Hop til indhold

"partering" af oksetrube? Hvordan lettest?


JeanetteH
 Share

Recommended Posts

Jeg kan endelig slappe af, efter at have hentet kød og ben i dag.

 

Jeg har nu smidt 11 kg hesteben, 4 kg okseben og 3 kg lammeben i frostposer. Klippet og sorteret 13.2 kg hestekød i 400 grams portioner. Og sorteret 8.5 kg kallun i 300 grams poser.

 

Jeg mangler 8-9 hele oksestruber, men jeg orker bare ikke mere i dag, så de er røget i fryseren i poser hver for sig.

 

Hvordan ville I få delt dem i mindre størrelser? Jeg bruger selv enten en fuks-svans, kyllingesaks, alm saks og kniv.. Men er det måske nemmest i frossen stand?

 

Og så er jeg dødskuffet over størrelsen på lammebenene:cry: Dem kan Luna dælme ikke bruge til særlig meget:cry::???: Har vedhæftet 2 billeder.

 

Det er det længste af benene.. og det breddeste... :???:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Malene Nielsen

Jeg syntes altså du er sej, sådan at ordne alt det kød, men især kallun, i lejlighed :klap:

 

Nu er lammeben jo ikke særlig store, medmindre det er rygraden man taler om - men selv en rygrad, kan vores hunde sagtens æde selv :genert:

 

Så må du jo bare give Luna en stak af ribbene :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg syntes altså du er sej, sådan at ordne alt det kød, men især kallun, i lejlighed :klap:

 

Nu er lammeben jo ikke særlig store, medmindre det er rygraden man taler om - men selv en rygrad, kan vores hunde sagtens æde selv :genert:

 

Så må du jo bare give Luna en stak af ribbene :mrgreen:

 

Hehe, da vi skulle dele det henne ved veninden, valgte jeg at vi gjorde det ved bilen, så vi kunne lufte ud i den og rense pletten af. (Slagtergutten havde ikke lige set, al den væde, der var omkring poserne og i bunden af "trillebøren":???:) Det var hun ikke glad for:mrgreen: Men det gik nu altså fint og hurtigt:-D

 

Men jeg må altså have købt nogle murerbaljer til næste gang.

 

Vi havde så valgt at få hakket kallunen, faktisk i en fin størrelse.. ikke helt fint-hakket heldigvis. Og vi fik lammekallun:-D Og jeg er SÅ glad for at vi valgte det, for ellers havde jeg nok stadig været i gang :mrgreen:

 

Men hvad jeg lige gør med oksestruberne ved jeg ikke:hmm: De er jo lidt for store bare at give hende en hel en:hmm::hmm: eller?

 

Lammebenene har jeg delt i portioner af 3-400 gram (alt imellem 4 og 5 stk), så må det være sårn.. Men dem er jeg lidt skuffet over. Plus at han så lige tog 5 kr ekstra pr kg end oplyst:shock:

 

Men altså det er jo bare at stå i køkkenet og klippe og pakke:mrgreen: Jeg får brugt en fandens masse frostposer:lol::lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Malene Nielsen
Hehe, da vi skulle dele det henne ved veninden, valgte jeg at vi gjorde det ved bilen, så vi kunne lufte ud i den og rense pletten af. (Slagtergutten havde ikke lige set, al den væde, der var omkring poserne og i bunden af "trillebøren":???:) Det var hun ikke glad for:mrgreen: Men det gik nu altså fint og hurtigt:-D

 

Men jeg må altså have købt nogle murerbaljer til næste gang.

 

Vi havde så valgt at få hakket kallunen, faktisk i en fin størrelse.. ikke helt fint-hakket heldigvis. Og vi fik lammekallun:-D Og jeg er SÅ glad for at vi valgte det, for ellers havde jeg nok stadig været i gang :mrgreen:

 

Men hvad jeg lige gør med oksestruberne ved jeg ikke:hmm: De er jo lidt for store bare at give hende en hel en:hmm::hmm: eller?

 

Lammebenene har jeg delt i portioner af 3-400 gram (alt imellem 4 og 5 stk), så må det være sårn.. Men dem er jeg lidt skuffet over. Plus at han så lige tog 5 kr ekstra pr kg end oplyst:shock:

 

Men altså det er jo bare at stå i køkkenet og klippe og pakke:mrgreen: Jeg får brugt en fandens masse frostposer:lol::lol:

 

Murerbajler er et must! :5up:

 

Blod og kallun'saft' er ikke sådan at spøge med i bilen - slet ikke, hvis det bliver suget op af en evt automåtte... det skal nok komme til at 'dufte' på en varm sommerdag :mrgreen:

 

Oksestruber?! Er det selve røret eller er det strube'hovedet'? Begge dele får vores hele.

 

Nu er et lam jo et forholdsvist lille dyr og så er benstørrelsen derefter :lol: men øv med den ekstra pris :evil:

 

Her i hytten har vi også et storforbrug af fryseposer - når fryserne er i bund, løs fryser jeg dog ofte tingene og samler dem derefter i en stor frysepose. Jeg har nogle store bakker, der passer ned i den store kummefryser - det er dejligt let, at tage fx kaninlår, fedtklumper osv op til hundene, når de er løsfrosne :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Murerbajler er et must! :5up:

 

Blod og kallun'saft' er ikke sådan at spøge med i bilen - slet ikke, hvis det bliver suget op af en evt automåtte... det skal nok komme til at 'dufte' på en varm sommerdag :mrgreen:

 

Ja det har jeg da fundet ud af. Min spand til hundefoder rakte ikke langt.. Nu var det jo heldigvis en varm sommerdag, så jeg kunne tjekke, at jeg fik det renset godt op.. Og min far har da ikke ringet endnu, så går ud fra at jeg gjorde det godt nok:mrgreen:

 

Oksestruber?! Er det selve røret eller er det strube'hovedet'? Begge dele får vores hele.

 

Selve røret. Men de er jo rimelig store. Lader du det så bare være en dags måltid? Det kan Luna vel egentlig godt, der er vel ikke så meget fedt osv i, at det bliver for meget..:hmm:

 

Nu er et lam jo et forholdsvist lille dyr og så er benstørrelsen derefter :lol: men øv med den ekstra pris :evil:

 

Jooh men kunne man så ikke have fået en hel række ribben f.eks... Så havde det jo alligevel været "lidt stort":lol: Og ja, det var jo lige 200 kr ekstra..

 

Her i hytten har vi også et storforbrug af fryseposer - når fryserne er i bund, løs fryser jeg dog ofte tingene og samler dem derefter i en stor frysepose. Jeg har nogle store bakker, der passer ned i den store kummefryser - det er dejligt let, at tage fx kaninlår, fedtklumper osv op til hundene, når de er løsfrosne :5up:

 

Årh det var smart, ja det kan jeg ikke helt.. For jeg køber jo så meget ind, at jeg propper fryseren hver gang, og så aner jeg ikke hvor jeg skal gøre af alt det andet, hvis jeg løsfryser noget:lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Malene Nielsen
Ja det har jeg da fundet ud af. Min spand til hundefoder rakte ikke langt.. Nu var det jo heldigvis en varm sommerdag, så jeg kunne tjekke, at jeg fik det renset godt op.. Og min far har da ikke ringet endnu, så går ud fra at jeg gjorde det godt nok:mrgreen:

 

Eller også tror han bare, at du er begyndt at lide af en utæt tarm og han ikke vil såre dig, ved at nævne det :mrgreen:

 

 

 

Selve røret. Men de er jo rimelig store. Lader du det så bare være en dags måltid? Det kan Luna vel egentlig godt, der er vel ikke så meget fedt osv i, at det bliver for meget..:hmm:

 

Nøø, de får det som en 'before dinner snack' :genert:

Men de kan også saves over med en nedstryger :-)

 

 

 

Jooh men kunne man så ikke have fået en hel række ribben f.eks... Så havde det jo alligevel været "lidt stort":lol: Og ja, det var jo lige 200 kr ekstra..

 

Det er sikkert fordi de vil have det sidste kød med, eller fordi de tror de gør dig en tjeneste - jeg gider ikke skære vores ud, så de får bare et par langsider hver og de er hurtigt nedsvælget :-)

 

 

Årh det var smart, ja det kan jeg ikke helt.. For jeg køber jo så meget ind, at jeg propper fryseren hver gang, og så aner jeg ikke hvor jeg skal gøre af alt det andet, hvis jeg løsfryser noget:lol:

 

Flere frysere :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Eller også tror han bare, at du er begyndt at lide af en utæt tarm og han ikke vil såre dig, ved at nævne det :mrgreen:

 

Hahahaha aaarh pokker heller:mrgreen:

 

Nøø, de får det som en 'before dinner snack' :genert:

Men de kan også saves over med en nedstryger :-)

 

:shock: De vejer jo 7-800 gram stykket:shock::shock: Ja men hvad er så nemmest? Frosne, semi-frosne eller optøede?:lol::lol:

 

Det er sikkert fordi de vil have det sidste kød med, eller fordi de tror de gør dig en tjeneste - jeg gider ikke skære vores ud, så de får bare et par langsider hver og de er hurtigt nedsvælget :-)

 

Det er det nok.. Nej jeg ville jo også ønske at de ikke gad skære dem ud:mrgreen: Nå pyt.. Det kan jeg ikke gøre noget ved:-D

 

Flere frysere :5up:

 

hehehehe øhm hvor skal jeg så være henne heroppe:mrgreen: Folk synes jeg er vanvittig i forvejen, fordi jeg har en 300 liter fryser stående:mrgreen::lol::lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Malene Nielsen
[/i]

Hahahaha aaarh pokker heller:mrgreen:

 

:shock: De vejer jo 7-800 gram stykket:shock::shock: Ja men hvad er så nemmest? Frosne, semi-frosne eller optøede?:lol::lol:

Det er det nok.. Nej jeg ville jo også ønske at de ikke gad skære dem ud:mrgreen: Nå pyt.. Det kan jeg ikke gøre noget ved:-D

 

 

hehehehe øhm hvor skal jeg så være henne heroppe:mrgreen: Folk synes jeg er vanvittig i forvejen, fordi jeg har en 300 liter fryser stående:mrgreen::lol::lol:

 

Ja, det er jo mest brusk eller noget der minder om det - jeg har aldrig rigtig set det som værende mad :genert:

Du skal heller ikke gøre som mig, alt det foder jeg hælder i dem, tonser de af - måske Luna ser det mere som et måltid :-)

 

De er lettest at dele frosne - så fnidrer de ikke sådan rundt :-)

 

Mht til mere fryseplads, så skulle du måske bare gøre som Michael foreslog mig - stille en hel frysecontainer op *GGG*

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja, det er jo mest brusk eller noget der minder om det - jeg har aldrig rigtig set det som værende mad :genert:

Du skal heller ikke gøre som mig, alt det foder jeg hælder i dem, tonser de af - måske Luna ser det mere som et måltid :-)

 

De er lettest at dele frosne - så fnidrer de ikke sådan rundt :-)

 

Mht til mere fryseplads, så skulle du måske bare gøre som Michael foreslog mig - stille en hel frysecontainer op *GGG*

 

Ja det er nemlig mest brusk.. Jeg snakkede med en, der opdrætter boston terriere og tidligere boxere, og hun fodrer meget med strube, lunge og ben, når hendes hunde skal tabe sig.. Derfor tænker jeg også lidt at hun måske sagtens kunne klare en hel strube.. Eller måske en halv..

 

Ja, hun må sgu få en motor i bagdelen, men det burde vel komme af sig selv, når vi starter svømning forhåbentlig i morgen.. selvom det regner..

 

Loooooooooool ja jeg må få mig en container nede på p-pladsen *GGGG*

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Bayou

:mrgreen:

 

Men hvad jeg lige gør med oksestruberne ved jeg ikke:hmm: De er jo lidt for store bare at give hende en hel en:hmm::hmm: eller?

 

 

Nejda... Det vil jeg ikke tro :blink:

ellers ude og sving med øksen når det er frossent :mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...