, jeg ved godt det med at det skal være positivt, og med respekt for hunden osv. Det jeg har brug for er en beskrivelse af de enkelte træningsmoduler, hvad man gør, og især hvad man ikke må gøre. Jeg har kigget i årbogen, men der står ikke noget ned i detaljer.

    Eller er der nogen af alle jer, der har træneruddannelse, der kan hjælpe mig?

     

    Mit problem er, at min træner pludselig har fået den idé, at jeg (og et par andre på holdet) ikke må træne rundering som vi gør :shock:. Det er jeg rigtig ærgerlig over, da jeg endelig har fået gang i det store skrummel - og han elsker pludselig at rundere.

     

    På opfordring fra mange her på HF har jeg forsøgt at vende billedet, sådan at figuranten er det sjoveste i verden - og jeg har fundet en figurant, som er hammer god til det.

    Han starter ham op med leg med en bidepølse, hvorefter han løber ud og stiller sig. Når Sinus er løbet ud til ham og har gøet (tit meget længe, hvor han før slet ikke gad gø overhovedet) får han så igen bidepølsen som belønning, og de/vi leger trækkeleg til den store guldmedalje.

    Men nu er bidepølsen pludselig blevet det store issue…. Og da jeg bad om en forklaring på hvorfor den ikke må bruges fik jeg beskeden ”at det bruger vi ikke i DcH” :stupid:

     

    Personligt tror jeg jo at det handler om en træner, der ikke har formået at få min hund til at rundere, og nu har en udefrakommende løst problemet over ganske kort tid. Så der er gået personfnidder og politik i det.

    Derfor vil jeg gerne se det på tryk, at det ikke er metoder man bruger i DcH....

    Sikke noget sludrer fra den træner. Hvis en på det hold jeg træner har en problem som jeg ikke kan løse, og en anden så løser det. Så vil jeg da bare være glad for at det er blevet løst. Så længe belønningen er positiv forstærkning. Så er der ingen regler for hvordan belønningen skal og ikke skal være.

  11. Og hvis den så ikke tilbyder kontakt i en situation hvor du ønsker den skal give kontakt. fx før den får mad. Får den så mad uden at give kontakt? hvis du bare venter på kontakt eller giver en lille lyd for at få kontakt før den får maden er det hvad jeg kalder "kræver kontakt".

    Hvis jeg kræver noget af min hund, så forventer jeg den gør det. Men hvis vi tager dit eksempel, så ville jeg ikke kræve kontakt. Jeg giver ham et valg. Hvis han ikke giver kontakt inden for rimelig tid, så må han vente til næste gang han bliver tilbudt mad.

  12. Og hvad mener du så om det der med at kræve kontakt og samarbejde. Er det noget du gør?

     

    Ved godt den ikke var til mig, men gerne svare hvad jeg gør.

     

    Jeg kræver ikke kontakt og samarbejde, hvis ord kan være vigtige. Jeg motivere til at tilbyde kontakt og samarbejde. Dvs. min hund lær hurtigt at hvis den gør noget for mig, så for en masse tilbage.

  13. Der er som sådan ikke noget forkert i at bruge ordet lederskab så længe det bliver defineret. Flokfører vil jeg dog mere stille spørgsmålstegn ved. Problemet med ordet lederskab er at det misforstås af rigtigt mange, der ikke ved nok om hunde. Det bliver hurtigt noget med at hunden skal være nederst i et hierarki. Og når folk så mister overblikket over det, bliver det med truende adfærd og vold de opnår det.

  14. Lidt sjovt at læse denne gamle tråd. Men nu er det 2 år siden jeg spurgte om dette og i lørdags blev jeg færdig med uddannelsen. Og jeg har ikke fortrudt det et sekund. Jeg elsker det simpelthen.

     

    Men i havde alle ret i, at selve uddannelsen ikke var noget at råbe hurra for. Men det hvor jeg føler, jeg virkelig har lært noget. Er der hvor man skulle finde løsningerne på problemerne og spørgsmålene fra hundeførerne. Der hvor man skulle ind og se på den enkelte hund og hundefører og finde løsningen der passede lige til dem.

  15.  

     

    Har lagt om længe knækket koden til et par detaljer.

    Hans "her" har jeg synes har være lige langt nok fra mig. Nok ikke noget jeg vil blive trukket for, men kan godt lide der ikke er noget der er lige på grænsen, så jeg risikere at miste point på sådan en latterlig lille detalje.

    Men den har virkelig kørt fint, med noget så simpelt, som target overføring.

    Har ganske enkelt lært ham, at dutte mig på maven = han er nød til at komme helt tæt på. Så ændrede hans billede af det på den måde og det gik overraskende nemt.

     

    Meget fin løsning. Jeg har selv det problem med at min sidder lidt for langt fra nogle gange. Men med min mave er det ikke sikkert han kommer tættere på med den løsning. :sjov:

  16. Det er nemlig inde på zooplus.de jeg fandt det foder og jeg er glad for jeg har en computer der kan oversætte det groft, for jeg fatter ikk særlig meget tysk :D

    Men du må meget gerne smide link til de der godbidder, det vil jeg virkelig sætte pris på :D

    Jeg har kun en lille liste hvor jeg har valgt ting for 1800kr, ups.... Jeg skal ihvertfald prøve en a de K9 seler de har ;)

     

    Så jeg behøver ikke desideret hvalpefoder?

    Det havde jeg ikk regnet med, men jeg kan godt se det smarte i at hun ikke vokser alt for stærkt, jeg vil trods alt gerne have hende til a holde i laaaang tid ;)

     

     

    Lige til det markeret. Så har jeg læst på et tidspunkt, at T-selen (som K9 selen er) ikke skulle være god for hunde imens de vokser, da der er et for stort tryk på brusk og knogler ved skulderene. Men at H/Y-selen skulle være bedst på hvalpe og unghunde der vokser. Hvis nogen har forstand på det, så ret mig hvis jeg tager fejl.

     

    Her er et link til hvordan den skal sidde rigtigt. http://seattlettouch.com/HarnessFit.shtml

    Og her er et link der beskriver de forskellige typer seler. http://www.loppetjansen.dk/produkter/3140-hundeseler/

  17. Da jeg var ved dyrlægen med min gamle hund. Blev der taget en prøve med det samme, så de var sikre på at det var det rigtige vi fik til at behandle med.

    Med min nuværende har vi været forbi en enkelt gang med øret og der var han så påvirket af det, at de lagde ham i narkose, for at han ikke skulle blive bange fremover, ved berøring af øret. Og der rensede de i bund og tog prøve af det også. Det viste sig så her at grunden til at han var så påvirket, var at han havde fået kradset hul omkring øret og at der var gået stafylokokker i det. Så det var meget ømt omkring.

  18. Loui og jeg skal stadig have det sjovt i år.

    Vi skal arbejde på DCH C-program.

    Og hvis han bliver moden og klar til det. Er planen at han skal prøve kræfter med det, til klubbens juleafslutning i november.

  19. Hej HF

     

    Jeg har længe trænet lidt tilfældigt. Dvs. Trænet det jeg/vi lige havde lyst til på tidspunktet. Nu er vi efterhånden ved at have en del øvelser/grundelementer på programmet og det begynder at knibe med at holde styr på det hele. Jeg kan have svært ved at huske hvor langt vi er med det forskellige og starter derfor nogle gange op hvor det bliver for svært eller for let og deraf med fare for at hænge fast i kriteriet.

     

     

    Så jeg går og sysler lidt med hvordan jeg skal holde styr på det og lave træningslog osv.

     

    Så hvordan og hvad gør i forskellige?

  20. Tak for svar.

     

    Jeg prøvede i går. Men det er ikke nemt, for han kan dårligt nå at få en godbid i munden før han fremme. Jeg prøvede så med lidt torskerogn på tube som bonus og det hjalp en del. Det var ikke en perfekt tur ned på pladsen, men der var ikke samme frustration som de sidste par gange da vi kom frem. Og det var muligt at få en rigtigt god gang træning, med en masse kontakt. :5up:

  21. Hej. Jeg har lige brug for nogle råd til at takle Loui når vi kommer til træning. Bare så der ikke bliver udviklet nogle dårlige vaner.

     

    Loui er en blanding på næsten 7 måneder og vejer 37 kg. Han er blanding af lab, schæfer, broholmer og ukendt.

     

    Indtil for nylig har han været rolig, energisk og fokuseret når vi har været til træning. Men han er nu ved at blive teenager og det mærkes tydeligt. Nå vi ankommer til parkeringspladsen, så går vi en tur væk fra træningspladsen. Når vi så kommer tilbage og skal til at gå ned mod træningspladsen, så begynder han at trække. Jeg stopper op. Han kommer tilbage og så snart vi går fremad trækker han igen. Jeg stopper op. og sådan kan vi blive ved. Han kører sig selv op og trækker nærmest hårdere jo tættere vi kommer. Jeg prøver at gå den anden vej. Han følger efter og jeg får kontakt, men så snart vi vender igen trækker han. Når vi så engang er kommet ned til de andre. Så begynder han at snuse og jeg har meget svært ved at få kontakt. Og hvis der ikke lige sker noget med lidt aktion, kan han finde på at sætte sig foran mig og gø.

     

    Jeg tænker det må en eller anden form for "forventnings stress". Samtidig kan han sikkert mærke min frustration efter gåturen til pladsen og det selvfølge gør ham lidt frustreret. :vedikke:

     

    Jeg tænker om jeg skulle prøve at ligge ham i bilen igen, hvis han efter et par forsøg ikke går ordentligt ned til pladsen. Eller hvad tænker i?

×
×
  • Tilføj...