Hop til indhold

bernerazuro

Members
  • Antal indlæg

    14.238
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    2

Indlæg skrevet af bernerazuro

  1. Vil helt klart sige - få fat i en adfærdsbehandler., som du selv nævner :-)

     

    Det lyder som om, at I har overskredet hendes grænser flere gange tidligere og der er en masse negativ historik, som I skal have vendt til noget positivt - det tager tid og arbejde, men giver sig SÅ godt igen i den anden ende! Dette sker desværre meget nemt med nogle hunde og der er brug for en del tillidstræning, før hun accepterer, at I gør alle disse ting ved hende, som I jo gerne skulle kunne, uden at hun føler, at hendes grænser overskrides :-)

     

    Træningen har ikke noget at gøre med specifikke ord o.lign., men derimod forståelse for timing, kriterier, hundesprog, flettetræning med meget mere.

     

    SEA (sea-hund.dk) kan I finde eksaminerede hundeadfærdsbehandlere.

     

    Det er helt normalt, at der kommer noget hævelse efter et flåtbid. Det falder igen efter en uges tid, det er bare lidt lokal irritation over bidet :-) Men hold selvfølgelig øje med, at der ikke går betændelse i det.

  2. På 2.6.2022 den 17:56 , DaneX skrev:

    Jeg er blevet forelsket i FB, men der er et vigtigt punkt for mig inden en anskaffelse og det er, om FB generelt er gode til at køre i bil. 

    Jeg lever nemlig af at køre varebil og for at min hund ikke skal være alene hjemme i for mange timer, så vil jeg tage ham med på arbejde (i sele på sædet). Men det kræver selvfølgelig, at de ikke har en skidt historie med at køre bil. :)

    Så jeg håber, der er nogen, der kan gøre mig lidt klogere på dette. :) 

     

    EDIT: Det er så lige gået op for mig hvor inaktivt FB forumet er. Men jeg lader spørgsmålet stå, det kan jo være, man er heldig. :)

    Så længe, man vender hvalpen til det fra lille af, har jeg aldrig hørt, at nogle racer har større tendens til køresyge eller andet kørerelateret.

    Du skal dog være opmærksom på med FB, at dens anatomi medfører mange lidelser - herunder især problemer med at trække vejret. Dette gør også, at den overordnet set tåler varme dårligere end andre hunde og dette skal man være MEGET opmærksom på ift. ophold i bil (og det skal man i forvejen med alle racer), da luften er stillestående og nemt bliver meget varm - aircon får heller ikke altid ventileret den kølige luft ordentligt rundt og især bagagerum kan blive stegende, selvom kabinen er tilpas.

    Flere lande har efterhånden mere eller mindre forbudt avlen af FB, fordi deres anatomi og medfølgende risiko for problemer anses som dyremishandling.

    • Like 1
  3. På 12.6.2022 den 18:14 , Marcus H skrev:
    • Skal det være kornfrit? (Og hvad betyder "korn" for jer?)
      - Kornfrit er ikke et krav. Men der findes ikke rigtig særlig mange produkter, der indeholder korn, som ellers lever op til mine kriterier...
    • Uden typiske allergener? (Hvilke allergier har jeres hund?)
      - Har mine hunde ikke allergi, ser jeg ingen grund til at undgå typiske allergener, før allergien er der. Men det er der mange, der gør.
    • Er jeres hund kræsne (over for ..?), og forsøger I derfor at undgå specifikke ingredienser
      - De æder... Alt.
    • Hvordan vægter I kvalitet (eller påstande om kvalitet) ift. prisen på foderet? (Noget hundemad på markedet kan jo næsten spises af mennesker, men det koster også)
      Det er absolut umuligt at sige noget om.
    • Hvilke informationskilder anvender I? Jeg har talt med folk, der læser artikler på 4 forskellige sprog for at vide sig helt sikker, mens andre "nøjes" med deres sunde fornuft og/eller råd og vejledning fra andre hundeejere
      - Producentens egen hjemmeside til at se, hvad de går op i, samt erfaringer. Jeg springer ikke  bare ud i et nyt ukendt foder.
      - Derudover min uddannelsesmæssige baggrund ift. viden om ernæring.
    • Hvad kigger I specifikt efter? Aske/fiber? Højt proteinindhold? Kvaliteten af proteinet? Er der måske nogen, der ligefrem forsøger sig med vegetarisk hundemad?
      - Fedtindhold, ingredienser, calcium-fosfor balancen er de dele, jeg primært kigger på ift. næring.
      - Derudover forsøger jeg at nærlæse ingredienslisten ift væskeindhold m.m. (hvor meget animalsk er der reelt i foderet, ift. vegetabilsk? Herunder forskellen på fersk kylling og kyllingekødmel ift. kartoffelstivelse)
      - Bæredygtighed og velfærd for de dyr, der har "lagt legeme" til min hunds mad - der findes efterhånden nogle produkter, hvor det i det mindste ikke er burkyllingen, der er i foderet og endda også produkter med frilandsdyr. Jeg poster helst ikke penge i dyremishandling, heller ikke selvom det er affaldsproduktet fra industrien!
      - Forskning og testning: Gør producenten sig i nogen form for kvalitetskontrol af deres foder ift. om hundene optager næringen korrekt, etc.? Og forsker de i korrekt ernæring? Jeg kender kun én producent, der gør noget, udover "The Big 5"/dyrlægeprodukterne (Purina Pro Plan, Eukanuba, Hill's, Iams og Royal Canin)
      - Tørringsprocessen: temperatur, koldtørret, etc.
    • Tørfoder vs. vådfoder etc etc
      - Jeg overvejer meget hjemmelavet foder. Tørfoder bruger jeg primært af hensyn til nemheden og prisen og var prisen ikke udslagsgivende, så var jeg sprunget ud i hjemmelavet med en foderplan fra en kvalificeret person -  Vådfoder er jeg loren med ift. konserveringsprocessen, dåse og kemikalier etc. Så det bruges kun som aktivering i Kongs, Lickimats etc..

     

  4. Det eneste loven siger er vist, at hunde ikke må gø vedvarende (mener det hedder 15min).

    At det så er rigtig dårligt hundeejerskab at tillade den adfærd, er en anden. Jeg har selv hegnet en mindre del af haven ind midlertidigt, mens vi træner på det (og det forhåbentligt lykkes), da min aussie er opvokset i en baghave og har lidt svært ved at forstå forhavekonceptet, hvor folk pludselig kommer og går lige uden for hækken.

    Men det eneste du kan gøre, er vist at træne din egen hund til at være ok med de andre hundes gøen. Masser af godbidder, træn ro og sit og kom (et par meter højst, måske) mens du går forbi, så du hele tiden har hans fokus. Opgaven er at holde din egen hund godt under reaktionstærsklen, så han virker tryg i det - og kan du ikke passere uden han bliver utryg, så bør du vende om. For jeg tænker din hund har en stærk historik og derfor næppe vil være tryg hele vejen - Wupti, min aussie, havde også nogle uheldige episoder med gøende hække og der kunne man se, at kropssproget blev "på vagt" når vi nærmede os denne have.

  5. 18 minutter siden, pivpiv skrev:

    åååååhhhhh shit, kan jeg redde den ved at skrive at der skulle have stået hunD ;-) ha ha ha sorry.

     

    Ja den der pandemi ændrer sgu på meget.
    Det var godt du fik HAM og ja det er lidt af et skift du har lavet, det opdagede jeg i det mindste.

     

    Skal hvalpe ikke drive en til vanvid??? Altså når knægten mener at Fersken er ved at blive teenager så klukker vi herhjemme - han aner ikke hvad han snakker om, endnu!!

    Joooo, men når hunden kun har sover 1,5 time i løbet af 10 timer - og den er lutter bid, tænder og vilde øjne de næste to-tre timer, uagtet hvad man gør, så er det vist lidt mere end normalt :S

    Det var heldigvis den værste dag, men han mente ikke, han behøvede mere end 10-12 timers søvn fra han var 10 uger (han blev meget påvirket af ændringer i tryghedsbasen - jeg startede på arbejde), så jeg arbejdede hårdt på at få ham på et niveau, han trivedes på/lære ham at sove/at falde til ro.

     

    Til gengæld har han været verdens nemmeste teenager, det tæller vel også :engel:

  6. Vil også lige give Alfen ret med hensyn til det med minutter pr. uge.

    Det har aldrig "føltes rigtigt" for mig (og slet ikke i forhold til den viden, jeg har om anatomi, udvikling osv. ved min uddannelse) og har efterhånden snakket med mange dyrlæger og andre personer, med megen erfaring med hunde (fx en fra Hund og Træning) og en hvalp må hjertens gerne gøre mere. Den skal bare ikke overbelastes, men aktiveres fornuftigt fysisk ift. dens alder og individuelle udvikling.

    • Like 1
  7. 9 timer siden, pivpiv skrev:

    herhjemme har vi stadig Luna på 8 og Paya på 4 og så har hjemmeboende knægt købt Fersken, en sort labrador tæve.
    Hun er 6 måneder og er niece til Paya.
    Hun har totalt fis i kasketten på den dejlige og glade måde.
    Fortsætter hun den gode vej så bestiller vi en søster til hende om to år - men nu må vi se.
    Paya har absolut Fersken til salg, prisen er lav og alt andet end mad følger med i handlen, meeeeeen altså de sover sammen og leger sammen. Så helt skidt er det vist ikke ;)

    Har vist ikke lige nogle nye billeder på pc, men jeg ser lige om jeg kan tilgå siden fra mobilos

    Kæft hun lyder dejlige, den lille Fersken :lun: Godt, at Paya da er tøet liiidt op til hende ❤️ 

  8. 8 timer siden, pivpiv skrev:

    Puha Møffe:x Men sikke en flot alder han nåede.
    Kæmpe stort tillykke med Wupti, det er jo en top tunet model du har fundet dig ser det ud til, hun ser skøn ud.
    Hvor gammel er hun?

    Hun er en han :fornaermet: (f*ck, elsker at bruge de her smileys igen! Så den måtte lige på :genert: )

    Han er 1½ år gammel nu og fuld af fræk og fis - og jeps, noget mere top tunet, men jeg gik også ud i et raceskift ;-) Han er en australian shepherd, hvilket faktisk slet ikke var meningen... :genert: Jeg skulle have hentet en entlebucher sennenhund i Tyskland i april sidste år - men der kom ligesom lige en pandemi i vejen og efter 3/4 år uden hund, kunne jeg ikke længere holde hovedet koldt og kontaktede nærmest den første, den bedste opdrætter af en race, jeg havde kigget på med nogen interesse (opdrætter kendte en, som jeg kender og respekterer og hvis denne person kunne godkende hende, så var det godt nok for en desperat hundeløs kvinde).

    Og jeg fortryder heldigvis intet :lun: (selvom han drev mig lidt til vanvid, da han var hvalp :shock: )

  9. 8 timer siden, Umulia skrev:

    En flyvende ara er et smukt syn! Ja det er rosenkakaduerne da også :)

    Mit første ønske var faktisk en kakadue, men der er jeg glad for at jeg tog mig tid til at lave lidt research inden jeg kastede mig ud i et køb. Navnlig de store kakaduer skal være next level vanskelige, og bliver desværre ofte opgivet af deres ejere.

    Det må have været et rigtigt spændende job. Jeg kan faktisk godt huske at du skrev om det.

    Det var super spændende! Det var jo alle mulige forskellige arter - and guess what? Alle trænet med positiv forstærkning :-)

    Og ja, kakaduer er også lige et ekstra skvat craaazyyyy oveni. Elskede de galah'er, men for pokker, de holdt også lidt deres egen fest under træningen - araerne var langt mere fokuserede. Til galah'ernes forsvar, så havde de så heller ikke været med i gamet i adskillige år, men kun lige ankommet kort forinden jeg startede - Coco og Peanuts havde været der i maaaange år :-)

  10. Først og fremmest - så er turbomus helt almindeligt og bedre kendt som... Ulvetimen. Det er forskelligt, hvor voldsom det er, fra hvalp til hvalp, men alle har det.
    Min egen hvalp var ret ekstrem, især fordi han let påvirkedes af ændringer. Da jeg startede arbejde, aflærte han (til trods for, at han ikke var alene) nærmest komplet at sove og jeg kæmpede for bare at få 12-13 timers søvn i ham (normalen er 16-20 timer for en hvalp). Jeg kunne komme hjem efter en 10 timers vagt, til en hvalp, der kun havde sovet i 1-1½ time og bruge 2-3 timer på at coole ham ned, inden jeg lærte metoden med ham.

    Jeg synes ingenlunde din hvalp lyder overstimuleret i form af det, du tilbyder ham i sig selv - men i form af hans manglende evne til at falde til ro, kan man måske kalde det det. Prøv at planlægge din dag lidt efter, hvornår han bliver turbo, hvis det er ret præcist - giv ham fx en Kong liiige just inden eller når han viser de første, spæde takter.

    Jeg er personligt imod bur til andet end, når man er afsted (fx. kursus eller udstilling, hvor man ikke kender nogen, der kan holde hunden), men kunne finde på at anskaffe en hvalpegård til min næste hvalp. Her kunne jeg sætte den, når den skejer ud og jeg selv har svært ved at holde temperamentet i ave til at træne ro - der ville være et sted at ligge og 1-2 stykker legetøj. Ellers bruger jeg for det mest at enten sidde med hvalpen og få den i ro. Med min nuværende hund blev det et ret stort projekt, ift. min tidligere. Han var nemlig, som antydet, lidt ekstrem. Jeg skulle finde et greb, hvor han på ingen måde kunne få fat i mig med bisserne (for det gjorde sgu ondt) og ikke kunne snørre sig ud og så lå han der, indtil han var faldet til ro, mens jeg snakkede stille og aede ham så godt jeg kunne. Ellers kan man holde hvalpen i halsbånd eller sele, eller binde den og sidde ved den, så den ikke kan løbe rundt. Dette hjalp ikke med min aussie, men udrettede mirakler med min berner, jeg havde før. Til en vis grad skal man dog også lade dem komme af med energien, men 2-3 timer tyder på, at den ikke selv kan styre det!

    Du skriver, du går tisseture med din hvalp og træner 5 min. dagligt, samt en Kong eller lign.. Det lyder for mig som ret korte ture, hvor der ikke sker særlig meget og for lidt stimulering. Sørg for, at der sker noget - den får leget med nogle hunde, får set/hilst på mennesker og set trafik, tog osv. Ikke flere ting på én dag, men der skal ske noget, som trætter.

    Vil give et eksempel på, hvordan jeg ville indrette min dag med en hvalp, der er flyttet ind for nogle dage siden (så den er faldet lidt til):

    Ca. 6:30: Op og ud og tisse en lille tår. Fri leg, mens jeg gør mig i stand og herefter en luftetur på en 20 minutter (måske lidt længere, hvis der ikke sker så meget). Lufteturen består af gå-pænt træning med kontaktøvelser, lidt tid uden line med indkaldstræning eller leg med hunde eller anden socialisering/prægning. Hjemme igen afsluttes gåturen med lidt træning (ca. 5 min., medmindre der er sket meget/turen blev lidt længere) og et lille fodersøg.

    7:30 (ca.): Ind og have ro på i et værelse, hvalpen er tryg i, hvorefter den forlades i dette rum ifm. alene hjemmetræning. Den burde nu være træt nok, men forlad den først, når den er helt i ro - når vi snakker mere end få minutters alene træning, ville jeg personligt give en Kong eller lign..

    Herefter gerne ro i nogle timer, hvorefter hvalpen vågner og tøffer rundt og har fri leg med dig eller sig selv og sit legetøj, eventuelt får den en lille tyggeting, udforsker hus og have. Eventuelt en lille træningssession og nu og da falder hvalpen gerne om af sig selv og sover lidt.

    15/16 tiden ca. Tid til endnu en gåtur på en 20 minutters tids, ala ovenstående, gerne afsluttet med en træningssession igen (afhængigt af turen) og et lille fodersøg (vi snakker om et let fodersøg på kortklippet græs eller en terrasse, vil jeg lige nævne).

     

    Igen burde hvaps være træt og snart falde til ro og resten af aftenen forløbe lidt ala tidlig eftermiddag, med en stedvis vågen hvalp, som går rundt og undersøge og leger lidt.

    Omkring 9-10 tiden er det så tid til natrutinen, hvilket ville blive en lille natteluftetur, med lidt træning til sidst og et fodersøg. Herefter godnat og sov godt, til man selv står op. Eneste anden årsag er mistanke om tissetrængethed.

     

    Hvis hvalpen er aktiv og du føler, at du ved den er (meget) træt, så er det om at hjælpe den til at falde til ro. Min hvalp sov kun 14-15 timer i døgnet, da vi fik rutinen på og det var det, han trivedes med. Alle er individer, selvom det er hårdt at have en vågen hvalp i 10 timer :lol: Og garanteret, at din hvalp har rutine fra opdrætter med, at stå op kl. 6 - og det ændrer man kun på én måde: Køre den træt inden det er nat og så holde stædigt ved om morgenen og ikke belønne den for aktiviteten. Vil dog sige, at med min gamle berner, skulle jeg bare lade ham tisse, give lidt mad i et aktivitetsspil og så var han træt igen (han var i grunden nok bare sulten). Min aussie var, trods alt, faktisk altid god til at sove til jeg stod op :-)

     

    Og når I så går i seng, er det om at være stædige - hvalpen skal nok lære det. Min egen mente, at det var en invitation til at æde mit hår. Men da jeg konsekvent gemte mig under dynen med det samme (:lol:), lærte han, at der sker nul-og-nix og for hver gang, gik der kortere og kortere tid til han lagde sig til at sove. Men tror det tog tre uger, før han slet ikke trampede lidt rundt først ;-)

    Jeg bruger personligt ikke foderskåle. Foderet bruges som belønning for alt, lige fra at lade ledningerne være, til kontaktøvelser på gåturene og til træning i haven :-) Og så er der nogle udvalgte, lækre godbidder til indkald og "større" ting. 

    Derudover, nu ved jeg ikke, hvordan du opdrager din hvalp - men der kan også være nogle ting her, som gør, at den har ekstra svært ved at finde roen. Jeg er ikke opdateret på nyere bøger, men tror faktisk heller ikke, der er kommet nogen til at erstatte dem på dansk. Men kan anbefale Lone Grevas bog "Hvalpen" eller Irene Jarnveds fra Hvalp til Hund. Nok mest Lone Grevas.

    • Like 1
  11. 1 time siden, Umulia skrev:

    Så kom jeg lige i tanker om hvordan man lægger billeder ind. Jeg behøver vel ikke at skrive hvem der er hvem ;)

    1OqvftF.jpgwhOz0vn.jpg

    Ai, men hvor er Bob fin! ❤️ Nøj, hvor det får mig til at savne mit gamle arbejde!

    Men derudover - hvor er jeg glad for at høre alle de tanker, du har gjort dig! En Ara (eller anden papegøje/fugl) i et bur er bare ikke et liv 😞 De skal have lov at flyve rundt, eller i hvert fald have et stort voliere, med muligheder for at klatre (og destruere :lol: ) og flyve i!

    Her er "mine" Englandsgøjsere, som du da godt nok har fået mig til at savne - galah'erne fik jeg trænet med, men ikke araerne :-) De var ikke fritflyvere, men havde spændende mindre størrelse volierer (IKKE bure) - og var ude op til 4 gange dagligt og flyve i træningssessioner. Voliererne måtte gerne have været større, men de viste alle tegn på at være tilfredse.

    IMG_0503.JPG

    IMG_1984kopido.jpg

    • Like 1
  12. 21 minutter siden, Umulia skrev:

    Først tillykke med den fine Wupti!

    Men åh for Møffe, den kæmpe charmebøf 😢

    Årsagen til at jeg har valgt at få en papegøje, er den meget selviske, at jeg simpelthen ikke kan klare at miste flere hunde. Tanken om at Oluf engang ikke er her mere, er ikke til at holde ud. Bob, som er en blågul ara, vil sandsynligvis overleve mig, og jeg har allerede lavet en aftale om hvor han skal hen, når det bliver aktuelt. Til gengæld er det et dyr som er noget mere high maintenance end selv en hund. Der ligger års træning og aktivering forude - jeg bliver helt træt ved tanken 😉

    Oh yeah, papegøjer er der meget arbejde i og de kan være noget så destruktive og højskrigende - især araerne! Men en kæmpe fordel, at de ikke dør fra en - for helvede, det er ubeskriveligt hårdt 😞 Frygter den dag, jeg skal igennem det igen - men der har jeg forhåbentligt en anden hund, der kan hjælpe mig igennem sorgen. Da jeg mistede Møffe, havde jeg endnu ikke Wupti 😞

    Men tilbage til araerne, så er de tilgengæld også fantastiske sjove at arbejde med og træne (hvis man orker niveauet 🤪)! Fik desværre ikke selv fornøjelsen, men da jeg arbejdede i England havde vi et par araer, som var trænet til at flyve frit og også til at vise alle mulige ting, som en ara nu engang kan/bruger til noget i naturen. Det var super spændende - overvejer selv noget rescue af et par gøjser en dag (to, så de har hinanden, de knytter jo bånd for livet), da jeg personligt ikke selv er fan af fugle i fangenskab (derfor rescue, så jeg ikke støtter opkøb med salg for øje - holdningen ang. fangenskab er dog ikke sort/hvid :-)) eller vil risikere at støtte den ulovlige import.

    Men ja, man får oftest ikke den samme tilknytning fra deres side, når man har to - da de netop bare knytter sig til hinanden o.O

  13. Rigtig meget enig med Umulias indlæg!

    Vil dog tilføje noget om alene hjemmetræningen, for det er dén, I skal arbejde med, for at få hvalpen til at blive tryg og rolig.

    Det er noget, man skal starte med på 2. eller 3. dagen, man har hvalpen hjemme. Det nemme ved hvalpe på denne alder er, at de hurtigt bliver trætte og de sover meget og det gør jeres på 11 uger heldigvis også stadig.

    Så skab nogle rutiner omkring det: En lille luftetur, måske lidt træning og et lille fodersøg. Herefter ind og være rolige i den del af hjemmet, hvor hvalpen skal være alene - her er hvalpesikret (ledninger og andre farlige ting er pakket væk) og sørger for lidt sikkert legetøj og at den kan ligge og hvile sig trygt. Når den er i ro, kan I enten forlade den lige så stille - eller I kan give den en Kong fyldt med frossen vådmad, fx, inden i forlader den (det giver hvalpen noget at lave og tager det værste bort ved selve det, at blive forladt).

    I starten, når vi snakker sekunder/minutters alenetid og måske flere seancer i løbet af dagen, giver jeg ikke noget, medmindre jeg mener, at der er behov for det hos hvalpen (fx. som jeres, der lynhurtigt begynder at reagere). Ofte sover de faktisk nærmest fra, at man forlader dem, fordi de i den alder bliver så trætte - men registrerer stadig, at du går fra dem. Men er hvalpen obs på det hele (og på nogen som helst måde virker det mindste usikker), ville jeg som minimum kaste lidt godbidder eller foder ud, som den kan søge efter - og så kommer man tilbage HURTIGT, så den ikke når at blive færdig og derfor ikke når at blive nervøs. Spiser den ikke maden, så skal du endnu længere tilbage i træningen, for så har du problemer med seperationsangst - og jeg vil anbefale at få en adfærdsbehandler med indover til at hjælpe dig med at strukturere de små steps.

    Derudover kan I også med fordel sørge for en gang imellem at have et børnegitter imellem jer selv og hvalpen, mens den hygger med noget. Så den vænner sig til ikke ALTID at være lige præcist der, hvor I er.

    • Like 2
  14. 2 timer siden, Umulia skrev:

    Jeg ved ikke om der stadig er nogle af "de gamle" her inde, eller om I alle er smuttet til facebook, men jeg trængte lige til at genopfriske nogle minder om baby-Oluf, og så er det godt at man kan finde sine gamle tråde her.

    Oluf er ikke længere en baby - han fyldte 10 år d. 5. august, og han er bare verdens sødeste og nemmeste hund, langt fra det lille monster, han var engang.

    For et par måneder siden fik han en ny lillebror, som han ikke rigtig ved hvad han skal stille op med. Det er et mærkelig dyr med en dåseåbner i ansigtet, og flaksende vinger. Oluf har udnævnt sig selv til babysitter, og gør opmærksom på det hver gang lillebror Bob laver noget, han ikke må. Og det er tit.

    Hej til jer, der evt. kan huske os. Det var nu hyggeligt i de gamle dage her på H-F.

    Ikke aktiv længere, men kan jo ikke dy mig alligevel, når nu man får en e-mail notifikation om en kommentar fra en kendt bruger i en gammel tråd ;-)

    Flaksende vinger og dåseåbner i ansigtet - I må have fået en papegøje? Men hvor sødt, Oluf :lun:

    Ja, savner sgu også de gamle dage fra tid til anden! Og smiley'erne! Dem mangler jeg i andre fora!!! Og troede faktisk heller ikke de var her længere, men? Det er de så:  :hmm: :lun::genert::yeah:

    Her er Møffe desværre ikke længere - han blev 10 år og 2mdr og hold kæft, hvor jeg stadig savner ham 😭 Til gengæld er en lidt mindre og mere aktiv model, Wupti, flyttet ind :lun:

    IMG_4465.jpg

    • Like 2
  15. Glemte at svare på det med fældning...

     

    I fældeperioden kan det være ret ekstremt med fældning, især med neutraliserede bernere. Man skal ikke have rengøringsvanvid, for så bliver man da sindssyg... Men man skal have nogle gode børster, fx. en schæferstrigle. Møffe blev kastreret for 1½ år siden og i dette efterår har vi virkelig fået at se, hvor slemt det bliver med pelsen, kæft han har fældet og fældet i 1½-2 måneder - nu er det dog heldigvis overstået for denne omgang... Det har være helt ekstremt. Da han var intakt skulle han børstes månedligt til hver anden måned, udover i fældeperioderne og fældeperioden varede mellem 2-4 uger, alt efter hvor grundig jeg var med børste og bad og blowning. Altså ganske overskueligt at passe hans pels dengang, faktisk.

     

    Fældetid er to gange årligt for hanner - og så drysser de lidt derimellem. For tæverne mener jeg at have hørt, at de fælder 1 gang årligt og det varer 12 måneder... Med to peaks :lol:

     

    Men til gengæld nok knap så ekstremt som med hannerne. Om dette om tævene passer, ved jeg ikke, jeg har ikke selv haft en, det er blot, hvad jeg mener at have hørt! :genert:

  16. Hej

     

    Min kæreste og jeg ønsker en hund. Vores plan er at få den til sommer, så vi har hele ferien til at træne den osv. Jeg har tidligere haft hund - en glad engelsk bulldog. Min kæreste er nybegynder. Inden vi får hunden vil vi selvfølgelig læse alt om racen, generelt læse om hundetræning osv. Og vi vil selvfølgelig gå til træning i DKK eller lignende, en masse socialisering osv. Altså ingen grund til bekymring. Vi planlægger også børn om et par år, så hunden vil være omkring 1-2 år når barnet kommer :)

     

    Vi bor i lejlighed, men den er over 100m2 og der er elevator. Vi tænker at gå en 30 min tur om morgenen, køre ud på Amagerfælled med den eller gå til hundetræning efter arbejde, og så gå en lille tissetur inden senge tid. Er det nok, hvis man også træner den og er sammen med den i lejligheden?

     

    Vi overvejer pt. to meget forskellige hunde, og vil gerne høre jeres input i forhold til vores tanker. Men please ikke være for grove - jeg har jo set hvordan forumet her kan stikke af og jeg spørger jo netop for at undgå at få den forkerte hund :P

     

    Hund 1:

    Berner Sennen

     

    + Glad for børn

    + Rolig (Dog ikke de første par år. Er lidt bekymret for en pubertær energibombe berner sammen med en baby?)

    + Stor

    + Langhåret

    + Positiv at træne, hvis man er tålmodig og ikke ønsker sig alveden.

    + Glad og ukompliceret.

    + Fleksibel, tilpasser sig nemt dens situation.

     

    - Kort levealder

     

    Du kan gøre rigtig meget her ved at kigge linier. Jeg har selv en hund fra linier med en gennemsnitslevealder på ca. 10 år.

    Derudover er der efterhånden kommet nogle spændende tests på markedet... Kig efter de opdrættere, der DNA tester igennem enten Antagene eller SSVs genomtest.

    Nok især SSVs genomtest er interessant, da den også har nogle prætests.

     

    Derudover kig efter udavl. Opdrættere, der tager nyt blod ind.

     

    Skriv eventuelt en privatbesked, hvis du vil vide mere :-)

     

    - Savler den meget?

     

    DET kommer i høj grad an på linierne, eller måske nok snarere, fænotypen.

     

    De færreste savler konstant. Men rigtig mange har så meget hængelæbe, at ved den mindste antydning af mad... Så løber niagara vandfaldet altså, som vi kalder det med Møffe. Men der er ved at komme lidt mere fokus på denne fejlavl og man er ved, så småt (det er jo et af racens mindste problemer) ved at rette op på det.

     

    - Fungerer næppe som vagt/forsvarshund? Det er jo en sindsyg verden vi liver i, og jeg vil gerne have at den kan forsvare min kæreste mod overfaldsmænd, og skræmme indbrudstyve.

     

    Dette kommer i høj grad an på linierne, omend de næppe bider fra sig - de skal ifølge racestandarden være vagtsomme, men ikke bidske.

     

    Mange bernere vil gøre og eventuelt knurre, men de vil helst ikke følge det videre.

     

    Mange andre bernere vil byde en indbrudstyv velkommen med åbne arme...

     

    Men deres blotte størrelse vil altså få de fleste til at holde sig på lang afstand :-)

     

    - Kan ikke være alene hjemme særligt længe? Altså vi har begge to fuldtidsarbejde. Vi kan lægge arbejdstiderne forskelligt, så den ikke skal være alene en hel arbejdsdag. Men det kan stadig godt blive mere end fem timer. Skal vi så have en hundelufter?

     

    Min kan snilt være alene hjemme i 10 timer, han snorkbobler (ikke at det er noget, vi praktiserer ofte - men i en periode, da vi alle arbejdede her i huset, var han ugentligt alene hjemme i over 9 timer en af ugens dage). Men efter 10 timer, så synes han altså også, at vi har været væk lidt længe, når vi kommer hjem :-)

     

    Men det er en selvstændig race, selvom de knytter sig tæt. Jeg har aldrig hørt, at berneren skulle have særligt svært ved alene hjemme og synes sjældent jeg hører om bernere med problemet på FB grupper.

     

    - Folk siger at de lugter af sved om sommeren, og fælder helt ekstremt?

     

    Aldrig hørt om det, aldrig mødt en der lugtede af sved og min egen han er faktisk lugtfri, af en hund at være. Jeg tror, at det har ualmindeligt meget at gøre med pelspleje! En berner, der elsker at bade i vand, lugter nok nemt af sur hund.

     

    Hund 2:

    Schæfer

     

    + Glad for børn

    + Nem at træne

    + God vagt/forsvarshund

    + Stor

    + Langhåret

    + Længere levealder en berneren

     

    - Energibombe. Hvor mange timer om dagen skal den trænes? Vi vil selvfølgelig træne den hver dag, men sammen med en nyfødt baby kan vi jo ikke prioritere den over barnet. Og hvordan er en 1-2 årig schæfer sammen med nyfødte?

    - Kan ikke være alene hjemme så længe. Samme som berneren.

    - Den gør meget? Vi bor jo i lejlighed.

    - Fælder hele året, hvor berneren kun fælder to gange om året? (Det er måske det mindste "minus", vi er ikke så bange for hundehår, men vil gerne høre folks erfaringer alligevel)

    - Ikke lige så easy going, glad og fleksibel som berneren?

     

    Ser frem til jeres råd og erfaringer :)

     

    Ift. berneren, så har schæferen væsentligt højere tendens til at være vagtsom. Ifølge en jeg kender, der har haft schæfere, så bliver de fleste særligt slemme i unghundeperioden, hvilket kan være problematisk i en lejlighed.

     

    Berner kan også være temmelig aktiv, men det handler om at kigge efter de rette linjer. De laves i dag i linjer som er mindre, mere spinkle og meget aktive. Men der laves stadig masser af de tungere linjer, som er ret rolige.

     

    Her må jeg lige opponere, man kan ikke snakke om opdelte linier i berneren, der avles på kryds og tværs. Men der findes opdrættere, der sigter mod det mere rolige temperament, opdrættere, der sigter imod mellemtingen og opdrættere, der avler efter højere drift - og alt derimellem.

    Men den er avles så ustabilt ift. dette, at jeg vil mene, det er svært at forudsige, hvordan et kuld ender ud, udover at det nok bliver ca. sådan.

     

    Hvis I har planer om en baby indenfor de næste par år, så synes jeg at I skal genoereje racevalget. Begge race producres med meg forskelligt temperament og begge racer er oprindelige arbejdshunde som skal have opgaver hver dag for at kunne trives.

    Hvis I er indstillet på 1 - 2 timers daglig arbejde/træning af hunden, også når de er 2 3 år, så er det fine racer og mange træningspladser har også plads til klapvogne og børn.

     

    :shock: 1-2 timers træning dagligt?! :shock:

     

    Vil mene, at dette selv med en schæfer vil være overkill, men særligt med en berner!

     

    En berner bør få 1½ times gåtur dagligt i gennemsnit, og så 10-30minutters aktivering i form af træning, søgeøvelser, aktivitetsbolde og andet mentalt stimulerende - og så masser af nus/nærvær/kærlighed. At gøre mere skader dog ikke. Bare sådan ca., ud fra min erfaring.

     

    De kan "klare" sig med mindre, da de er tilpasningsdygtige, men det er umiddelbart ikke et sundt liv i mine øjne. Men en dag eller 2 på sofaen, med kun få, korte ture, klarer en voksen berner sagtens, hvis man har influenza

     

    OG tæverne er sundere end hannerne. De er heller ikke nær så tilbøjelige til at storsavle som hannerne.

    Hannerne er størst og flottest. Men det har sin pris.. De lugter altså også mere end tæverne..

     

    :confused:

     

    Kan kun sige, at min han stinker ikke og dem jeg møder på bernertræningspladsen, de stinker altså heller ikke... Kender et par eksemplarer, der ikke just dufter, men tænker at det mere har noget at gøre med pleje af pels, fodring m.m.? De er også ejet af samme person :-)

  17. Hej. Tak for svar.

    Tror du misforstår. Vi har kun kørt ned denne metode, ingen andre, i to måneder. Mente selv, som du, at der også skal decideret træning til med yndlingsgodbidder og 100% fokus på hende. Samtidig med vores signaler til hende. Hun er nemlig utryg ved dem. Aå tak for svar. Bekræfter mig i det jeg akv tænker. Og dejligt at høre t det kan tage mere end nogle uger. Vi fortsætter 

     

    Ok, jeg tænkte bare, at med så mange trænere og en adfærdsbehandler på, så måtte I have prøvet flere forskellige ting :-)

     

    Ja, jeg er absolut af den mening, at counter conditioning kun kan gøre godt, især hvis I formår at lade hende kun liiige akkurat spotte disse personer og straks er der.

     

    Denne metode bruges både til fyrværkeri angst (har selv brugt den med succes, sammen med desensibiliseringstræning - der havde det sguette hjulpet, at jeg bare havde sagt "alt er ok" til Møffe) og til reaktive hunde (også dem med angst-aggression - det kaldes også the "look at that"-game, hvor man decideret lærer hunden at det at se på det skræmmende udløser godbidder :-) ). Har selv til dels brugt det til aggression med min egen (counter conditioning), der begyndte at blive usikker på de andre hanhunde og derfor selv kunne finde på at begynde at spille op. Ikke helt korrekt udført, men det virkede til trods :-)

  18. Min forældres skotsk terrier oplevede det samme og hårsækkene havde taget skade. Det tog hende til lægen og fandt ud af det gennem ham. Det kan være ret dyrt at gå til lægen, men man kan bruge onlineportaler som hentpriser.dk hvor man kan finde dyrelæger nær dig som endda også kan komme på hjemmebesøg ret hurtigt (deres oplevelse i hvert fald)

     

    Men kun hårsækkene for dækhårene, ikke for underulden? Mærkeligt... Umiddelbart tænker jeg ikke, at der behøves lægebesøg for at finde ud af det, dog, da jeg synes, de er på vej (det håber jeg - håber på at stille ham et par gange i veteranklassen, år han fylder 8 :lol: ).

     

    Håber det bedste for dig og din hund og PS: rigtig flot pels, får du den vasket et sted eller hvad bruger du ? :)

     

    Det kan jeg squette huske... Har mest brugt Isle of Dogs, B&B økologisk hundeshampoo og balsam, samt Chris Crhristensen til hundeudstillinger, tror jeg... Det må være en af de to sidstnævnte, da jeg stoppede med Isles of Dogs, da den var sværere at få fat i... Men kan ikke huske det præcist. Det kan dog også være noget helt fjerde.

  19. Hun lyder til ikke at føle sig tryk ved disse mennesker og hunde, der passerer og sådan noget får man ikke rettet op på på et par uger :-) 7 trænere på to måneder er immervæk mange!

     

    Når I ikke har fokus på hende, tænker jeg, at I er nød til at sørge for, at hun ikke kan opdage dette. Om det så betyder, at I er i et andet rum?

     

    Og ellers, så hav nogle ultra lækre godbidder, kun til disse situationer. Vær opmærksom og fang hende INDEN hun når at se det. Dette kaldes "counter conditioning" - du ændrer hendes association til disse personer, så hun går fra:

    Fremmede på gaden --> usikker --> gøen og knurren

     

    Til

     

    Fremmede mennesker på gaden --> mennesker bliver glade og godbidder --> hopla humør

     

    Dette tager tid, det er ikke klaret på nogle få dage. Men I får fjernet årsagen til, at hun overhovedet gør, nemlig at hun er usikker på det hele.

     

    For hver gang hun gør af disse mennesker og hunde, få hun etableret adfærden lidt bedre. I kan få dens varighed minimeret igennem jeres adfærd, som I pt forsøger jer med, og i heldige tilfælde fjernet helt. Men for at opnå succes, så mener jeg, at der skal "counter conditioning" til, så I ændrer hendes holdning til disse personer. Beklager, husker altså ikke lige ordet på dansk :-)

     

    Men vær tålmodige og brug den samme metode i flere uger :-) I ser jo allerede fremskridt og det er et godt tegn :-)

×
×
  • Tilføj...