Hop til indhold

Dexters første dyrlæge besøg - 12 uger


Shii
 Share

Recommended Posts

Så har vi haft Dexter til dyrlæge for første gang, det gik bare rigtigt godt, og det var dejligt at få bekræftet at vi valgte den rigtige dyrlæge, han er bare så sød!

 

MEN desværre viste det sig at Dexter er ALT for lille :cry:

 

Vi synes jo at han er vokset pænt, han har taget ca. 3,5 kg på i den tid vi har haft ham (4 uger).... Men han vejer kun 6,5 kg og skal helst veje 8 kg på nuværende tidspunkt...

Han passer sammen i str. og hans pels var rigtig lækker... Dyrlægen var dog meget usikker på alderen, og ville skyde ham til at være tættere på 10 uger end 12 uger.... Så nu venter vi på at han begynder at skifte tænder for det skulle gerne bekræfte at han har den rigtige alder... :hmm::vedikke:

 

Udover det havde vi en sund og rask hvalp, der ikke viste tegn på hofte problemer, hjertesygdomme eller til at have problemer med øjne og øre.

 

Vi har valgt pga. han er så lille at give ham en ekstra ormekur, "just in case", og dertil har han fået ekstra vaccine, så vi skal tilbage om 4 uger igen... Det er lidt øv at skulle bruge de penge når vi nu har købt en hund hvor det skulle være i orden, men pludseligt slog det mig...

 

Vi havde kigget på et kuld hvalpe lige før vi valgte Dexter, og da vi så Dexter sagde jeg "De andre hvalpe er da NOGET ældre, de må have løjet dem yngre for at få dem solgt nemmere"... Men nu tænker jeg "shit var det lige omvendt"...

 

MEN Dexter er sund og rask, og da han passer sammen i str. skulle vi ikke være urolig, så det lader vi være med at være.

 

Dyrlægen fortalte desuden om HD og hvilke problemer racen generelt havde, og at hvis vi havde tænkt os at få hvalpe på ham snakkede vi om hvornår man skulle have taget røngten, og han er kvalificeret til at tage dem der skal bruges officielt.

 

Han var bare rigtig sød, og Dexter var rigtig tryk ved ham, så det var skønt..

 

Efter turen til dyrlægen besluttede vi at gå til vores renveld, som ligger lige ved siden af, og Dexter løb og løb, han elsker jo at være fri... Men i dag tog han et valg vi aldrig har set før; Han hoppede i åen :lol: Så vi havde en pjaskvåd hund, men han ELSKEDE det bare og da vi endelig havde fået lokket ham op hoppede han bare i igen :lol:

 

Nu har vi snakket om at tage til stranden en af de næste par dage så han kan få lov at svømme et sted der er lidt mere "beregnet til det"...

 

er der nogen herinde der kender noget til hvalpevægt?

En husky skal veje imellem 20-25 kg som voksen, hvad burde en 12 ugers hvalp veje?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Buddha

er der nogen herinde der kender noget til hvalpevægt?

En husky skal veje imellem 20-25 kg som voksen, hvad burde en 12 ugers hvalp veje?

 

Motor vejer omkring 25 kilo nu, her er sådan standard! vægtskema for hans størrelse:

 

2 mdr: 5-6 kilo

3 mdr: 9-10 kilo

4 mdr: 12-13 kilo

5 mdr: 15-16,5 kilo

6 mdr: 18-19 kilo

7 mdr: 20-22 kilo

8 mdr: 21,5-24 kilo

9 mdr: 23-26 kilo

10 mdr: 24-27,5 kilo

11 mdr: 24,5-29 kilo

12 mdr: 25-29 kilo

13 mdr: 25-30 kilo

 

Og her er Motors vægt, ja jeg syntes tydeligvis at det var ret spændende en overgang :mrgreen::

8 uger: 5,8 kg

9 uger: 6,6 kg

10 uger: ?

11 uger: ca. 9 kg

12 uger: ca. 10 kg

13 uger: 10,9 kg

14 uger: 12 kg

15 uger: 13,5 kg

16 uger: 15 kg

17 uger: 15,4 kg

18 uger: 17,1 kg

19 uger: 17,8 kg

 

 

Meeeeen, lad nu være med at hænge dig for meget op på vægten, mærk og se på ham i stedet, Motor var altså meget større end nogle af hans søskende, næsten et kilo tror jeg faktisk, og de er groet op og blevet helt fine i størrelser og vægt.

 

Han skal hellere vokse langsomt end hurtigt! Så du må ikke begynde at give ham for meget foder eller lignende, det er rigtig skidt for skelettet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja det sagde dyrlægen også... Dexter er sund og rask, og der var intet at sætte en finger på udover at han synes han var "for lille", men som han sagde så skulle vi se på det fra den positive side; His han vokser langtsomt er der mindre risiko for hofte problemer...

 

Han sagde også at "Alle de tykke labadors vi får ind, når de er et år har de problemer med hoften fordi de simpelthen vokser for meget og bliver fo rlette overvægtige" :lol:

 

Så vi se det som en fordel.. Jeg stoler på opdrætteren, Dexters bror var også større end Dexter, så han er nok bare en lille hvalp.. Nu er 25 kg jo også "max" for den str. og for en han, det er "helt normalt" at de kun vejer 20-21 kg også..

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...