Hop til indhold

jvind

Members
  • Antal indlæg

    13
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af jvind

  1. Jeg tænker også at hundehadere der ser den kampagne, måske bliver endnu mere styrket i deres overbevisning om at hundeejere er nogle ganstere der terroriserer deres omgivelser i en grad at selv folketinget bliver nødt til at tage sig af det. Kravene vil så næppe blive mindre når man render ind i dem næste gang.

     

    Personligt synes jeg ikke at jeg kan tage mere hensyn til mine omgivelser. Hunden bliver kaldt ind hvis der kommer folk uden hund og går jeg på gaden holder jeg tilbage for folk og det er altid mig der går til siden. Min hund får ikke lov til at deltage i mobning og ser jeg usikre hunde, kommer min hund i snor og hvis jeg har tid bliver jeg på stedet for at give hunden en god oplevelse. Alligevel synes en del mennesker at de kan tillade sig at spørge om jeg samler op efter min hund eller stille spørgsmålstegn ved om jeg nu bør gå lige der hvor jeg går, hvis nu hunden skulle få dårlig mave, for det kan man jo ikke samle op. Jeg er blevet spurgt om jeg ved hvad bøden er for at gå med løs hund, mens jeg gik i en hundeskov og faktisk havde taget min hund på plads inde i rabatten. Min hund er blevet sparket ned mens han gik stille og roligt i den ene side af en 2 meter bred sti i en hundeskov, af en orienteringsløber der absolut skulle passere så tæt, at min hund fik et knæ i hovedet da han vendte sig om for at kigge efter mig. Og jeg kunne blive ved rigtig længe,.. gad vide om politikerne har tænkt på hvad hensynsfulde hundeejere i forvejen skal finde sig i og hvordan sådan en kampagne også vil ramme den gruppe hundeejere.

     

    jamen så skal du jo heller ikke på nogen måde føle dig ramt af den kampagne. Men der er en del hundeejere der ikke har styr på deres hund, og ikke tager hensyn og det går jo ud over alle os andre der bliver slået i hartkorn med dem, og det synes jeg personligt er meget træls, så derfor hilser jeg sådan en kampagne meget velkommen!

    og ja, der findes mange fjolser både blandt hundeejere og ikke hunde-ejere som dem du eksemplificerer ovenfor, og de kommer jo netop til at sætte dagsordenen hvis ikke hundeejerne bliver bedre til at have styr deres hunde. Synes faktisk Christine Feldthaus siger det ret godt i det interview der er med hende, det er et generelt problem som mange har, de forstår ikke at sætte grænser for deres hunde (og børn).

  2. jeg forstår ikke helt din vrede Ascha, det er da meget godt at der kommer fokus på det. Hvis hundeejere kunne overholde de retningslinjer som står beskrevet i den røde faktaboks på siden ville rigtig meget være nået til stor glæde for både hunde og mennesker....

    (men om vi så nogensinde når dertil kan man godt have sin tvivl om...)

  3. vi havde tilsvarende problemer med vores labrador Molly fra hun var i 5-6 måneders alderen til hun var 10-11 mdr. Ret røde øjne (især under øjnene) og tit med grønligt puds i øjnene, især efter søvn.

    Havde hende hos 2 forskellige dyrlæger som gav to forskellige øjendåber som kortvarigt fik det røde till at gå væk men det kom igen.

    Tog hende til sidst til en decideret øjendyrlæge som sagde at det ikke var ualmindeligt og at det ofte er noget de kan vokse fra, og at hun ikke ville behandle mere før der var gået nogle måneder. det viste sig at være helt korret, de seneste måneder har hendes øjne været helt fine, hun er nu lidt over et år. :-)

  4. Du kan i øvrigt godt lave din egen, uofficielle stamtavle. Få din hund scannet for HD og albuer, undersøgt øjne og andre sundhedsmæssige ting, de anbefaler for racen. Få det dokumenteret og skriv det ned.

     

    Hvis du så gerne vil avle med ham, så beder du tæve-ejeren om, også at få sin hund undersøgt på samme vis.

    Når de så får hvalpe, kan I skrive, at de har en uofficiel tavle, hvor forældrehundene har dokumentation på, at være i god form.

     

    Hvis der så avles videre på en hvalp fra kuldet, kan vedkommende jo også bede den anden hundeejer om at tjekke sin hund, ligesom vedkommende også får sin egen undersøgt.

    Og disse hvalpe vil jo så kunne fremvise stamtavle fra både forældre og bedsteforældre, med deres sundhedsresultater.

     

    Hvis du alligevel ikke gider udstille, og det handler avl og sundhed. Så er der jo intet til hinder for, at du gør disse ting, selvom det ikke anerkendes af Dansk Kennel Klub. Du kan selvfølgelig ikke bestemme, om hvalpekøberne følger trop.

    Men jeg vil da mene, blanding eller ej, at man har et ansvar for kun at avle på en hund som beviseligt er sund (inkl. scanninger/røntgen og ikke bare dyrlægen der lytter på hjertet og sådan mere overfladisk) - og skal man tænke økonomi, så kan du tage mere for dine tavleløse hvalpe, hvis du samtidig kan fremvise gode sundhedspapirer på både din egen hund og moderen, da de fleste jo gerne vil have en hund fra sunde forældredyr.

     

    Et hypotetisk spørgsmål som jeg har tænkt på før: HVIS man nu gør dette, og også går på udstilling og får vurderet om hundene lever op til racestandarden - kan man så i 3'de eller 4'de generation få det anerkendt som en officiel stamtavle?

    evt. hvis man parrer sin 1'ste generations stamtavleløse hund med en der har stamtavle, og også gør det efterfølgende?

  5. meget prisværdigt, synes bare det er meget ærgeligt med deres regler om at hunden ikke må få nogen former for råt kød... (må åbenbart ikke poste link til de regler da jeg er ny bruger...)

     

    det vil diskvalificere vores Molly, ville synes det var synd hvis hun aldrig måtte få nogen former for råt, f.eks et råt tyggeben...

×
×
  • Tilføj...