Hop til indhold

Så kom Walter endelig hjem.. Alle de tanker!


Gæst Elkjær
 Share

Recommended Posts

Gæst Elkjær

Hej alle,

 

I søndags fik vi endelig skønne Walter hjem :-) Han har taget hele omvæltningen i stiv arm, og er bare rigtig dygtig. Vi har været oppe 2 gange om natten for at tisse, og han falder hurtigt i søvn igen, når han får en hånd ned til sig. Han piver næsten ikke over nye ting, men søger sikkerhed under mig, en stol eller lignende. Han render heller ikke i hælene på mig hele tiden, og han løber (næsten) ikke efter katten :-) De kommer fint ud af det sammen - det er mest katten, der er lidt forbeholden. Han vil meget gerne spise af kattens madskål dog - kan man lære ham, at det må han ikke, eller er vi nødt til at stille kattens madskål et sted hen, hvor kun katten kan nå den?

 

Walter tisser ca. 30/70 inde og ude - jeg roser ham selvfølgelig når han gør det ude, og ignorerer det eller løfter ham ud, hvis det er inde. Er det dumt eller nytteløst at løfte ham ud?

Jeg går ud sammen med Walter ca. en gang i timen, og desuden når jeg kan se, at han cirkler rundt - men når så vi kommer uden for, er der så mange spændende ting, at han ikke når at tisse - og så tisser han så snart, vi kommer ind igen. Jeg synes det er svært altid at se, når han tisser ude på græsset (fordi han er så lille), så nogle gange tror jeg han har tisset, og så har han slet ikke - så det er jo min egen skyld :-)

Nu regner det, og Walter vil SLET ikke ud. Jeg føler mig lidt dum, når jeg selv er plaskvåd af regn, og han bare sidder inde under terassebordet og kigger på mig, som om jeg er van(d)vittig, når jeg kalder på ham - som om, han skal være våd :-) Så han hoppede ind igen, fordi jeg ikke havde lukket døren ind til huset - og hvad skete så? Walter tisser da bare indenfor. Flot, dumme mig :stupid: Men man lærer vel af alle de ting. Næste gang må han få snor på og komme under paraplyen, så må vi bare vente, til han har tisset.

 

Walter sover MEGET. Hvor meget er det normalt, at de sover? Jeg er så bange for, at han føler sig overrumplet - at jeg præsenterer ham for for mange ting/overstimulerer ham, og det er derfor, at han sover så meget. Er der nogen tegn på, at de synes det hele er lidt for overvældende og gerne bare vil have ro? Jeg lader ham selvfølgelig sove, når han sover :-)

 

Hans mad får han selv lov at søge efter. Enten i græsset eller i sådan en aktiverings-bold - er det i orden? Jeg tænker bare, at jeg hellere vil lade ham "arbejde for maden", end at servere det i en skål - det er jo sådan det sker ude i naturen. Han får også sin mad som godbidder i løbet af dagen.

 

Walters øjne løber en lille smule i vand - er det normalt?

 

Vores trin fra huset ud til haven er ret stort - må han selv gå ind og ud af døren så? Det er ret svært hele tiden at løfte ham, for han er bare rigtig hurtig, når han vil ind eller ud - skal jeg have døren lukket?

 

Uh, hvor har man dog mange spøgsmål som nybagt mor, og kæresten synes bare jeg er så pylret - det er jo ikke godt at være pylret, men er bare skrækkeligt bange for at gøre noget forkert - jeg vil jo bare gerne have, at han får tillid til mig, og synes jeg er den bedste flokleder i verden :-)

 

Venlig hilsen Trine

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg kan vist ikke svare på alle dine spørgsmål, men jeg kan da prøve :mrgreen:

 

Det er helt normalt at de sover rigtig meget, de første par dage jokede vi med at vi ville have skipper byttet til en hvalp der virkede :blink: men der skal nok komme fart på ham. Selvfølgelig skal han ikke overstimuleres, men det lyder det umiddelbart heller ikke til at i gør.

 

Så længe du tjekker at han finder al maden så han får den fodermængde han skal så synes jeg det er super han bliver aktiveret ved selv at finde den.

 

Mht til trapper så har vi lidt gået efter en tommelfingeregel om at det er ok så længe han kan komme op og ned uden besvær, altså at han ikke skal hoppe ned af trinet og derned støder hofterne.

 

Skipper gider heller ikke rigtig ud i regnen men en snor på og evt paraply over så går det nok. Bare husk at rose helt vildt og så skynde jer ind så snart han er færdig så fatter han nok at den nemmeste måde at komme væk fra regnen på er ved at tisse :-D

 

Held og lykke med ham. Glæder mig til at se billeder :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Misforstå mig endelig ikke. Men Trine... Slap af!

 

Du gør ikke noget forkert, og når man - som de fleste mennesker - har en god fornuftig tilgang til rigtigt og forkert, så gør man ikke noget der traumatiserer ens hund.

 

Du får de lidt korte svar på dine mange spørgsmål - men inden skyder jeg lige et den anden vej: har du haft fat i hunde og hvalpebøger? De kan langt hen ad vejen give lidt ro i kroppen, når man bliver overrumplet af det at have hvalp. "Hvalpen" af Lone Greva ved jeg flere bruger religiøst som opslagsværk det første års tid.

 

TISSERI:

Selvom hunden er lille og græsset er højt (regner ikke med vi taler vildtvoksende enggræs), vil du tydeligt kunne se om hunden tisser. Det er en meget særlig måde at sætte sig på, som du ikke vil være i tvivl om.

 

Det gælder om at holde ud, når man står derude. For som du vist også selv nævner; der er så meget andet interessant for sådan en lille hund, så den skal lige komme i tanker om igen, at der vist var noget den skulle.

 

Regnvejr er ofte ikke noget hvalpe finder voldsomt sjovt. Så en paraply med ud kunne være en løsning - og så have et sted i haven, hvor der er meget kort græs eller et andet godt underlag at tisse på.

 

AKTIVITET

Hvalpe sover meget. De leger hårdt og sover næsten komatøst. Det er svært at lure hvornår man har aktiveret for lidt og hvornår man har for meget. Hvis han virker voldsomt træt og sover hvad du føler er unormalt meget, så kan det være han oplever for meget. For det kræver søvn at procesere alle de indtryk den har fået.

 

Overstimulering kan nu også komme til udtryk i ulvetimen, hvor hunden næsten løber på væggene og lofterne. Men det kan den også gøre selvom den ikke er overstimuleret.

 

Mange har en tendens til at ville gøre alt så super, super godt. Og det er jo herligt. Men dermed kommer vi til at enten forcere nogle ting eller blive forkrampede. Især hvis man har hørt om socialiseringsvindue og andet, så kan det stresse en velmenende hundeejer noget.

 

Der findes en liste et eller andet sted (har glemt hvor, og sætter min lid til andre kan smide et link), hvor man stille og roligt kan krydse af i forhold til hvad man har "udsat" hunden for. Så kommer tingene lidt i rammer og er ikke så uoverskuelige.

 

MAD

Fint at lade ham søge efter det. Cockere er en meget aktiv hund, der har brug for mental stimulering, og det er der en god portion af i fodersøg. Så fortsæt bare med det.

 

TRAPPER OG TRIN

For mig er den snak om hunde der går op og ned af trapper tæt på latterlig. En hund får ikke dårlige hofter af at gå roligt op og ned af trapper. Og du behøver absolut ikke at bære din hund over et trin. Det kan den sagtens selv tage. Og hvis den endnu ikke tør, så kommer det hurtigt.

 

Ro på, du kommer til at nå det hele og få et godt og fint forhold til din hund.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Elkjær

Mk101: Jeg har købt bogen "Hvalpen" af Lone Greva, og synes også den er smadder god :-)

Du har nok ret, jeg skal prøve at slappe af. Denne tid skal jo helst nydes i fulde drag. Har næsten lige været ude i regnen med Walter - denne gang udstyret med paraply, og det hjalp. Han fik stor ros, og vi skyndte os ind. Nu sover han igen :-)

Den liste lyder god - sig endelig til, hvis du kommer i tanker om, hvor den findes :-) Godt du siger det med trapperne - jeg er vist også slem til at forestille mig det værste.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...