Hop til indhold

Hvalp er ok med at være alene hjemme, men enormt svær at gå fra!


Gæst BrogeStarck
 Share

Recommended Posts

Gæst BrogeStarck

Hej med jer!

 

Jeg er den lykkelige ejer af Nanna - som 100% objektivt set er verdens sødeste Shih Tzu. :-)

 

Hun har indtil videre været super let at opdrage, og vi har en fornemmelse af at vi er ved at "lave" en super velopdragen og dygtig hund. Hun er stort set renlig, og kan være alene hjemme uden problemer i 4 timer nu.

 

Men! Hun er virkelig svær at gå fra! Hun kan fornemme når vi er ved at skulle ud ad døren, og cirkler om vores ben uden stop. Og når vi åbner døren smutter hun ud hurtigere end vi kan sige buh eller bæh. Vi har prøvet at ligge kiks til hende på hendes pude hvilket hun synes er alletiders, men så snart vi går fra puden og hen mod døren er hun der med det SAMME. Så det ender altid i noget halv klodset noget med at tage hende ind igennem dørsprækken og dumpe hende på gulvet og skynde sig at smække døren. Så piver hun i 30 sekunder, men er så helt ok de næste timer. Det skal siges, at når vi er ved at gå virker hun ikke det mindste ked af det. Hun vil bare enormt gerne med!

 

Så hvad gør man? Hvad er den smarte måde at lære hende at vi går, og at hun skal slappe af omkring det?

 

Tusind tak for hjælpen!

 

VH Thomas

Link til indlæg
Del på andre sites

Tillykke med jeres lille hund, og selvfølgelig er hun helt objektivt den dejligste i verden:blink:

 

Det lyder til at i har gjort et rigtig godt stykke arbejde indtil videre.

 

Som jeg ser det er der sket en af to ting: Enten er hun overivrig efter at komme med/ud at gå tur når i åbner døren. Eller i har udstrålet en form for ængstelighed/stress/uro i starten når i lod hende være alene.

 

Jeg vil foreslå at i træner det med at gå ud af døren uden at hun skal med. Stille og roligt starter i med bare at tage sko og jakke på og af. Når hun ikke længere reagerer på det, går i over til at åbne døren og lukke igen. Derefter gå over dørtrinnet og ind igen. Og så videre - helt samme procedure som alene hjemme træning, men altså hvor jeres fokus skal ligge på selve afskeden (eller mangel på samme).

 

Endvidere kan i overveje at købe marvben eller en kong, og putte noget hjemmelavet fyld i. Det er en meget rolig beskæftigelse, og hun kan få den et par minutter før i går ud af døren. Der ligger flere tråde under foder med forslag til hjemmelavet fyld, men lidt leverpostej eller købe-fyld til kong kan sagtens bruges. Det er bedst hvis benet/kongen er frossen, da det så tager lidt længere tid at få ud. Mængdemæssigt bør det jo ikke være det vilde, og slet ikke her i starten hvor hun ikke er 100% renlig.

 

Held og lykke - og husk at vi meget gerne vil se billeder:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 2 weeks later...
Gæst BrogeStarck

Hov!! Jeg havde slet ikke set I havde svaret!! Beklager!

 

Vi har prøvet at drosle ned på energiniveauet om morgenen, og så giver vi hende nu en gennemsigtig plastikskål med godbidder i som ligger på hovedet, så hun ikke umiddelbart kan få fat i bidderne. Det virker vildt godt! Så tusind tak for hjælpen! Det hjalp os rigtig meget. Nu skal vi så have hende til at stoppe med at bide ;-)

 

551126_10151344872873136_1958221168_n.jpg

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...