Hop til indhold

Hanhund skælder andre hanhunde ud


DBR
 Share

Recommended Posts

Kære alle

Min 2,5 år gamle labradorhan, har det sidste års tid skældt andre hanhunde ud, når vi går tur. Jeg har gået til træning med ham siden han var 8 uger og han er normalt lydig. Han har det fint sammen med de hanhunde, som han kender på træningsholdet. Jeg er klar over, at det er normalt at hanhunde har det svært med andre hanner, og har heller ikke ambitioner om at han skal kunne hilse på andre hanner i snor. Vi går som regel i en stor bue uden om. Men det ville være rart hvis han kunne lære, at have sin opmærksomhed på mig, eller bare ignorere de andre hanner vi passerer. Er der nogle som har gode erfaringer med at lære deres hanhunde at "gå pænt" uden at reagere kraftigt på andre hanner?

Link til indlæg
Del på andre sites

Lær din hund en kommando/lyd den skal reagere på når fokus skal over på dig - det vil koste nogle godbidder i starten. Men det vigtige er at opmærksomheden kommer væk fra det der passerer på den anden side.

Jeg har selv haft problemet med min yngste beagle - som nu er 8 år. Her har jeg brugt schyy lyden - som han reagerede på lige med det samme - udover det kom han i kort snor så han gik op af mig - og så rost ham når han har været stille. I dag er det kun nødvendig at sige schyy lyden.

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 2 weeks later...

Jeg har prøvet hvad du foreslår og det lader til at hjælpe. Indtil videre har jeg brugt lyden

 når vi er på så meget afstand af andre hunde, at jeg føler jeg kan have styr på situationen, Og han har reageret de fleste gange ved at kigge på mig i stedet for den anden hanhund. Og når jeg så har fået hans opmærksomhed, har det været lettere at få ham lokket til at gå med i en anden retning uden ballade. Og så har jeg belønnet godt med godbidder, for at give mig opmærksomhed i stedet for den anden hund. Jeg tror stadig at det vil være et problem, hvis vi møder en hanhund tæt på som, som stiller sig op og stirrer på ham, men måske med tiden kan dette også blive lidt mindre problematisk.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...