Hop til indhold

Tvivl om forbud mod hundespisning i Kina


Hunde-forum

Den berygtede Litchi og Hundekødsfestival i den kinesiske millionby Yulin blev officielt forbudt i midten af maj. Festivalen, der varer ti dage og starter hvert år ved sommersolhverv, er blevet omtalt som "skandaløs" af flere dyrerettighedsorganisationer. Men måske virker forbuddet slet ikke.

Festivalen i Yulin menes at kræve 10-15.000 hundeliv hvert år. I sig selv er tallet ikke ekstremt, sammenlignet med hvor mange svin, køer og andre dyr der sættes til livs hver dag, men festivalen er blevet skarpt kritiseret for de torturlignende aflivningsmetoder og inhumane måder man opbevarer og transporterer hundene på. Dertil kommer talrige beskyldninger fra lokale og internationale aktivister, om at mange af hundene er bortførte kæledyr.

Efter et massivt internationalt pres forbød de kinesiske myndigheder indtagelsen af hundekød under festivalen tilbage i foråret, men hundespisning er en tusindårig tradition i Asien, og der er nu sået tvivl om hvorvidt forbuddet kan og vil blive håndhævet.

Lokale aktivister siger til avisen Global Times, at de mange restauranter og gadesælgere, der normalt leverer hundekød til festivalgæsterne, kun fået vagt formulerede, mundtlige påbud om at stoppe salget. Dertil kommer, at den lokale regering i Yulin nu pludselig nægter at festivalen eksisterer og nogensinde har fundet sted.

Det har fået mange dyrevelfærdsgrupper til at mistænke, at festivalen i Yulin blot fortsætter i smug, og at de store løfter fra regeringen, blandt andet om bøder på op til 100.000 kroner for at sælge hundekød, simpelthen har været et røgslør for at beskytte sig mod dårlig omtale.

Redigeret af Hunde-forum


Bruger Feedback

Recommended Comments

Der er ingen kommentarer at vise
×
×
  • Tilføj...