Hop til indhold

Joséphine

Members
  • Antal indlæg

    34
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Alt der er opslået af Joséphine

  1. Jeg valgte at gå fra hende nu her, fordi hun bare gik og gøede, og jeg ikke kunne koncentrere mig om mit arbejde. Så nu sidder jeg på førstesalen og nyder roen, mens hun sover i stuen. Kan min tilstedeværelse bidrage til hendes uro? Jeg arbejder 100% hjemmefra, hvilket måske ikke nødvendigvis er en fordel i det her tilfælde? Jeg har bare tænkt, at det må være enhver hunds drøm, at ejeren sidder ved siden af hundekurven hele dagen. Men måske ikke
  2. Jeg kunne godt give hende en kong og være på forkant. Jeg overvejer også at gå med hende kl. 13.30 - og dermed aktivere hende INDEN hun bliver frustreret. Så kunne hun få en kong, når vi kommer hjem.Jeg er bare bange for, som I skriver, at det bliver en dum vane. Det er ikke mig, hun søger. Hun går bare rundt og udstråler, at der skal ske noget ballade. Vi har lige været en halv time nede ved stranden, hvor hun har kunne snuse, lege med tang, lege i vandet og har hilst på folk,men nu går hun rundt og småbrummer igen. Det er lige det her tidspunkt, hvor der bare skal ske noget. Hun vil allerhelst bare ligge og rive ting i stykker Så hun går rundt og søger efter noget at splintre ad. Jeg kan godt give hende en længere morgentur. Lige nu går vi bare den samme rute på en halv time rundt om et stort hesteområde, hvor der er mus, heste, harer og andet spændende, der giver gode dufte. Jeg kunne gå videre og ned til stranden, hvor hun kan løbe frit også.
  3. Når klokken bliver omkring 14, så begynder min hvalp på 6 måneder at kede sig. Så sidder hun i sofaen og gør ud i intetheden, eller vader rundt og smågør for sig selv. Hun er meget urolig og leder efter noget at give sig til. Hun har noget Nina Ottosen aktiveringslegetøj, hun kan kaste sig over,men det er ikke lige dét, hun vil. Jeg er lidt frustreret, for jeg skal jo arbejde, og det er møgirriterende, at hun bare gør. Jeg kan sagtens tage en pause omkring kl. 14 og lige gå med hende i 15-30 min. men det hjælper ikke rigtig. Kun kortvarigt. Jeg synes heller ikke, at det hjælper at lave lidt øvelser med hende, for hun vil noget mere. Vi går en tur omkring kl. 16, hvor hun får brændt en masse energi af, og derefter så er der faktisk ro på igen, men vi har lige en ulvetime mellem 13 og 16, hvor jeg skal gøre et eller andet, så hun ikke keder sig. Gode råd? Hun får en luftetur på omkring 30-40 min. omkring kl. 7-8 stykker, hvorefter vi træner lidt shaping. Derefter så lægger hun sig til at sove - for så at vågne op med energi kl. 13-14 Løsningen er nok ret simpel. Jeg skal bare lige have nogle til at pensle den ud for mig.
  4. Ok, jeg har katte, så det er helt udelukket med Bayvantic. Åh, hvor træls med al det gift.
  5. Jeg ville også helst noget naturmiddel, som lavendel eller hvidløg, for mine forældres katte døde vist af loppemidler, og jeg har set hvordan min egen kat reagerer på Frontline med ticks og adfærdsændring i timerne efter. Men Bayvantic slår ikke dem ihjel, der sidder på hunden? Så jeg har stadig de flåter, der sidder i pelsen, som jeg ikke tror, at jeg finder, indtil de hopper af, hvis jeg bruger Bayvantic. Men hvis Bayvantic er mere sundt, så hælder jeg til det.
  6. Jeg er virkelig imod at putte gift i mine dyr, men jeg ved, at jeg ikke finder halvdelen af flåterne, så jeg tror, at jeg vil forsøge med det der Bravecto. Personligt synes jeg også, at det er lidt småklamt, for jeg bilder mig ind, at de falder af i sengen og kravler op på mig Der var en herinde, der skrev, at panodil også er uskadeligt. Det er det altså ikke Derfor at små børn ikke må få det. http://videnskab.dk/krop-sundhed/hovedpinepiller-er-lige-sa-hormonforstyrrende-som-ftalater
  7. Vi fjerner 2-3 flåter/tæger om dagen på Joséphine og har gjort det de sidste 2 uger. Det er lidt vanvittigt. Og jeg finder med stor sandsynlighed ikke dem alle, da hun har en træls pels at rode rundt i. Hvad er mest effektivt til at forebygge med - og mest af alt, hvad er det mest effektive middel, som dræber flåter/tæger og får dem til at falde af? Jeg forstår virkelig ikke, hvorfor hun suger flåter/tæger til sig i den grad. Jeg har altid lært, at de lever steder, hvor der går rådyr, men det er ikke dér, vi går ture. Vi går rundt i villakvarterne og på stranden.
  8. Jeg har kun afprøvet den på kat, og her virkede den ikke. Jeg købte min på Ebay for at spare penge, men jeg mener, at hvis du køber den via det danske firma, så kan du returnere den efter 30 dage, hvis den ikke virker. Jeg er stødt på en del, der heller ikke har oplevet nogen effekt af den, så måske er det bedre at købe den dyrt og så kunne returnere den.
  9. Det lyder fornuftigt. Tanken om at smide en kallun hver gang lød også ret vanvittigt i mine ører. God idé med godbidder, der bliver til mindre. I er så kloge herinde Tak
  10. Vi er i gang med alene-træning, og det betyder bl.a. en ordentlig omgang dårlig mave, da kallun åbenbart er noget en lille hundemave skal vænnes til. Men det er så ikke problemet. I den her tråd i hvert fald. Vi er oppe på en time nu, og det går fint. Men nu skal jeg f.eks lige ud og potte lidt planter om i skuret. De tager nok 5-10 min. og så skal hun jo have en kallun fordi hun skal være alene. Om en times tid skal jeg på bib. Så skal hun have en kallun igen. Er det virkelig meningen, at hunden på sigt altid skal have en kallun/kong/ben, når man lige går kort ud af huset for f.eks at potte om, hænge vasketøj op osv? Eller er det bare her i starten?
  11. Hurra, der var én, der røg i nettet Har lige slået det op, har ikke hørt om det før, men jeg kender heller ikke så meget til Nyborg Vi har fundet lejebolig v. Skaboeshuse, men afstanden gør ikke så meget. Vi flytter til Nyborg d. 1 juni, så tager jeg lige fat i dig. Så må vi se om Maggie og Joséphine kan finde ud af at lege sammen.
  12. Er der bare ingen hyrdehunde eller andre hunde, der synes at løbelege er sjove? Vi er ved at flytte til Nyborg, så hvis I bor dér, så sig endelig også til.
  13. Jeg var lige ved at lave et tilsvarende opslag, da jeg også går og overvejer om det er værd at få omregistreret en udenlandsk stamtavle. Det koster 700 kr + 100 kr. per hund i anerne, hvis sundhedsresultater, du vil have med. Egentlig var det ikke min plan at gøre det nu, men Agria har givet mig et ekstratillæg i sundhedsforsikringen, som er påkrævet, når ens hund ikke har DKK stamtavle. Jeg synes dog bare, at det hele løber op, og når man ikke har besluttet sig for om man overhovedet vil konkurrencer og opdræt, så er det bare endnu en udgift oveni at det er dyrt at have hund. Jeg ville gerne gå til ringtræning, men kan så forstå, at jeg ikke kan hos DKK, men jeg ved, at andre klubber også træner det, så det må blive sådan lige nu.
  14. Miss_M, hvor gammel er din hvalp og hvordan ser en typisk ugedag ud hos jer? Når du skriver, at du nogle dage kun har luftetur og fodersøg, er det så KUN det og slet ikke andet?
  15. Tusind tak for de kloge ord! Det har sat mange tanker i gang. Jeg kan se, at jeg skal skrue lidt ned for det hele.
  16. Okay, tusind tak. Vi må skære træningen fra, selvom det jo er den sjove del af det. Men ingen grund til en lille stresset hund, og mig der falder om efter et par måneder, fordi jeg har skabt et krævende monster. Tænkte bare, at det at lave lidt sit og dæk på en træningsplads ikke er det mest krævende, og jeg læser hele tiden, at folk ikke laver nok mentale aktiviteter med deres hund, så jeg gik all in. Men er to gange ok, eller skal jeg holde mig til den ene? Havde ellers tænkt mig at starte op på et nyt hold i juni også, men kan godt høre, at jeg er lidt for ivrig og min stakkels vaps ingen hvile får Miss_M, hvad mener du med reel træning? Altså lydighedstræning eller også bare simple tricks og småøvelser som sit, dæk, stå osv.
  17. Åh, skønt at høre at vi godt må gå lidt flere ture, og at vi ikke bare skal sidde og glo på hinanden mellem 8 og 15. For det er meget lang tid For os begge. Jeg er bare så bange for alene-hjemmeproblemer, at jeg næsten ikke tør gøre noget, der kan udfordre det. Vi har kun haft hende knap en uge, og alene-hjemme-træningen er vi startet langsomt op på, at jeg bare forlader rummene, men nu også med kødben, hvor jeg forlader huset. Synes I virkelig at det er for meget hvalpetræning? Synes ikke ligefrem at hvalpetræning er på højt niveau, og hun er jo en arbejdshund. Vi kan ikke dyrke hyrdning på nuværende tidspunkt før om et par måneder, så noget skal hun i gang med. Men måske jeg er for overambitiøs. Det er nu ikke min hensigt. Vil bare så gerne gøre det hele rigtigt. Jo, Ascha, portugisisk og ikke catalansk dog Mht. hvor lang tid vi har, så er der ikke bestemt tidspunkt på, da jeg arbejder hjemmefra, men jeg vil gerne ud af huset på et tidspunkt Og jeg har da også nogle møder, selvom der ikke er nogen planlagte pt, så hun skal gerne lære at være alene i 8 timer om en måneds tid, bare så jeg har den sikkerhed, at jeg kan forlade huset, selvom det ikke er aktuelt.
  18. Jeg har en bunke af hunde- og hvalpebøger herhjemme, men synes jeg har svært ved at finde ud af om jeg gør det rigtigt. Vores hvalp er 4 måneder, og det begrænser jo gåturene ret meget. Hun har så meget energi i den lille krop, men når vi ikke må gå særlig meget, og vi ikke kender nogen hunde, der vil lege, så er det svært at komme af med energien. Hun får en kort tissetur om morgenen i forhaven, så træner vi lidt, laver fodersøg og øver lidt alene-hjemme. Derefter er det tid til at vænne hende til at være i ro fra 8-15. Så vi laver ikke en dyt i det tidsrum, og det er altså svært for hende. Men jeg vil nødig lave noget med hende, da hun jo skal lære at forholde sig i ro i arbejdstiden. Om eftermiddagen går vi en tur ned for enden af vejen, hvor der er et grønt område, hvor hun kan snuse og tisse. Og aftenen kommer hun over på et stort område, hvor hun kan løbe frit. Løbende gennem dagen får hun foder i sit aktivitetslegetøj og vi øver lidt sit og dæk m.m. Så to spørgsmål: Hvordan får jeg al den energi ud af den lille krop, når hun ikke må gå egentlige ture, og der ikke er nogen hunde at lege med? I alene-træningen giver jeg hende et kødben. Med det kan hun sagtens være alene, men ikke uden. Men jeg synes, at det er forkert, at hun lærer kun at være alene med et kødben. Hun skal jo gerne hvile i sig selv uden kødbenet. Vi er lige startet til hvalpetræning tirsdag, lørdag og søndag. Søndag er der mulighed for leg med andre hvalpe.
  19. Et styk 4 måneders hvalp (hunhund) søger legekammerater. Meget gerne hyrdehunde, men andre racer, der har lyst til at lege må også gerne skrive. Vi bor i et område, hvor der ikke er legekammerater, desværre. Vi bor tæt på et lukket område, hvor hundene kan løbe frit og lege, men vi kan også sagtens køre hen til jer.
  20. Vi glæder os rigtig meget til at få den helt rigtige race til os Og jeg har haft lange snakke med opdrætter siden, og jeg kan ikke se, at det giver nogle problemer. Jeg er rolig nu. Desuden har jeg som sagt snakket med en anden, der også har fået 15-ugers hvalp derfra, og som har fået en rigtig skøn hund. Det var artiklen fra DKK, der slog mig ud af kurs og gjorde mig bekymret, men som sagt står der intet om hvilke type opdrættere, der var tale om, eller hvilke racer, så måske det i virkeligheden bare var en reklame for DKK, som ikke virkede helt efter hensigten.
  21. Jeg har sagt ja. Jeg har været i syv sind og jeg har læst jeres indlæg meget nøje for at vende tankerne. Det var jo slet ikke det, der var planen, og der har været lagt store planer for den lille hvalp og alt det, vi skulle i gang med. Så det har været svært. Jeg skrev faktisk også til en tjekkisk opdrætter, der venter hvalpe i sensommeren, og spurgte til eksportreglerne her. Hun siger, at de kan hentes når de er 8 uger. Men min mavefornemmelse sagde, at jeg skulle holde fast i min franske opdrætter, så det har jeg gjort. Hun er selv meget irriteret over situationen, for det er ubelejligt for hende at have hvalpene gående til de er 15 uger. Vi snakkede kortvarigt om at holde ferie i 2 uger i Paris med hvalpen indtil vi kan føre den ud af landet, men det bliver en for stressende og dyr affære at kukkelure på et hotel med en hvalp, så det er droppet igen. Jeg sad også en aften og kiggede på hvad der var af hvalpe til salg i Danmark lige nu, som kunne være interessant. Jeg faldt over nogle bearded collies - men de var 4 måneder. Og så er vi jo lige vidt. Så kan jeg lige så godt holde fast i vores drømmerace, som er lige præcis den race, vi vil have. Jeg tror på, at det nok skal gå. Jeg kan se, at argumenterne herinde ikke går så meget på om det bliver en hund, der har svært ved at tilpasse sig, snarere om vi træningsmæssigt kommer til at mangle noget. Vi skal ikke vinde guldmedaljer - vi skal bare hyrde til en sølvmedalje og måske udstille en smule Og alle hunde har jo deres særheder, uanset om man har fået dem som 8 uger eller 12 måneder. Personligt ville jeg gerne være den, der gav min hund sine særheder, hvis det skulle være, så jeg vidste hvorfor de var opstået (fordi jeg begik en fejl i hvalpetiden), men det er jo ikke robotter, og skemaet er jo bare et skema.
  22. Altså rent personligt er jeg ligeglad med nuttethedsfaktoren, så jeg føler ikke, at jeg går glip af noget, at hvalpen er lidt ældre. Det er kun selve den del om hvalpen ikke kan håndtere forskellige situationer, fordi opdrætter ikke har fulgt det bibelske socialiseringsskema Jeg læste en artikel i går af Karen Pryor "Don't socialize the dog" Hendes pointe er ikke, at man ikke skal socialisere sin hvalp, men at hele det her fokus på at kaste sin hvalp ud i uvante situationer i socialiseringens navn gør mere skade end gavn. Ud fra de argumenter så er en tryg og god opvækst hos opdrætter indtil 15-ugers alderen måske bedre end at den har været hos en som mig, der ville slæbe den ud i alle situationer. Som sagt begyndte hele min bekymring, da jeg læste DKK-artiklen om, hvordan hundene bliver aflivet på Færøerne, fordi de ikke er socialiserede ordentligt af opdrætterne i DK inden de kan importeres til Færøerne. Men artiklen mangler information om racer og hvilke type opdrættere, der er tale om. Det er svært at bruge den som udgangspunkt for en diskussion, men den satte alligevel tanker i gang. Her var der tale om hvalpe, som bed deres nye ejere, fordi de slet ikke kunne håndtere uvante situationer. Jeg ser mange, der anskaffer sig omplaceringshunde og græske hunde, hvor socialiseringen er ukendt her. Her ved man selvfølgelig hvilke udfordringer, der er, men er der ikke noget, der skal arbejdes med hos alle hunde? Racen er reserveret ja, men det er også det, jeg kan lide ved den, og måske er det, den del, som mange har lidt svært ved at se som et positivt træk? Det er det hos mig, men jeg vil bare ikke se det udvikle sig til skyhed, da det jo også er synd for hunden, når vi nu bor i en by.
  23. [har fjernet link, da jeg ikke må linke] Exporting Pets from France: effective December 29, 2014, all dogs, cats and ferrets leaving France must be microchipped, vaccinated for rabies (in that order) and wait 21 days before leaving the country. Failure to comply with these regulations will mean that your pet will be refused entry or returned to the country of origin or placed in quarantine, all at the expense of the person responsible for your pet. Så de øvrige EU-landes regler er, at alle hunde skal vaccineres inden de forlader landet, og det kan de først blive, når de er 12 uger, hvorefter man skal vente 21 dage.
  24. Det er flysider, der har bekræftet det. Ser lige om jeg kan finde den ene af dem igen. Men min opdrætter har tjekket med den franske pendant til DKK, og de står fast. Det er ligegyldigt hvad importreglerne er i DK, det er landets eksportregler, der gælder. Og hun kan risikere at miste sit kennelmærke og få en stor bøde, hvis det bliver opdaget i lufthavnen, at jeg er ved at udføre en "ulovlig" hvalp. Jeg troede nemlig også, at det var okay, hvis vi bare fløj. Jeg afventer stadig svar fra den franske ambassade, men jeg tror desværre, at Danmarks milde regler er ligegyldige...
  25. Jeg tror, at du har ret PBC. Jeg er virkelig selv overambitiøs og kontroltypen, der vil sidde med socialiseringsskemaet og nøjsommeligt følge og udfylde det hver eneste dag - hvilket kan blive for meget. Uanset hvem der er tale om, vil jeg aldrig mene, at opdrætteren kan gøre det lige så godt som mig Det er dét, der er mit problem! Det er også derfor, at jeg har brug for at høre andres input. For måske er det bare mig, der er låst helt fast i socialiseringsdiskussionen. Det er ikke en pyrenæisk hyrdehund Det var bare den nærmeste på listen, da min race ikke er der. Det er en portugisisk hyrdehund. De er ikke vogtende, men de er reserverede - og de kan blive sky, hvis man ikke tackler det ordentligt. Opdrætter udstiller rigtig meget og er en af de bedste. Og hendes hunde fungerer rigtig godt til udstillinger, så hun ved jo hvad hun skal gøre med reservertheden. Og deres egne hunde er helt fine. De øvrige hvalpe skal også blive til 4 måneders alderen, har hun lige fortalt mig, da alle er reserveret til udlandet. LuckyLuna, det er rigtigt...jeg kan jo prøve at sige, at jeg virkelig gerne vil udstille, så om hun ikke kan træne min hvalp til det Jeg skifter fra time til time. Så kom endelig med jeres input stadig om I ville være okay med en 4-måneders hvalp.
×
×
  • Tilføj...