Hop til indhold

Bamse og Kaia - En hverdag....


Gæst Miss_menelli
 Share

Recommended Posts

Gæst Miss_menelli

For min egen skyld opretter jeg den her tråd, for at kunne følge hvordan hverdagen udvikler sig.

Andre må meget gerne dele deres hverdag og erfaringer med os i denne tråd også!!

 

Man glemmer så hurtigt, så det er rart at kunne tage den her tråd op, og se hvad der egentlig er sket.

Og så er det jo en evighed siden jeg sidst har haft hvalp... Så vil gerne huskes på hvordan det var, næste gang jeg skal have ny hund :mrgreen:

 

Kan jo næsten kun huske Bamse som en ekstremt nem hund, der er yderst velopdragen i hjemmet og ekstremt træningsglad - Men sådan har det jo langtfra altid været :engel:

 

Men altså det første døgn:

 

Vi kom hjem med Perle, som nu hedder Kaia, i går lidt over kl. 20.

Turen hjem gik ok, selvom hun pev meget i sit transportbur. Men da jeg tog hende ud og puttede hende, i hendes tæppe på mit skød, så lagde hun sig bare og sov.

 

Da vi kom hjem, lod vi hundene hilse udenfor først, og det gik rigtig fint - Kaia var lidt forsigtig, så Bamse kunne lide hende med det samme.

 

Skal også love for kærligheden var gengældt. Hun hang på Bamse, ved hver lejlighed hun kunne få, og jeg måtte sørge for at pille hende af ham, så han kunne få ro.

Hun tonsede rundt i hele huset og haven med 110 i timen og kunne slet, slet ikke finde ro - Der skulle ske noget konstant, og var vi der ikke lige til at bide i, så gik det ud over Bamse.

Han tog det helt fantastisk og lod hende tumle rundt ovenpå ham, og de legede rigtig fint.

 

Han kunne dog ikke selv sige fra, men kom hen til mig, for at få hjælp når hun blev lidt for meget. Hun havde slet ikke fokus på os, men kun på Bamse, så jeg havde hænderne fulde, da INTET var bedre end Bamse.

 

Alt i alt blev det til 3 timers søvn fordelt over hele natten, fordi hun konstant ville mosle Bamse og ikke kunne falde til ro. Og min stakkels gamle dreng, skulle jo have sin skønhedssøvn ;-)

 

Hun tissede indenfor om natten, da jeg ikke lige havde været vågen, til at opdage hun skulle ud. Men i dag er der kun sket et uheld, og det var af samme årsag :engel: Hun siger ellers pænt til, når hun skal ud, så det er rigtig flot.

 

I morges var der lidt mere ro på hende, selvom jeg godt nok var ved at gå ud af mit gode skind, fordi hun ikke kunne lade Bamse være. :evil:

Jeg var SÅ træt og havde to hysteriske hunde, der bare krævede opmærksomhed og aktiviteter kl. 6 om morgenen :roll:

 

Men ret hurtigt, så forstod hun ordet "stop" og nu stopper hun med det samme og kommer hen til mig, eller finder noget legetøj, når jeg beder hende om det.

Hun kan sagtens lade Bamse være nu, og han kan selv sige fra - Han er simpelthen så dygtig, og gør bare en enkelt gang, når at han synes det er nok. Det respektere hun med det samme, og finder på noget andet at lave. :klap:

 

Hun kan også lægge sig og sove og lige nu flader hun fuldstændig ud, ved siden af mig :lun: Der skal ikke ske noget HELE tiden længere, og nu er hun bare SÅ SKØN! Rigtig dejlig hvalp, med tossede indfald, der synes blade der blæser rundt er skide sjove, og at tumle rundt i kurven er da det fedeste.

 

Der er også gået hvalp i Bamse igen, og han er den der oftest lægger op til leg og han nyder virkelig at tumle med hende, og gnave pind i haven med hende.

Tror faktisk han har savnet samværet med andre hunde, og nu har han fået en han er tryg ved, som han selv kan opdrage lidt :engel:

 

Vi har også gået tur med begge vovser - Det gik SÅ fint. Hun skal lige lære det der med at gå rundt om træer, men ellers så går hun pænt i snor og Bamse er en gentlemand, der sørger for at hun kan følge med :5up:

 

Jeg må indrømme at Bamse virkelig har overrasket mig meget positivt.

Jeg havde ikke troet han sådan lige ville dele os med hende, og at hun kunne få lov at låne hans legetøj eller sidde på skødet af hans mor, det første stykke tid.

 

Men vi må gøre noget rigtigt alle sammen, for der er vitterligt ingen jalousi problemer :klap:

Altså.. Hun skal ikke prøve at tage hans Leo fra ham, når han leger med den, men ellers så må hun godt være der når bare vi også nusser ham.

Og vi lå alle 4 på sofaen i en stor klump og sov i et par timer - SÅ dejligt :lun::lun::lun:

Link til indlæg
Del på andre sites

  • Svar 83
  • Created
  • Seneste svar

Top Posters In This Topic

Gæst Chili Con Caia

Super god måde at huske tingene på.

 

Det lyder allerede til at der er sket mange store ting på realitiv kort tid.

 

Og jeg er sikker på at Kaia nok skal blive endnu endnu bedre til at slappe mere af. :slem:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli
Super god måde at huske tingene på.

 

Det lyder allerede til at der er sket mange store ting på realitiv kort tid.

 

Og jeg er sikker på at Kaia nok skal blive endnu endnu bedre til at slappe mere af. :slem:

 

Ja, det kommer noget bag på mig, hvor hurtigt hun har indrettet sig efter vores tempo!

Hun er simpelthen perfekt til vores lille familie, og det bedste er at se Bamse stortrives med hende i huset indtil videre :lun:

 

Tror også nok hun skal komme ned i normalt hvalpe tempo efterhånden - Hun skal jo lige have en chance for at falde til og få bearbejdet alle de nye indtryk.

Og så har jeg uden at vide det, fået en lige så træningsglad hund som Bamse. Så om ikke andet, så er træning god en måde at køre hende træt på :klap:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

Jamen, jamen... Kan en video gøre det?

 

 

De har sådan hygget sig hele dagen.

 

Tror faktisk Bamse ikke bare acceptere hende, men ligefrem begynder at synes hun er sød :lun:

 

Han vil i hvertfald rigtig gerne, at hun også ligger tæt på ham, når vi putter og han opsøger hende selv nu, for at lege og hygge.

 

I dag kom han slæbende med hans dummy og viftede den foran næsen på Kaia, for at få hende til at lege trække-og-vælte-hele-huset leg :mrgreen:

 

De ligger og er fuldstændig færdige begge to efter at have gået ture sammen, tumlet i haven og leget med alt Bamses legetøj.

Så det er ren idyl lige nu - Mind mig lige om at det kan være sådan, når de vælter huset næste gang ikke? :engel:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli
Åhr, hvor er de bare søde sammen! :lun: Og kæft, hvor er Bamse bare god ved hende! Lægger sig ned og alt muligt, søde dejlige Bamse! :hjerte:

 

Ja, er så stolt af ham - han overrasker mig hele tiden, ved at være så god og blid ved hende.

 

Hver gang han bliver lidt for vild og hun begynder at blive lidt tilbageholdende, så smider han sig bare, så hun kan få lov at tumle ham. :lun:

 

Og de er begge blevet rigtig gode til at stoppe, når jeg siger det - Sidst i filmen, sagde jeg bare stop, og så slappede de af.

Det er ret imponerende!

Det er i hvertfald rart at kunne stoppe dem, hvis en af dem bliver lidt for voldsom.

 

Hvor er det en sjov film :klap:Der er godt nok fart over feltet.

 

Jaaa... Og forstil dig samme scenarie, bare inde i huset :stupid:

Er glad for at sneen er væk og haven er klar til at blive brugt som racerbane igen.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

Så er det tid til en update igen.

 

Vovserne bliver mere og mere glade for hinanden, og de har nu fundet ud af, at trækkeleg er skidesjovt.

Så Kaia bliver slæbt rundt i hele huset af Bamse, som selvom han prøver, ikke altid helt kan styre, han er så meget stærkere end hende. :stupid:

 

Men de hygger sig virkelig med div. lege og Kaia er slet ikke over Bamse hele tiden. Hun er rigtig god til at finde noget at lege med selv nu.

Bamse lader hende også komme tættere og tættere på, når vi putter. I dag lå hun med hovedet på hans poter og sov. :lun:

 

I det hele taget er det ren idyl herhjemme, og jeg går bare og venter på, at der da må komme et eller andet, for det kan da ikke gå så smertefrit at få en hvalp i huset :mrgreen:

 

Men det aller, aller bedste.....

 

I dag til træning, troede jeg næsten, at nogen enten havde erstattet min Bamse med en kopi, eller dopet ham fuldstændig. :shock:

 

Jeg har aldrig nogen sinde oplevet ham så ligeglad med alle de andre hunde.

Vi bevægede os rundt, fuldstændig som det passede os, lige forbi alle de andre, uanset race og størrelse, var med inde i cirklen og få info, og han slappede fuldstændig af. Han var SÅ ligeglad og vi kunne ligeså godt have været alene på træningsbanen :banan:

Jeg har vitterligt aldrig oplevet noget lignende - Selv hans ærkefjende, en islandsk fårehund, kunne få lov at gø, uden at Bamse reagerede med andet end et hurtigt kik.

 

Helt seriøst, så var han som forandret over en uge.

Jeg havde aldrig, aldrig, aldrig nogensinde troet, at det her skulle kunne lade sig gøre, og jeg havde måske kunne forstå det hvis han havde været helt vildt træt - Men han arbejdede helt perfekt i dag, og hans fri ved fod har aldrig været bedre, hans fremadsendelse sad lige i skabet og han var bare på og elskede det. :klap::banan::klap:

 

Selv på gåturen, reagerede han ikke på en stor golden, der rendte løs :5up:

 

Gad godt vide om det er Kaia, der har været medvirkende til at ændre hans syn på andre hunde?

Han er i hvertfald en helt anden hund på det punkt, min skønne, skønne Bamsemand :hjerte:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli
dejlig update.

 

 

Vil det så sige, at hvis aslan skal være ligeglad, skal vi bare anskaffe os en hvalp?

 

Hehe - Det kunne sgu' ellers være et godt argument for at få hvalp huset, hvis det er tilfældet :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

Jamen altså....

 

Det går simpelthen så godt.

 

Vovserne er virkelig blevet venner, og ligger og putter sammen om aftenen, og når de er alene. Det er noget der virkelig varmer, at se min "gamle" dreng være så glad for hans lillesøster :lun:

 

Der er kommet meget, meget mere ro på herhjemme. De skal ikke lege konstant, men kan godt ligge med hvert sit ben og gnave i det, eller Kaia kan lege med sig selv, mens Bamse ligger og putter.

 

Dog er der lige ulvetimen, hvor hele huset helst skal væltes - Er frygtelig glad for at vi har fået gjort haven hundevenlig sidste år, og vejret er til tumlen udenfor, så de kan ryge derud og brænde krudtet af :mrgreen:

 

Bamse er blevet meget mere overbærende overfor andre hunde, og i dag tog vi springet og lod begge hunde hilse, på en af Bamses veninder på gåturen. Havde en ekstra hjælper med, hvis nu de synes hun skulle kanøfles, da det jo ikke var til at forudsige hvordan de ville opføre sig, når de nu var to om en hund.

 

Men det gik så fint, og Bamse hilste noget mere roligt, end han plejer, så Kaia og Tessa kunne få lov lige at snuse til hinanden også. :5up:

 

Lille trunte, er simpelthen den mest charmerende og hyggelige hvalp man kunne drømme om. En rigtig livsglad lille pige, der bare mener verden er til for hende (og måske lidt Bamse ;-)) og hun er imødekommende og venlig overfor alt og alle!

 

Sikke en fornøjelse at have fået en hund mere - Hårdt arbejde, da det meste af fritiden går med hunde, og meget lidt med huslige pligter, men det er helt sikkert det værd :klap:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

Ihhh....

 

Så begynder vi med socialiseringen af Kaia.

 

Hun har nu haft 1½ uge til at falde til, og det er gået fuldstændig smertefrit, omend jeg har været på grænsen til at blive psykopat af søvnmangel, et par dage :shock:

 

Men nu går den ikke længere... Kaia skal ud og opleve verden nu. Hun er god, som dagen er lang, men hun har ikke meget selvtillid, når det drejer sig om at møde nye mennesker og hunde.

Hun er ikke den med størst gå på mod, så nu er det på tide hun får set hvor dejlig resten af verdenen er.

 

Så i dag, skal hun med ned og se Thomas spille fodbold. :klap:

Der er altid masser af mennesker og hunde, men de holder sig jo i ro, når de ser bold, så det ikke bliver for overvældende for hende.

Men hun kan samtidig få hilst stille og roligt på lidt forskellige mennesker, og andre hunde.

 

Så det glæder jeg mig rigtig meget til at se hvordan hun tager det, når det er uden opbakning fra Bamse.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

Vores socialiserings dag med Kaia gik super godt.

 

Hun var noget glad for den bold, drengene sparkede rundt, inde på banen, så vi skulle være ret vågne, for at hun ikke rev sig løs og drønede rundt på fodboldbanen :mrgreen:

 

Men hun mødte andre hunde, nye mennesker og fik en masse nye indtryk.

Hun blev især gode venner med en sort labrador på samme alder som hende, som tilhøre nogle bekendte af os.

 

De fik godt nok tumlet noget rundt, og hun var fuldstændig frygtløs, og blev han lidt for vild, så løb hun da bare fra ham, og over til sin mor :lun:

Men de legede rigtig godt, og hyggede sig rigtig.

 

Hun fik også hilst på folk på cykler, folk med mærkeligt tøj og satte sig og fulgte med i hvad de højtrøstede mænd dog havde gang i :klap:

Men lidt billeder skal der da til - Både af hende og Bamse, men også af hende og hendes nye ven.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli
Skønt at det gik så godt med at have hende med. :5up:

 

Ja, det var en skøn dag - Som snart skal gentages :mrgreen:

 

Årh hvor er de kære sammen :lun:

 

Jaaa.... :lun:

 

Nu kan vi godt mærke at nyhedsværdien er forsvundet lidt fra begge hundes side.

 

Nu afprøver de lidt mere, hvor de har hinanden og hvor grænserne går - Heldigvis, for alt det legen og tumlen, var lige liiiidt mere end nogen af os kunne holde til i længden :engel:

 

Bamse er stadig super god til hende, og de hygger stadig med legetøj, og de putter sammen på hans pude og i sengen.

Men han siger fra nu, når hun tumler uhæmmet rundt ovenpå ham, eller snupper hans legetøj når han har det.

 

Det er godt til både hende og ham, for hun kan ikke selv stoppe, den lille krudtugle - Og vi kan ikke være der konstant.

De kan nu skelne mellem hvem af dem, vi taler til - Det er godt nok meget nemmere, end to hunde, der ikke heeelt forstår om det nu var ligepræcis ham/hende vi talte til :mrgreen:

 

Kan også mærke, at der er kommet lidt mere rutine i hverdagen, og hver hund er ved at finde sin plads i hjemmet. Både mht. hvor man sover, hvor man ligger og hvem der spiser hvornår, men også sådan mere overordnet, med hvem der har hvilken funktion i "flokken".

 

Men det er altså sjovt at se den udvikling der sker.

Både mellem hundene, med hver enkelt af hundene og familien som enhed - Kunne i hvertfald ikke forstille mig et liv uden to hunde længere :lun:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli
Det lyder da rigtig positivt, at de mere er ved at finde sig til rette i en hverdag sammen. :5up:

 

I har vist været heldige med den lille trunte, hun lyder til at passe perfekt ind i jeres familie. :hjerte:

 

Ja, hun er så skøn! Hende og Bamse passer bare rigtig godt sammen.

 

Og hun har godt nok et dejligt sind - Kan godt mærke hun ikke har haft nogle negative oplevelser endnu.

 

Havde besøg af hundetossen i dag, og skal lige love for, at Kaia var forelsket :lun:

Hun skulle allerhelst sidde på skødet og uddele mysser, og billeder var nærmest umulige at få taget, fordi Kaia skulle helt op i hovedet på hende, når hun satte sig på hug :engel:

 

Da hun gik, var både Kaia og Bamse rundt i samtlige døre og vinduer, for at se om hun ikke snart kom tilbage igen, for hun var godt nok sød - Det var de temmelig enige om :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Havde besøg af hundetossen i dag, og skal lige love for, at Kaia var forelsket :lun:

Hun skulle allerhelst sidde på skødet og uddele mysser, og billeder var nærmest umulige at få taget, fordi Kaia skulle helt op i hovedet på hende, når hun satte sig på hug :engel:

 

Da hun gik, var både Kaia og Bamse rundt i samtlige døre og vinduer, for at se om hun ikke snart kom tilbage igen, for hun var godt nok sød - Det var de temmelig enige om :mrgreen:

 

Ååårh.. :hjerte::oops:

 

Jeg er også forelsket - de er godt nok to skønne, skønne hunde. Og Kaia en rigtig puttetrold. Og Bamse så sød da han pludselig kom med poterne op på skulderne og også gerne ville snakkes med - når nu Kaia måtte være på skødet.. :mrgreen::lun:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli
Ååårh.. :hjerte::oops:

 

Jeg er også forelsket - de er godt nok to skønne, skønne hunde. Og Kaia en rigtig puttetrold. Og Bamse så sød da han pludselig kom med poterne op på skulderne og også gerne ville snakkes med - når nu Kaia måtte være på skødet.. :mrgreen::lun:

 

Hehe - der er møgforkælede er de.

 

Men bare vent til du kommer næste gang - Så lover jeg dig, der ikke går lang tid, før der bliver kæmpet om opmærksomheden, når nu du er godkendt :mrgreen:

 

De har en tendens til at knuselske alle der giver godbidder og nusser, og det er gældende for resten af livet - Så nu hænger du på dem, hver evig eneste gang du kommer i nærheden af dem :slem:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




×
×
  • Tilføj...