Hop til indhold

Socialisering, hvad gør jeg nu


Trinek
 Share

Recommended Posts

Trille og jeg har jo haft lidt startproblemer, men her et år senere, der er vi ved at kende hinanden.

 

Jeg har dog nogen ting hvor vi stadig står lidt i stampe.

 

For det første gør hun stadig af alle der passerer vores hus. Direkte afdækning af vinduer er desværre ikke muligt, da det er glas fra gulv til loft. (Her i huset spiser man ikke morgenmad i underhylere:mrgreen:)

Løsningen so far: kalde hende hen, og belønne når hun tier stille. Det virker ok, men hun er lidt et gømonster. Nogen der har andre løsninger??

 

Næste problem er gå turene. Hun er faktisk tryg og afslappet uanset hvor vi tager hende hen. Miljøskifte er ikke det store problem, men det er de andre hunde vi møder.

Hun gør ikke af dem længere, og vi tvinger hende ikke til at hilse. Tvært imod roser vi hende for at ignorere. Dog er hun stadig lidt trykket ved de her passager. Jeg ville gerne hun var helt afslappet.

 

Og sidste problem gæster. Hun gør meget, til folk er kommet ind og har sat sig.

Vores gæster er trænet til at ignorere hendes adfærd. Vi smider godbidder til hende når de kommer ind, men utrygheden sidder faktisk i hende, til folk har sat sig.

Tager vi hende op ved første møde, altså når de kommer ind, så er hun tryg, men det er lidt bare at skubbe problemet. Så vil hun nemlig gø når vi sætter hende.

Legekammerater går faktisk bedre end voksne. Så længe børnene lader hende snuse og give godbidder, så slapper hun hurtigt af, men det tager lidt længere med de voksne. (De får også snacks i hånden når de kommer)

 

Hvordan kommer vi videre??:vedikke:

Link til indlæg
Del på andre sites

Mht. at gø af forbipasserende, ville det måske virke bedre at rose hende i lige det spiltsekund hun registrerer en person men IKKE når at gø? For timingens skyld ville jeg bruge klikker, eller et dygtig efterfulgt af godbid. Her har det virket rigtig godt på Lulus løben efter katten, hun ved nu at et "dyyyygtig" bliver efterfulgt af en tur til køkkenet efter en guf. Sådan ville jeg i hvert fald gribe det an. Evt. alliér dig med en til at gå forbi i starten, så du er forberedt og kan nå at rose inden hun åbner gabet :-D

 

Med gæsterne ville jeg nok give en tyggeting, medmindre det også bare udsætter gøen til når hun er færdig med at spise den?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Beaglepack

Man kan få sådan noget "film" som slører for at man kan se ud eller ind - det kan klæbes på vinduet og fjernes igen hvis man ikke vil have det længere. Det behøver jo kun at være i den højde der dækker for Trille og kun til hun har lært at man ikke behøver at gø.

 

Det samme når der kommer gæster - sæt hende bag et gitter - men så hun kan se hvad der sker og lad være at fokusere på hende - heller ikke med godbidder. Når hun er rolig kan I så lukke hende ud, så hun kan hilse.

Ang. møde med andre hunde - så tror jeg tiden vil arbejde for det - det har det i hvert fald gjort her hos os.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...