Hop til indhold

Går det an?


Bamseida
 Share

Recommended Posts

Jeg har opdaget en fantastisk hundeskov i Ølstykke der er indhegnet. Jeg har været der med min unghund Nana 3 gange og det er bare skønt.

 

Jeg ville meget gerne også have min schäfer/grønlandshund med. Problemet er bare at når han er i snor, så er han meget opfarende og gør meget af andre hunde vi møder.

Hvis jeg slipper ham løs - ja, så er han væk i løbet af et sekundt.

 

Jeg har før taget ham med til andre, som havde hunde han aldrig havde mødt. Det går super godt, når bare haven er indhegnet og han er fri.Han snuser til hundene og så bruges meget af tiden til at afmærke teritorium (tiltrods for at han er kastreret).

 

Men jeg skal jo også tænke på at han skal fra bilen og hen til lågen ved indhegningen. Der skal han jo gå i snor og hvis vi møder andre hunde der, så farere han jo op. Jeg vil nødig skræmme andre hunde og ejere.

 

Jeg har tænkt på at købe en mundkurv og så prøve hvordan det går.

 

Synes i at det er en fuldkommen stupid ide??Går det an??

 

Han ville jo have godt af lidt frirum!!

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Ninjamor

Ideen med mundkurv synes jeg ikke er så god, fordi den sender et signal om "farlig hund" til andre hundeejere og din hund også skal forholde sig til den i en, efter din beskrivelse, ophedet situation.

 

Jeg synes måske hellere du skulle tage ham med alene nogle gange og stædigt holde på, at han ikke kommer et eneste skridt frem, hvis linen er stram og til gengæld belønne slap line og kontakt med de lækreste godbidder, så han dels bliver distraheret dels holdes rolig.

Jeg ville bruge nogle gange på projektet og som nævnt med ham alene.

 

For at lette arbejdet kunne du finde nogle steder hvor der er plads omkring jer og have ham i en 20m line i selen, så han får rørt sig lidt, men ikke smutter fra dig.

 

En hund kan røre sig temmelig godt i sådan en line og få gasset lidt af og taget toppen af enregien inden skovturen.

 

Hvor langt skal I gå fra bil til lågen?

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for jeres inputs.

 

Det med 20m. linen er en god ide, så han kan få gasset af. Det er godt set af Ninjamor at han ikke er god til at gå pænt i snor - hvordan kunne du se det - det skrev jeg ikke noget om :5up:. Han vil nemlig gerne trække - man er vel slædehund :mrgreen: ( ingen undskyldning :oops:). Jeg har faktisk opgivet at lære han at gå pænt.

Til gengæld er det mig meget magtpåliggende at lære min nye hund det og det går rigtigt godt.

 

Petrine: Jeg har heldigvis ikke været ude for at han har gnasket på en anden hund, for han er jo aldrig løs. Han har aldrig bidt en anden hund, for når han gør og rejser sig på bagbenene over for andre hunde, så trækker jeg ham væk og går ind til siden.

 

Kleo: Nej, jeg kan som udgangspunkt ikke kalde ham til mig. Det kunne jeg til gengæld godt tænke mig at komme til. Derfor er Ølstykke hundeskov eller rettere hundefold, det ideelle sted, for det er kun ca.100x100 meter stort med små træer i midten, hvor der er en legeplads.

De gange jeg har været der med min anden hund, har folk gået rundt i store grupperinger og ladet hundene lege sammen. Det folk kommer der for, er som ofte, at få hundene socialiseret.

Men det at jeg ikke med sikkerhed kan kalde ham til mig kan give problemer!!

 

Det er jo nok ikke så skide god en ide alligevel :(

 

Jeg skal måske prøve med hundeleg hos dyreoasen eller foderxperssen først og så se hvordan det går?

Link til indlæg
Del på andre sites

Er det sådan at du kan overskue hele området? For så kan du jo tage derud på tidspunkter hvor der ikke er andre (regnvejr plejer at hjælpe godt i den retning :blink:) og træne indkald der. Hvis du holder dig ved lågen (og der kun er en vel at mærke) så kan du nå at tage uheldige situationer i opløbet, altså sige til folk at du træner indkald, at du ikke er helt sikker på hvordan han reagerer, så du vil gerne lige have et par minutter til at kalde ham ind inden de går ind. Hvis du får det lagt ud som at du handler som du gør for at tage hensyn til andres hunde (gerne vil have indkaldet på plads før du slipper ham i en hundeskov osv.) mon så ikke de vil tage det positivt? :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Ninjamor

Tak for jeres inputs.

 

Det med 20m. linen er en god ide, så han kan få gasset af. Det er godt set af Ninjamor at han ikke er god til at gå pænt i snor - hvordan kunne du se det - det skrev jeg ikke noget om :5up:. Han vil nemlig gerne trække - man er vel slædehund :mrgreen: ( ingen undskyldning :oops:). Jeg har faktisk opgivet at lære han at gå pænt.

Til gengæld er det mig meget magtpåliggende at lære min nye hund det og det går rigtigt godt.

 

Det var en blanding af erfaring og teori omkring slædehunde og hunde som ikke er løs. Det ligger i sagens natur at de trækker :lol:

 

Jeg er lidt ærgerlig over at du har opgivet at lære ham at gå pænt, det kan godt nås.

 

Indkald har, som jeg ser det, ikke højeste prioritet, for så får du det svært. Nu er han endelig løs hvorfor pokker skulle han så komme? Det er at sættte et scenarie op til fiasko

 

Han må have et stort behov for frihed og at opleve frit, derfor synes jeg det er det du skal satse på, at få ham mættet lidt før du påbegynder indkalds- OG gå pænt træningen.

 

Jeg vil anbefale dig nogle enetimer hos en dygtig instruktør, så du får de nødvendige redskaber.

Link til indlæg
Del på andre sites

På med den lange line og ud og træn.. det skal nok lykkes med lækker godbidder og tålmodighed...

 

Jeg kan ikke se hvorfor du ikke skulle tage ham med i hundeskoven, du skriver jo selv han sagtens kan med andre hunde, så den skal da ud og snuse, lege og opleve.

Måske ville det også have en gavnlig virkning på ham når du har ham i snor??

Link til indlæg
Del på andre sites

Det drejer sig jo om en hund, som de er bange for stikker af når den bliver sluppet løs, så er en indhegnet hundeskov jo et godt sted at øve sig, man skal selvfølgelig ikke tage i skoven når der er fyldt med andre hunde, men på tidspunkter hvor der ikke er nogle eller ganske få hunde. Det klart de skal starte med at øve indkald inden de tager i skoven, men tror også man kan nå en del på en uge eller 14 dage, hvis man virkelig øver det med nogle gode godbidder samt en lang snor, så de er sikker på den ikke stikker af fra dem.

Men med hensyn til at man ikke tager i hundeskoven, før man har et godt indkald, så der mange der ikke burde komme i hundeskoven, for jeg har da oplevet flere der har svært ved at kalde sin hund til sig, når de leger med andre hunde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Nu kan det godt være at jeg bliver upopulær, for jeg har overhoved ikke lyttet til jeres råd :oops:. Jeg valgte at lytte til en der kender Bamse.

 

Jeg bor i et "familie kollektiv" med min bror og min mor ( vi har hver vores hus - deler bare matrikel) og jeg snakkede med min bror om det. Han kender jo Bamse ligeså godt som jeg. Han mente at jeg var alt for pyldret og at når han havde Bamse med ned hos nogle af hans venner, så gik han aldrig i snor og de har to hunde og der er aldrig nogle problemer.

 

Jeg bad ham så om at tage med, så vi var to hvis der skulle ske noget.

 

Vi valgte at prøve os frem idag og tog afsted.

 

Vi parkerede lige ved lågen (at der var plads, var en indikation på at der ikke var så mange idag).

 

Der var ingen hunde i nærheden, da vi ankom, så vi gik forsigtigt ind.

 

Heller ingen hunde langs stien.

 

Bamse gjorde som han plejer , når han kommer fremmede steder: Pisser teritorium (staves) af og snuser. Han futtede 10 meter frem og så kaldte vi på ham - og gudhjælpemig om ikke kræet kom med det samme....dygtiiiiii.

Vi gik videre på samme måde og igen kom han med det samme, når der blev kaldt :???:.

 

Gennem træerne kunne vi høre/se at der var samling midt på legepladsen. Det betyder gerne at der er mindst 4-5 hunde samlet, der leger. Bamse stoppede op og gloede , igennem træerne, på hundene og gik så videre.

 

Da vi nåede rundt om hjørnet og gik ned til legepladsen, blev det for meget for Bamse og han løb ned til de andre hunde.

Der var overhoved ingen problemer. Han hilste pænt på de andre hunde og begyndte at lege med et par stykker af dem.

Bamse og en rotte-han skulle lige finde ud af hvem der bestemte og de snerrede ad hinanden, men det blev ikke til mere. Han legede fint med hundene.

 

Da vi gik videre kaldte vi på Bamse og han fulgte glædeligt med:banan:

 

Resten af turen forløb rigtigt godt og han er meget forsigtig og blid overfor små hunde.

 

Jeg havde altså ingen grund til bekymring og det er ihvertfald ikke sidste gang at han kommer med i den hundeskov.

 

Så.......det gik heldigvis an!:blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...