Hop til indhold

Spørgsmål i forbindelse med ny hvalp


Sally17
 Share

Recommended Posts

Kære allesammen

Vi hentede vores hundehvalp i går, en Bichon Havanais. Det er helt fantastisk, men vi har alligevel nogle dilemmaer, som vi her søger hjælp til at håndtere.

Vi har i forvejen en labrador/bordor collie blanding på 6 år, som er opdraget relativt strengt. Jeg har trænet meget med hende, da hun var hvalp. Hun har aldrig været i sofa eller seng og forlader stuen når vi skal spise, da hun altid har fået besked på dette. Hun opholder sig heller ikke i køkkenet, når vi laver mad. Dette har gjort, at hun "kender sin plads", uden at det skal lyde forkert. Vi elsker hende og hun er da også i sofa og seng i ny og næ, selv om hun faktisk ikke bryder så meget om det - sandsynligvis pga. sin opdragelse.

Da vi fik vores nye hvalp hjem i går, var vores gamle hund god til at sætte grænser. Hun knurrede, gøede og markerede med et bid i luften, når hvalpen kom på tæt på. Men i dag, dag 2, er det helt anderledes. Nu finder hun sig i alt og lader hvalpen tryne hende. Før, da hun lå i gangen, gøede hvalpen ad hende for at lege, i ti minutter. Der var ingen reaktion. Og når hvalpen kommer over, forlader den gamle hund pladsen og finder et fredeligt sted. Nu frygter jeg naturligvis at det vil udvikle sig i takt med at hvalpen bliver ældre. Så hvad gør jeg her?

Et andet dilemma er, at jeg oprindeligt at bestemt at den nye hvalp skulle have samme opdragelse. Men jeg kan jo godt mærke at dette er en helt anden hund. Hun er meget opsøgende og har ikke samme arbejdssomme gen. Vi har lyst til at tage hende op og lade hende være i sofaen. Men allerede nu, på dag 2, hopper hun op ad vores ben og piver når hun ikke må komme op i sofaen. Så vi er tydeligvis nødt til at træffe en beslutning - der er vist ikke nogen mellemvej. Hvad synes I? Og er det fair overfor den gamle hund, at den nye får lov til alt dette? Og vil det skabe dominansproblemer, at hvalpen vokser op med menneske-privilegier? Jeg vil for alt i verden ikke have en lille hund, der gøer eller på anden vis har adfærdsproblemer ift. mennesker eller hunde.

Skal vi helt stoppe med at tage hende op og ikke igen lade hende komme op i sofaen?

 

Kh os 

Link til indlæg
Del på andre sites

Som du selv skriver er der enorm forskel på hunde, vi har 4 og de 2 af dem er i møbler de to andre er ikke, men jo, det kræver at i tager en beslutning nu og nej det er ikke synd for den gamle;) 

med hensyn til hvalpen og den gamle, det er jer der skal stoppe hvalpen, ikke jeres gamle hund, jeg ville fjerne hvalpen hvis den bliver belastende for jeres gamle hund;) 

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...