Hop til indhold

Hjælp!!


Gæst smolf
 Share

Recommended Posts

hej med alle jer lab ejer

 

jeg har fået mig den sødes lille hvalp og vi er utrolige glade for ham han er nu 4 måndere og en lille bølle i hver fald når det er min kæreste der er sammen med ham

nu er det sådan jeg arbejder i 14 dage hvor jeg ikke er hjemme og når jeg er hjemme er han sød og høre efter mig med lige så snart jeg tager på arbejde og det min kæreste der er hjemme hvilket hun også er til hverdag kan hun ikke styre ham. ved godt han kun er 4 måndere og en hvalp men hvad skal vi gøre ?? det er jo min kæreste der er mest hjemme med ham og det er hende der træner mest med ham men den endste han ikke høre bare lidt efter er hende.

nå hun prøve at sidde ham på plads napper han ud efter hende og gør af hende dette sker aldrig når jeg er hjemme.

er det normalt at han skal prøve hende af hele tiden og hvad skal hun gøre : alle svar kan bruges næsten

 

mange tak

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tror I tænker det at have hvalp / hund lidt rimelig gammeldags. Køb og læs f.eks. Irene Jarnveds "Fra Hvalp Til Hund". Det er en god måde at stifte bekendskab med de nye bløde metoder og det er en god måde at starte en hvalp op på samtidig med, at man bevarer et fornuftigt forhold til dyret baseret på tillid.

 

Det der i mine ører lyder sært er det at du siger, at din kærste ikke kan styre hunden, når du ikke er der. Normalt ville det være dig, der skulle slås for at vinde hvalpen. I hverdagen er det jo din kærste, der opfylder alle dens basale behov (foder, vand, nærvær, frihed, aktivitet osv). Der er et eller andet, der virker som om din kærste ikke er på bølgelængde med hunden. Prøv at finde ud af, hvad der er gået skævt og ret det op.

 

Jeg synes heller ikke der er grundt til at tænke i baner der omhandler; at sætte hvalpen på plads. Hvad med at vise den dens plads...som et fuldgyldigt og elsket medlem af familien ? Man kommer en gang længere med kærlighed og tillid end med at køre rundt i sætte på plads, hieraki, dominans osv.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst teflonhat

Beklager på forhånd, at jeg gør dette kort og derfor måske fremstår hersende...

 

Køb nogle nyere, gode hundebøger, fx som anbefalet ovenfor. Det er en hvalp I har, og den behøver ikke blive "sat på plads" - den skal lære, hvordan man lever sammen med mennesker, hvilke goder det giver, hvilke grænser der er, hvad I kan tilbyde, hvad I kan lide osv.

 

Leg og træn med hunden - det er dét, der giver et stærkt bånd mellem ejer og hund, og samtidigt kan man gennem leg lære dem en masse, fx. bidehæmninger, selvkontrol osv. Klikkertræning er en rigtig god måde at få en glad og dygtig hund, der kan tænke selv. Se om der ikke er noget organiseret træning i jeres lokalområde og kom ud blandt andre hvalpeejere. Det problem du har i dag, har de nemlig i morgen - og vice versa.

 

Sørg for at komme ud - både på gågader, i (hunde)skove, togstationer og hvad du ellers kan komme i tanke om. En stimuleret hvalp er en træt hvalp - en træt hvalp er (som regel) en glad hvalp. Og så er ejeren også glad ;-)

 

Giv hvalpen tid - 4 måneder er ingen tid, da jeg formoder, I har hentet den som 8 uger. Tålmodighed er en dyd, men det betyder ikke, at man skal ligge på den lade side. Socialisering, miljøtræning, lydighed - god fornøjelse!

 

/teflonhat

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...