Hop til indhold

Hunde og racisme ...


Freudika
 Share

Recommended Posts

Nu er jeg stødt på det et par gange inden for kort tid ... Tror I, at der er racer der er mere racistiske end andre - eller handler det kun om socialisering?

 

Bella er lidt bange for store hunde - men jeg lægger også mærke til, at mange store hunde er ekstremt uhøftlige overfor hende og stiller sig med hele deres hovede ind over hendes krop ... kan godt forstå hun bliver noget bange for det ... men ellers er der ikke nogen racer Bimsen forestrækker frem for andre ... Bella elsker generelt alle - mennesker som hunde :mrgreen:

 

Tulle kan bedst li små lyse hunde og mopser ... helt klart fordi hun har haft gode oplevelser med mopsen - og måske fordi hun selv er en lille lys hund - og hendes mor også er?

 

Hvordan er jeres hunde?

Link til indlæg
Del på andre sites

Dolph elsker generelt alle dame hunde, og de fleste hahunde - så længe de opfører sig pænt :-)

 

Bitten derimod er totalt racistisk - KUN små hunde, og egentlig helst chihuahuaer... Da jeg skulle introducere hende for Tweety (også chihuahua) var jeg super nervøs, men der var intet! Ikke en lyd kom der, og det har der ikke siden...

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Stinnemus

Jason bryder sig ikke om de rødlige/brune cavalierer - eller han er en smule forsigtig omkring dem, men vil da gerne prøve at snakke... Men det er jo nok også fordi han er blevet overfaldet af en af slagsen 3 gange og i lørdags syrede en lille rød tæve ud på ham (hun kan IKKE lide andre hunde - pga dårlig socialisering)

 

Udover dem, ja så elsker jason alle hunde, dog er chow chow og rottweilere ynglings udover alle grænser :roll: (Jasons opdrætter er jo dyrelæge så hvalpene har på skift været med på dyrehospitalet og gå rundt, så de har oplevet mange slags hunde der også)

 

Det skal lige siges at selvom han ikke er racistisk, så generaliserer han helt vildt:

chow chow: skal man lige hurtigt nusse næse med, men ellers skal man kun gå ved siden af dem og snuse i jorden med dem eller bare ja, gå - de gider IKKE lege (den regel gæler ALLE af racen - også dem han aldrig har mødt:rolleyes:)

dalmatiner: DE STOPPER IKKE når de kommer løbende, kom af vejen og ind i nogle buske til de stopper op - SÅ kan man hilse:5up:

malamute: STOPPER HELLER IKKE, men løber lige ind i dig, stå bom stille indtil hunden er et skridt fra dig, hop så til side så hunden laver bremsespor 5 meter længere væk - vent stille og roligt på at hunden kommer hen og hilser (pas på poterne, de er tunge og kommer sjovt nok altid oppe fra, selvom du godt ved du selv er verdens største hund)

jagthunderacer (både spaniels og hønsehunde o.l.): Dem kan man lege løbeleg med - riiiigtig sjovt, lad mig komme hen til dem! - Pas dog på med hønsehundene: hils på dem FØR løbelegen begynder, ellers mejer de dig ned

rottweiler: jeg skal hilse, jeg skal hilse jeg skal hilse, JEG SKAAAAAAALLLLL!!!!! og give maaaaaasser af slik i mundvigen når jeg får lov :cool:

Link til indlæg
Del på andre sites

Tyson er racist. Han bryder sig bestemt ikke om hunde med flade ansigter og muskuløse kroppe, især franske og amerikanske bulldogs. Dem skal man gø rigtig meget af!

 

Store hunde skal man generelt også gø af, men hvis de er stille og rolige, kan de godt accepteres. De kan også accepteres, hvis han har vænnet sig til dem ved at møde dem flere gange (som f.eks. Bujus Samson, som han nu synes er fantastisk at lege efeuleg sammen med :blink:).

Link til indlæg
Del på andre sites

Tror bestemt de fleste hunde foretrækker egen race frem for andre, eller i hvert fald syntes mere umiddelbart om. Jeg kan i hvert fald ofte overraskes over, at mine springere genkender andre springere på lang afstand. Cockere er de også meget glade for.

 

Det er kun min ældste, jeg ville omtale som "racist", hvilket skyldes at hun flere gange har haft små muskelhunde i benene, når vi har været ude at gå tur. Hun er kommet luntene stille og roligt, hvor denne hund er løbet ud af en åben kælderdør. Så nu syntes hun alle af den type er nogle spassere. Så dem lader man bare som om eksisterer. At ignorere er hendes stærkeste våben! Til gengæld elsker hun beagles, gravhunde og labber - hvilket skyldes at hun har haft nogle højtskattede legekammerater af disse racer.

 

Den lille hvalp på fem måneder elsker til gengæld små brede og meget stærke terriers. De kan åbenbart lege på den måde hun bedst kan lide. Favoritten p.t. er en syv måneder gammel bullterrier han, der er mindre end hende, men allerede vejer mere end min 8 år gamle (store) tæve...

Link til indlæg
Del på andre sites

Silke er racist. Hun bryder sig ikke om goldens. Hun tror hun selv er en schæfer.. :lol:

 

Det handler nok om, hvad de møder i deres allerførste uger. Både i kennelen, men også lige efter at de har fået nye hjem. :mrgreen:

 

Racismen er sikkert grundlagt i de første 12-14 uger af hvalpens liv...

---Så hvis hunden skal være tryg ved alle racer, så får man godtnok travlt når man får sin hvalp hjem........ :roll:

 

--Og husk lige menneske-racismen osse. Det er altså en god ide at udsætte hunden også for sorthårede og mørkhudede mennesker i alle mulige størrelser. OG allemulige dyr.....

Jeg FATTER ikke, at folk overhovede har tid til at TÆNKE på at gå på arbejde de første måneder efter de har fået ny hvalp..:shock:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...