Hop til indhold

Hunderacer til begynder


Gæst KageKaDeN
 Share

Recommended Posts

Gæst KageKaDeN

Dav med jer :) jeg er en pige på 13 år og skal have hund om 2-3 år. Jeg ved godt at det er lang tid men jeg vil gerne forberede mig rigtig godt og sikre mig at jeg er 100% på at jeg vil anskaffe mig en hund.

Min mor siger at jeg må få en om de omtalte 2-3 år fordi så kan jeg nogenlunde klare det hele selv. Når jeg siger det hele er det overhovedet ikke alt jeg selv skal ordne. Men jeg skal stå for opdragelse når den er hvalp og socialiseringen og børstning osv. men min mor og min søster (som er lidt yngre end mig) vil selvfølgelig hjælpe og opfatte hunden som deres egen... (self. betaler mor alt det der skal betales)

Jeg har læst en del om det at have hund, på nettet og i en bog jeg har købt. Bogen hedder fra hvalp til hund og er skrevet af Irene Jarnved.

Så efter at have læst om det at skulle sætte sig ind i den race man har så kommer jeg i tvivl. Jeg ved overhovedet ikke hvad for en race jeg vil have.

Det er svært for mig virkelig at se hvilken der er egnet til mig som førstegangshundeejer. Så tænker jeg at jeg kunne få lidt hjælp her inde...

Her kommer der lidt om mine boligforhold og min hverdag:

Jeg går jo i folkeskole og er nok væk op til en 7-8 timer om dagen. Mit hus er nogenlunde lagt ude på landet men ligger ikke mere end 5-15 km fra nogle store byer. Inde i huset har vi en stueetage og en 1 sal.

På 1 sal må hunden ikke være. Jeg vil sige at mit hus nok er mellemstørrelse... Min have er også nogenlunde i mellemstørrelse men der er intet hegn. (jeg kan nok få overtalt mor til at lave et hegn hvis det er vigtigt at have et ;) )

Mit formål med hunden er nok noget hvalpe- og unghundetræning indtil den er omkring 2-3 år og så ellers selv fortsætte derfra med små tricks, sjove gå-ture og udflugter (måske lidt agility men ikke store konkurencer)

 

Jeg håber at jeg har fået det hele med her :)

 

Så mine egentlige spørgsmål er:

1. Hvilken race??

2. Hvad bør jeg tænke over før jeg anskaffer mig en hund??

3. Har i gode råd??

 

Håber denne tekst er til at forstå :)

Kh miig <3

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej. Jeg forstår dig godt. Jeg ønskede mig osse helt vildt en hund da jeg var i din alder.

 

Men det kan man ikke.

Det er familien, der anskaffer en hund. Det er IKKE din hund. Ligesom du ikke kan beslutte dig for at få en lillesøster. Det er også en familie-sag, som først og fremmest er de voksnes ansvar. .

 

Men hvis du er ældste barn, så er det en helt rimelig ordning at familien anskaffer en hund efter at I har aftalt, at DU står for en række ting omkring luftning, træning, pelspleje og lignende.

 

Opdragelse er en fælles sag.

 

Det, du skal indtil videre, det er at lære så meget som muligt om hunde i det hele taget.

Du kan slæbe familien med på alle udstillinger i landsdelen. Du kan gennemtrave alle mulige --og umulige hjemmesider. Rigtig mange kenneler har egne hjemmesider, hvor de fortæller om deres race.

 

---Et godt udgangspunkt er Dansk Kennelklubs hjemmeside, hvor der er en masse informationer for folk, der ønsker at købe hund eller som lige har købt hund...

http://www.dansk-kennel-klub.dk/392

 

 

---Du kan også tage ud på de nærmeste hundetræningspladser og følge undervisningen på et hvalpehold. Så møder du en masse mennesker med deres nye hunde. Og du får set hvordan de forskellige træningspladser er i nærheden af hvor du bor. Træningen er mange steder netop ved at starte her i august-september..

 

---Du er heldig... JEG havde kun to lasede hundebøger at studere mens jeg ventede på at blive voksen så jeg kunne bestemme selv...

DU har alverdens muligheder fordi Nettet er blevet opfundet. Det eksisterede ikke da jeg var i din alder..

---Og du har åbenbart en familie, der er indstillet på at hjælpe dig med dine hundeønsker om et par år.. :-P

 

Det, I på forhånd skal være klar over, --og måske lave aftaler om, -det er, at en hund tit lever 10-15 år. Så I forpligter jer overfor hunden til du er 25-30 år? Skal du blive boende hjemme under hele din uddannelse? Eller skal hunden blive hos din mor mens du måske flytter på kollegium eller lignende?

Det er osse en god ide at du bliver skrevet op til lejlighed i nogle boligselskaber allerede nu, --så du har chance for at skaffe dig en lejlighed med mulighed for hundetilladelse når du engang flytter hjemmefra.

Det er MEGET tidligt at tage stilling til sådanne ting når man er bare 13 år. Men det er ting, der følger med at tage ansvar for en hund.

 

Og jo flere år man har været skrevet op til en lejlighed, jo større chance er der for at få en når man engang har brug for det.

 

Det med hvilken race det skal være, det synes jeg du skal vente med at beslutte til du er nået lidt længere i din "uddannelse" til hundeejer...:lol:

Hundeudstillinger og træningspladser er gode steder at søge inspiration.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...