Hop til indhold

Sådan trimmer du din Golden Retriever


Gæst Anonymous
 Share

Recommended Posts

Gæst Anonymous

klipning.jpg

 

 

For at gøre sin Golden i stand behøves først og fremmest saks og kam. Helst to forskellige typer sakse, en med normalt, lige skær (den skal være velslebet) og en såkaldt udtyndesaks, efilersaks. Kammen bør være en stålkam.

 

Man trimmer ører, hals, poter, mellemhåndled (håndled), haser, bukser og hale.

 

Når man trimmer sin Golden, skal man hele tiden søge at stile mod, at hunden skal se naturlig ud, dvs. det skal helst ikke ses, at man har været i gang med saksen! Pelsen skal efter trimningen se ud præcis sådan, som om den af sig selv er vokset præcis sådan, uden at nogen har hjulpet til. Læs standarden igennem og hav den frisk i erindring, mens du trimmer.

 

Ørene skal være velproportionerede. Man klipper derfor den bagerst kant af øret med den lige saks, og muligvis er det nødvendigt også at rette lidt på ørets forkant. Undertiden må man tynde selve øreflappen lidt ved enten at plukke de bløde, pjevsede hår ud, eller forsigtigt at trimme med efilersaksen.

 

Halsen, frem for alt forsiden af halsen, skal trimmes. Man anvender her kun efilersaksen, og man skal klippe i bunden af hundens pels, tæt til huden. Man klipper kun nogle få tag af gangen og reder efter med kammen, så man hele tiden kan se, hvad man foretager sig. Bliv ved med at trimme bort, indtil der er opstået en smuk halslinie. I standarden står der halsen skal være tør og muskuløs.

 

Mellemhånden (håndleddet) og poter trimmes også. Standarden beskriver forbenene som lige med kraftig bestamme, og poterne skal være runde kattepoter, hverken løse eller flade.

 

På forbenene findes fanerne. Disse skal blive siddende. Hvis de er meget tynde og tjavsede, kan de evt. rettes lidt til, men de må aldrig klippes væk. Derimod klippes pelsen tæt af med den lige saks på undersiden af håndleddet, og der klippes tæt rundt om poterne, ligesom pels der vokser op mellem tæerne, fjernes. Pelsen bag på lårene, bukserne, må heller ikke klippes af, men afhængig af pelsmængden, kan man fjerne lidt af dem, eller blot tynde lidt ud. Hvis de er meget tunge og voldsomme, tyndes de med efilersaksen. Vokser de ned over haserne, fjernes også dette. Også pelsen bagpå haserne kan være vældig tysk og busket. Her er det nemmeste at kæmme pelsen med hårene, så den står ud i luften , hvorefter den klippes til cirka 1 cm's længde, enten med den lige saks eller med efilersaksen. en sidste cm, som bliver siddende, kæmmes ned.

 

Poterne klippes ens for og bag.

 

Halen bør ikke gå længere end til haserne, og den klippes svagt buet i spidsen. Føl efter hvor det yderste haseled sidder. Har hunden en forholdsvis lang hale, må man klippe så tæt på haleleddet som muligt.

 

Er halen derimod kort, kan man lade lidt længere pels blive tilbage. Brug den lige saks til halen. Hvis saksen har relativt lange blade, er det lettere.

 

Hvorfor trimmes en Golden overhovedet? Som nævnt ovenfor, så forsøger man at fremstille hunden i skikkelse så nær racestandarden som muligt.

 

Man vil se en velafbalanceret hund. Går halen helt ned til jorden, og har hunden en vældig løvemanke under halsen, så forsvinder det velafbalancerede indtryk"

 

Lykke til.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...