Hop til indhold

Albuedysplasi konstateret på 3 årig schæferhan


bsl
 Share

Recommended Posts

I sidste uge hylede min dejlige hund pludselig op og havde løftede op i højre forpote. Han har aldrig haltet eller givet lyd fra sig tidligere.

I går fik jeg ham røntgen fotograferet, og han har albuedysplasi. Dyrlægerne mener ikke at en operation vil falde heldigt ud, pga. hans alder. Det skal helst gøres inden 1 år.

 

Jeg er helt slået ud, da han var halvandet år fik han Pancreasinsufficiens og nu albuedysplasi... hvor uheldig har man lov til at være :-(

Pancreasinsufficiens har vi nu styr og det lever han fint med.

 

Er der nogle af jer der har en hund der lever okay med albuedysplasi?

Har I nogle gode råd til mig?

 

Den ulykkelige hundeejer :megaked:

Link til indlæg
Del på andre sites

Min gamle hund havde 3-4 på albuerne, og lod sig først mærke med det da han blev 8-9 år. Han fik aldrig smertestillende, men vild leg blev forbudt omkring den alder. Han havde i øvrigt også pancreatininsufficiens - vi købte kreon 10.000 kapsler på apoteket, og det virkede rigtig godt!

 

En af de hunde der forrige år var med helt i top i DcH DM har en D-hofte. Som de kloge siger: hunden går jo ikke på billeder og diagnose!

 

Men kontakt evt. en kiropraktor og få lavet et program for (genop)træning. Nogle ture i waterwalker kan være en god ide. Masser af tilskud - selv bruger jeg luposan gelenk pellets til min schæfer. Og så se på din hund og brug ham til det han kan holde til. Motion er vigtigt, og hans muskulatur skal holdes ved lige.

 

Jeg ved godt at den første tid efter sådan en diagnose er slem, men om et par uger vil du være kommet dig over chokket, og så er det bare med at klø på:-)

 

Og så kan du jo undersøge muligheden for at få lagt guld ind i leddet. Der ligger en tråd et sted under sygdom, oprettet af Retrieveren, om operation af albue. Jeg mener at der i den tråd også diskuteres guld.

 

Og så lige :bighug: til jer!

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Anne,

Dengang Chanko fik Pancreasinsufficiens, spurgte jeg også til det her i forumet, hvor du var en dem der svarede :-)

Jeg kan se at du er meget aktiv, jeg synes at det er fantastisk med sådan et forum.

Jeg har også tænkt på at skal have styrket hans muskler, bl.a. gennem svømning, jeg vil checke Waterwalker. Jeg har sat ham på Glukosamin og MSN, vil også undersøge det produkt du bruger, Luposan

 

Din schæfer du har i dag, er den okay?

 

Endnu en gang tak for dit input, det varmer. Føler mig ikke helt som "Palle alene i verden" længere

Link til indlæg
Del på andre sites

Først vil jeg sige at det gør mig utrolig ondt med din hund :-( det er slet ikke en sjov diagnose at få. :ae:

 

Albueledsdysplasi fortæller at hunden har en fejludvikling i albuen. Hunden kan have 3 forskellige fejludviklinger i albuerne - altså 3 forskellige sygdomme. Betegnelsen albuueledsdysplasi dækker bare over at hunden fejler 1 af sygdommene i albuerne. (Er i tvivl om de kan have flere udviklingsfejl på samme tid).

Nogle fejl i albuen kan man operere med godt resultat og nogle kan man ikke gøre noget ved. Hvis hunden eks. har OCD i albuen er det rigtig svært at gøre noget ved.

Grunden til at de måske ikke kan hjælpe jer med en operation, er hvis hunden allerede har udviklet slidgigt (som er følgerne af dårlige albuer da ledet bliver slidt forkert). Slidgigt kan man ikke gøre noget ved.

 

Da min hund fik konstateret uregelmæssigheder på begge albuer og begyndte at halte, tog jeg til en specialist, og jeg har aldrig fortrudt det.

Jeg ved ikke hvor I har været til dyrlæge eller hvor I bor, men ved at Ken Lindeblad er en hamrende dygtig dyrlæge (jeg tror han er landets bedste), og han arbejder meget i bevægeapparatet. Han holder til på Faxe dyrehospital.

I jylland har de også en dygtig dyrlæge som hedder Lars Langerhus (hvis jeg husker rigtigt), som jeg selv har været hos, og hvor jeg fik rigtig god behandling. Han holder til på Århus dyrehospital (mener jeg det hedder).

 

Så det du kunne gøre nu var evt. at få billederne sendt videre til en specialist på området. Derudover så kan de ofte se præcist hvad der foregår i ledet hvis de CT scanner din hund. Det koster lidt, men kan altså være rigtig godt givet ud.

 

Og til sidst kan man jo gå ind med en kikkert og se om der er noget man kan gøre.

De her ting er dyre og forsikringen dækker ikke, da hunden allerede har fået diagnosen: dårlige albuer. Så det er penge fra egen lomme.

Jeg gav (i jylland) 5000 kr. for scanning af begge albuer, og skulle have givet 14.000 for operation af begge albuer (vi slap dog).

 

Så der er mulighed for at undersøge lidt mere og forske lidt mere i det. Men din dyrlæge har ret i at risikoen for at din hund allerede har udviklet slidgigt nok desværre er lidt stor.

 

Hvad du gør er jo helt op til dig selv. Da jeg fik diagnosen på barney og han begyndte at halte 3 mdr. senere, var jeg grædefærdig. Jeg brugte to uger på at undersøge ALT hvad jeg kunne og fandt til sidst ud af alle de her ting jeg skriver til dig. Jeg ville ønske at jeg havde vidst det noget før, for jeg var villig til at gøre rigtig meget for at hjælpe min hund.

 

Omvendt så kan billederne sige nok så meget, hvis hunden fortæller noget andet. Så det absolut bedste du kan gøre, uanset hvad, er at kigge på din hund.

 

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med livet som albue-hund, da barney blev "frikendt". Men vil lige fortælle lidt om det her. Barney fik taget billeder og fik 1 og 2 på albuerne (3 er det værste, 0 er ingenting). Han havde lidt mere skygge på det ene billede end på det andet. Han var da 1 år.

da han var ca. 1 år og 4-5 mdr. begyndte han at halte på forbenene. Jeg tog til sidst til en specialist for at få barney opereret/forsøgt opereret. Det giver ikke en arbejdshund selvom de bliver opereret, men det giver en hund som kan holde til livet som familiehund, rimelig smertefrit. Nå men vi kom derind og dyrlægen laver en grundig forundersøgelse. Her kunne han ikke fremprovokere halthed og valgte at CT scanne i stedet. Her ser han rigtig flotte, sunde og raske albuer. Han havde en smule ekstra kalk i ledet, hvilket var det vi kunne se på røngentbillederne. Men det var pænt afrundet, og faktisk var det ens på begge albuer. (På røngentbillederne var det forskelligt - også derfor der står 1 og 2 på hans albuer på hundeweb). Så røngentbillederne og Ct scanningen stemte ikke helt overens. Grunden til det ekstra kalk i leddene er at han har været forstyrret i leddene mens han voksede, og kroppens naturlige måde at hjælpe på, er ved at sende ekstra kalk til området.

Så vi gik derfra med en sund og rask hund, som havde sunde og raske albuer. Hans halthed fandt vi aldrig ud af hvad skyldtes, men det er en helt anden historie. Han var syg i 3 mdr. før vi fik ham rask og haltfri, men han har haft en form for infektion som har gjort ham halt.

 

Jeg håber virkelig at I finder en måde at hjælpe jeres hund på, hvad end det er at skåne ham, give tilskud eller besøge en specialist.

Rigtig meget held og lykke med ham fremover.

Og så vil jeg bare slutte af med at sige at jeg VED hvilken en følelse du sidder med, og den er frygtelig! Men med tiden bliver det bedre, man acceptere det langsomt, og lærer at leve med det. Men det tager tid. Og så vil det jo altid gøre ondt hvis jeres hund får tilbagefald eller bliver halt. Det er jo aldrig sjovt. Men selve chokket vil i langsomt komme jer over.

 

Håber virkelig en finder en god og holdbar løsning og så lige en stor trøstekrammer :bighug:

 

og har du spørgsmål så bare skriv :-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Anne,

Dengang Chanko fik Pancreasinsufficiens, spurgte jeg også til det her i forumet, hvor du var en dem der svarede :-)

Jeg kan se at du er meget aktiv, jeg synes at det er fantastisk med sådan et forum.

Jeg har også tænkt på at skal have styrket hans muskler, bl.a. gennem svømning, jeg vil checke Waterwalker. Jeg har sat ham på Glukosamin og MSN, vil også undersøge det produkt du bruger, Luposan

 

Din schæfer du har i dag, er den okay?

 

Endnu en gang tak for dit input, det varmer. Føler mig ikke helt som "Palle alene i verden" længere

 

Hundeforum ER genialt:blink:

 

Malde, min gamle schæfer, levede som sagt til han blev 11 år og fik aldrig smertestillende. Han fik glucosamin, og det synes jeg hjalp rigtig godt!

 

Bella har en løs hofte svarende til C, men med hjælp fra osteopat (massage og muskelopbyggende motion), er hun fuldstændig symptomfri. Hun holder både til vild leg og til løbearbejde (DcH). Jeg køber luposan hos zooplus.de. De har også en billigere udgave fra happy dog, men den har jeg ikke prøvet endnu. Ellers kan du købe flex vital i England. Der hedder det arthri aid.

 

Der er en tråd om kosttilskud til ledproblemer. Den ligger aller øverst under "foder".

 

Og rigtig godt at i har maven under kontrol! Det er altid svært når hundene er kronisk syge, men man lærer at leve med det, og pludselig er det bare hverdag:-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg glæder mig til at det bliver hverdag igen :-)

 

Fik din gamle hund Glucosamin fra Luposan og i givet fald hvilken af dem? Kan se at der findes forskellige.

Jeg har noget der hedder "Glukosamin" og "MSN" fra Ion Silver, som jeg har fået anbefalet og som skulle godt. Se billede

IMG_1654.jpg

 

Det lyder interessant med osteopat (massage og muskelopbyggende motion) - hvilken form for motion er det og hvem bruger du, en i Århus?

Jeg bor i Aalborg, så der er ikke langt til Århus :-) Jeg har tidligere brugt en fantastisk dyrlæge i Århus, Gudrun Frantsen, men hun er desværre ikke på banen pt.

 

Dejligt at høre at din hund trives godt med en C hofte

Link til indlæg
Del på andre sites

Tusind tak for din besked :-)

 

Det er Lars Langerhus fra Århus der har sagt at en operation ikke nødvendigvis vil hjælpe, fordi han er 3 år.

Jeg har læst om Ken Lindeblad og har ham i baghovedet.

Jeg er også villig til at gøre alt for min hund, uanset hvad det måtte koste :-)

 

Ja, det er ikke morsomt med alle de følelser der kommer frem, når der er noget med ens hund.

Kunne de blot tale og fortælle os, hvordan de har det, så ville det være meget nemmere at hjælpe.

 

Godt at I slap med forskrækkelsen.

 

Jeg bliver godt nok helt rørt over jeres input.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tusind tak for din besked :-)

 

Det er Lars Langerhus fra Århus der har sagt at en operation ikke nødvendigvis vil hjælpe, fordi han er 3 år.

Jeg har læst om Ken Lindeblad og har ham i baghovedet.

Jeg er også villig til at gøre alt for min hund, uanset hvad det måtte koste :-)

 

Ja, det er ikke morsomt med alle de følelser der kommer frem, når der er noget med ens hund.

Kunne de blot tale og fortælle os, hvordan de har det, så ville det være meget nemmere at hjælpe.

 

Godt at I slap med forskrækkelsen.

 

 

:hjerte: Jeg bliver godt nok helt rørt over jeres input.

Link til indlæg
Del på andre sites

Den gamle fik glucosamin i pilleform (til mennesker). Han gad ikke rigtig spise sit foder, så det var ikke holdbart at give ham pulver på foderet. Tilgengæld elskede han at få piller:stupid:

 

Bella som jeg har nu, får Luposan. Hun får det på sin morgenmad, og det bliver da spist 9 uf af 10 gange:-) Det koster 450 kr. for første konsultation og 400 kr. for efterfølgende behandlinger (massage m.m.). Jeg ved ikke hvad han tager for waterwalker, men sådan en bør der nok findes tættere på Ålborg.

 

Hvis du er i tvivl om han har konstante smerter, kan du bede dyrlægen om smertestillende til 3 uger. Hvis han ændrer adfærd, er der nok risiko for at han normalt har smerter. Men husk at passe ekstra godt på ham mens han får smertestillende så han ikke leger supermand og overanstrenger sig.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...