Hop til indhold

Ny hvalp og ny hundeejer=???


Gæst Pipvig
 Share

Recommended Posts

Gæst Pipvig

Hej, :vinken:

Jeg har lige i søndags hentet min første hund, en dsg-hvalp på 9 uger.

Alt i alt synes jeg det går godt, MEN jeg har altså lige noget jeg er nødt til at spørge jer kloge hoveder om.

 

Hun har jo så fået halsbånd på for første gang, hvilket ikke er populært, for hun bryder sig ikke om det. Uheldigvis klirrer hundetegnet mod skålen når hun skal spise hvilket har gjort at hun er blevet bange for at spise af skålen. Jeg har pillet halsbåndet af når hun er inde sådan at det ikke ringler når hun går og hun har en chance for at komme til at spise, men nogen der har en god måde at få hende til at spise af skålen igen? Indtil videre strør jeg bare foderet over gulvet.

 

Vi bliver her nedenfor trappen når hun skal tisse da jeg kun har haft hende i 4 dage og jeg gerne vil have hun skal være tryg. Men hun virker meget bange for alt sammen. Hun piler op og ned af trappen ved den mindste lyd, jeg bor på 1ste sal med udendørs trappe skal måske tilføjes, blæser vinden for meget, er der en der hamrer, er der nogen der kommer forbi så drøner hun op af trappen. Jeg har prøvet at sætte mig på hug og kalde på hende og så snart faren er overstået for hende kommer hun. Hun bliver også utryg når jeg har hende i snor.

Er det normalt? Hvordan gør jeg hende mere tryg?

 

Hun bider meget i mit tøj, sådan gumler, og hiver i mit hår, hvordan får jeg hende til at stoppe?

 

Vi er jo i fuld sving med renlighedstræning. Og der er jeg bange for at der er ved at gå lidt ged i den. Det gik rigtig godt de første par dage. Hun gjorde det kun udenfor. Jeg går ned med hende hver 2 time. Til at starte med også oftere, men nu vil hun ikke rigtig med ud og hun besørger i soveværelset, (vi sover i stuen) jeg har derfor lukket døren ind til soveværelset så hun ikke har den mulighed, men istedet for gjorde hun det så i gangen ude ved døren.

Jeg er et stort spørgsmålstegn. Jeg synes jeg har gjort alt hvad jeg har læst jeg kunne gøre. Jeg er lidt bange for at jeg er kommet til at stresse hende da jeg har fået af vide at jeg kunne lære hende at tisse ved at sige tis så. Men hvad siger i?

 

Vi skal starte til hvalpemotivation på lørdag hvor hun skal udenfor matriklen for første gang. Jeg har været ude og kigge på biler med hende, hvor hun var i armene på mig. Hun vil meget gerne bæres nemlig, gør jeg hende en børnetjeneste ved at bære hende i starten? Hun er jo ikke så gammel og alt må være stort og farligt.

Nogen der har nogle gode hints til første gang uden for?

 

Jeg føler mig som et stort spørgsmålstegn efterhånden som jeg får skrevet det ned undskyld at det her er blevet så langt.

 

Mange hilsener

 

Stine

Link til indlæg
Del på andre sites

For mig lyder det som en hvalp der er blevet taget fra sin mor og sæskende, og synes den store verden ar meeeeget farlig :blink: Altså, det er helt normalt at hun er utryg ved tingene i starten, og det er derfor rigtig vigtigt at du giver hende den tid hun har brug for - hun må endelig ikke presses til noget.

 

Personligt synes jeg du skal bære hende op og ned af trapperne, ihvertfald det første stykke tid af hendes første leveår. Det er vist ikke videnskabeligt bevist at trapper er dårlige mod hundehofter/albuer, men nu er det jo en lille race der er nem at bære, så hvorfor tage chancen ? Tænker også at trapperne må være ret høje og besværlige at klatre op af, for sådan en lille en ? :vedikke:

 

Mht. til renlighedstræningen. Du kan slet ikke forvente at hun er renlig, eller viser det mindste tegn på renlighed endnu. Nogle hvalpe er næsten renlige fra de kommer hjem (hvis opdrætter gør et ordentligt stykke forarbejde) og nogle tager det op mod 1 år. Vores tæve var 6mdr. før vi kaldte hende renlig, og det på trods af 10+ gange op og ned på gaden hver dag - og så rose rose rose når hun tissede og pøllede på gaden :5up:

 

Hmmm ... har I prøvet at bytte hendes skål ud med et alternativ ? En anden skål måske ? Ellers kan I prøve at drysse godbidderne tættere og tættere på skålen hver dag, for til sidst at komme en enkelt eller to op i skålen og så se om hun har lært at den ikke er farlig. Ellers ved jeg det faktisk ikke rigtigt :vedikke:

 

Jeg synes du skal passe på med at bære for meget rundt på hende, for det kan nemt blive en vane for hende at ville op, hver gang hun møder en "udfordring" eller noget hun er usikker på. Sæt dig i stedet på hug, så hun kan søge ind mellem dine ben hvis hun har behov for det.

 

Du kan evt. sætte dig ned et sted, gerne på jorden så du ligesom er i samme højde som hende, og så bare sidde og studere alt det der nu kommer forbi. Måske du kunne have nogle rigtig lækre godbidder med, og rose hende for selv at at tage initiativ til at undersøge noget?

Det giver rigtig meget bare at sidde stille og roligt og snakke til hunden med rolig stemme mens I kigger på mennesker, børn, andre hunde og biler der kommer forbi.

 

Men ihvertfald, så held og lykke med hende :vinken:

Link til indlæg
Del på andre sites

Det hjalp at der er gået nogen dage hun er ikke er så bange mere og piler ikke op og ned af trappen mere ved mindste lyd. Hun skal ihvertfald ikke så langt op mere før hun føler sig sikker.

 

Hun er 10 uger nu og har tydeligvis fået flere ben i næsen ggg.

Hun spiser dog stadig ikke af skålen. Hun kan komme helt tæt på den men dertil og så heller ikke længere.

 

Hun har noget med langærmede bluser dem elsker hun altså at tygge i. Jeg har prøvet at bytte ud med noget andet, jeg har prøvet ahah, at fjerne hendes hovede fra blusen (hvor hun så snapper ud efter fingrene), jeg synes ikke noget af det virker bedre end noget andet. Er der noget jeg mangler at prøve?

 

Jeg har ikke indøvet noget ahah men hun plejer at stoppe når jeg siger ahah, hvordan indøver jeg et egentligt ahah?

 

Hun tygger også meget på mine fingre. Jeg har læst at det er bidehæmning. Jeg har også læst at når hun tygger for hårdt skal jeg pive som en hvalp men det er som om at hun engang imellem bare bliver mere ophidset af det. Et par gange har hun "leget tovtrækning" med mine fingre. Der stoppede jeg kontakten.

Men hvor lang tid skal den der "time-out" være før hun forstår det?

 

Jeg er godt klar over at det (bidehæmning) ikke er noget der sker over natten, men det er som om at det ikke rigtig siver ind. Når hun er gearet helt op så er det ihvertfald glemt. Alm hvalpeopførsel eller har jeg bare en hvalp der er dummere end gennemsnittet? :lol:

 

Renlighedstræning går godt. Ihvertfald når det ikke regner. Regn er farligt! :damn::lun: Hun har fanget at det er udenfor det sker. Hun går ud ved døren når hun skal (ganske lydløst) og så har jeg omkring 10 sekunder til at se det og sige skal vi gå udenfor og rejse mig.

Jeg tænker det ikke er foreløbig, men det er omkring et år de skal være før man kan sige at de er renlige?

Hvor gamle er de så ca før de kan holde sig en hel nat?

 

Mange hilsener

 

Stine og Laika

Link til indlæg
Del på andre sites

Din hvalp er helt normal :-D

 

Det svinger rigtigt meget hvornår de bliver renlige og også hvornår de kan holde sig hele natten. Karla havde kun en 3-4 nætter hvor vi stod op, derefter sov hun igennem... Hun sover i sengen, så hun vækkede mig hvis hun skulle noget...

 

Mht. bideriet, så tænk på hende som et spædbarn. De skal også have alting i munden for det er den eneste måde de har at sanse verden på. Der er mange forskellige måder at håndtere bideriet på. Hos os var det ofte "ignorering"... altså når hun bed, så gad vi slet ikke lege mere og gik vores vej... Prøvede lidt efter igen, hvis bideriet gentog sig gik vi igen osv. osv.

 

Når hun fik sine "hvalpeflip" hvor hun bare bed og bed og bed og bed, så havde vi "tvangsputning", hvor hun blev holdt i ro og fik stukket et tyggeben i gabet, som jeg så holdt den anden ende af... i løbet af meget få gange faldt hun helt til ro, når hun bleve taget på skødet til dette... og selv den dag i dag - hvor hun er 3 år - synes hun det er den bedste måde at slappe af på, at sidde på skødet med en tyggepind vi begge holder i.... :lun:

 

Har du bogen "Hvalpen" af Lone Greva? den kan lånes på biblioteket og er rigtig god!

 

Det er hårdt at have hvalp, og nogen gange har man lyst til at tude af frustration over det lille storskidende bidende monster man har inviteret indenfor sine døre... men det går over igen :mrgreen:

 

Jeg er personligt af den holdning, at hvalpe ser så nuttede ud fordi vi ellers ville have slået dem ihjel inden de blev voksne :lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

:lol: ja det lyder meget rigtigt.

 

Jeg har den bog der hedder træn din hvalp af Christina Ingerslev. Men jeg vil da helt klart se efter hvalpen på saxo.

 

Når vi skal sove om natten og der skal være ro sætter jeg hende ned fra sofaen til hun forstår at det er nu der skal være ro. Det plejer kun at tage 2-3 gange fra jeg finder dynen frem til hun er holdt op med at hapse og hun lægger sig ned og lægger sig til at sove. :klap:

 

Har i nogle gode tips til hvordan jeg lærer hende at sofaen ikke er til at lege i, hvis det overhovedet er muligt når vi nu sover i sofaen.

 

Jeg vil gerne lære hende ned-kommando'en men ved ikke helt hvordan?

 

Mange hilsener

 

Stine

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvis du gerne vil lære hende at man slapper af i sofaen, ville jeg tale roligt til hende og nusse hende, så hun på den måde finder ud af at sofaen er et rart sted hvor man slapper af ;-).

 

Så snart hun begynder at fare rundt deroppe ville jeg sætte hende på gulvet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...