Hop til indhold

SØGES - West Highland White Terrier - Tæve - Unghund/Voksen


AnnaT
 Share

Recommended Posts

Hej alle

Vi søger med lys og lygte efter en Westie der kan blive vores nye familie medlem. 
Vi vil meget gerne finde en tæve der er 1-3 år gammel da vi føler at vi hverken har den viden eller mulighed for at passe og træne en hvalp.

Vi er en lille familie på 3, med en datter på 11. Vi bor i en stor stuelejlighed med en stor flot og grøn gård og forhave i Valby/København, et stenkast fra Søndermarken og Frederiksbergs have. Vi er en aktiv sejlerfamile så der kommer til at blive mange nye dejlige eventyr der står på skemaet.

Vi ønsker en Westie der er godt socialiset med andre hunde, børn, bilture etc. og som selvfølgelig har været en naturlig del af en familie. Da vi voksne arbejder er det også godt hvis den klarer at være alene hjemme, (ca 6-7 tim/dag).

Jeg (mor i huset) er vant til kæledyr i familien da jeg selv er vokset op med hund + katte og kaniner i omgange. Lige nu har min søster lille Schnauzer-tæve, Kajsa, og min far har en Irsk Setter-han, Rio.

Vi håber der findes en dejlig Westie-pige der søger et nyt hjem, og en glad og aktiv familie, et sted der ude i Danmark. Meget gerne på Sjælland eller Fyn men selvfølgelig kører vi til Jylland hvis der er. :)

Med STORT HÅB og en kærlig hilsen Anna, Mats & Amanda

Redigeret af AnnaT
Link til indlæg
Del på andre sites

Et kig rundt på nettet viser at der ikke lige er nogen her og nu. De fleste opdrættere har hvalpe pt. men det er jo ikke det I vil have. I skal også regne med at det ofte er hanhunde der sættes op som omplacering - så måske I skulle overveje en hanhund i stedet. 

Jeg har selv hanhunde og ville aldrig vælge anderledes.

I kunne prøve at kontakte de forskellige opdrættere af westies - nogle gange har de hunde til omplacering - eller måske kan de overtales til at give et ring hvis de får en ind. I kan finde opdrættere på Terrier klubben.  Muligheden er også at kontakte DKK 

 

uanset hvad I vælger - så må I forvente at I ikke "bare" får en "færdig" hund. Hunden skal jo tilvænnes til ny familie - omgivelser - lære hvad den må/ ikke må - samt nogle gange også lære renlighed om igen, sidst men ikke mindst lære at være alene hjemme i det nye hjem.

Redigeret af Beaglepack
  • Like 2
Link til indlæg
Del på andre sites

Vil lige udybe lidt nærmere - Jeg har selv ejet en omplacering - min ældste beagle - Charlie -  som jeg fik da han var 2 år. Det tog tid at vænne ham til vores dags rytme og hverdag. Han manglede træning i indkald blandt andet og som jeg brugte en del tid på. Han kunne ikke være alene da han havde noget separations angst - det tog også tid. Jeg er og var så priviligeret at jeg er hjemme hver dag og derfor kunne bruge tiden på ham, hvilket uden tvivl har gjort det hele nemmere. Jeg tror generelt der gik 1 måneds tid før han var faldet rigtig til hos os. Med hensyn til alene hjemme så blev det først godt da vi fik en ny beagle - denne gang en hvalp - og endnu senere endnu en. Nu har jeg lige mistet ham for 2 måneder siden i en alder af 13½ år - som tiden gik blev han bare bedre og bedre og vi fik heldigvis over 10 år i hans selskab. 10 år jeg ikke ville have undværet for noget andet.

Jeg skriver ikke det her for at male fanden på væggen - men blot for at sige at intet kommer af sig selv - I skal selv arbejde for at få den hund ud af det som I ønsker - det koster tid og tålmodighed - måske må man gå til træning med hunden, hvis man ikke selv kan tingene så godt - og nogle gange kan en hvalp være det bedste valg - da man så selv kan være med fra starten.

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Hej Beaglepack

Tak for din hurtige og fine response :)

Vi er i gang med hele den store runde af søgen efter en Westie hos Dyrernes Beskyttelse,  andre internater i DK og SE, alle slags online-sider, via venner der har Westier og ikke mindst spørge opdrættere og håber noget af det giver pote.

Lige nu vælger vi at gå efter en tæve da det er den mavefølelse vi har + en del fakta. Vi har dog flere gange skiftet mening om hvis der skal være en tæve eller en han. Vi er slevfølgelig bevidste over at alle hunde har sin egen personlighed enten de er tæver eller hanner. Vi er egentlig også ganske åbne hvis der nu lige helt plødsligt er en han der bare passer os som familie og omvendt.

Vi hører og læser om alt mellem himmel og jord og jo mere man læser jo mindre klog bliver man :)

Hvad er det der gør at du føler at hanhunde er din melodi? Vil gerne høre din mening da vi selve stadig er lidt søgende.

Vi er absolut bevidste om at det ikke er en "nem pakkeløsning" at at starte ud med en voksen hund og at der kommer en del der skal læres på nyt i en ny familie. Vi har dog bare ikke den tid og fleksibilitet der skal til for en helt ny lille hvalp.

Håber at høre fra dig igen!

Kh Anna

PS: Jeg har lige set dit andet indlæg, mange tak for at du tager dig tid, og det giver meget mening.

Vi er bevidste på at prøve at finde en hund der ikke har seperationsangst, det er slvfølgelig ikke en garanti men i hvert fald ikke til at starte med. Al slags træning glæder vi os til og alle ligger og læser hunde/Westie-bøger om aftenen og snak-posen er allerede på inkøbslisten. :) :DS

Redigeret af AnnaT
Link til indlæg
Del på andre sites

1 time siden, AnnaT skrev:

Hej Beaglepack

Tak for din hurtige og fine response :)

 

Hvad er det der gør at du føler at hanhunde er din melodi? Vil gerne høre din mening da vi selve stadig er lidt søgende.

Velbekomme :)

Jeg har haft med hunde at gøre siden min barndom og dengang havde vi tæver. I mit voksne liv har jeg altid kun haft hanhunde. En dalmatiner (fra hvalp) Charlie (som omplacering) og 2 (som hvalpe)

Min erfaring er at hanhunde generelt er blidere i sind og mere trænbare end de tæver jeg har haft mellem hænderne. Jeg passede også en lang periode min brors puddel tæve og her oplevede jeg det samme - at tæver kan være mere skarpe i det.

Jeg har indtil for 2 måneder siden haft 3 indtakte hanhunde (beagler) sammen som nu er reduceret til 2. Jeg har aldrig haft nogen som helst problemer med dem i forhold til hinanden - de er kommet rigtig fint ud af det gennem årerne. De to jeg har tilbage nu er nu faldet i god hak med hinanden efter at vores "leader of the pack" ikke er mere.

Skulle jeg vælge at få hund igen senere så bliver det uden tvivl igen en hanhund.

Håber det besvarer dit spørgsmål

1 time siden, AnnaT skrev:

 

 

Link til indlæg
Del på andre sites

Hej igen Beaglepack

Mange tak for at du svarede igen :)

Jeg talede også med en opdrætter i dag og hun sagde meget af den samme ting. Hun har en tæve og en han som vi gerne må komme og kigge på så vi må se havd det bliver. Det er lige så vigtigt at finde ud af hvis hunden vil os som familie :) 

Ha det godt! Kh Anna

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...