Hop til indhold

Hvalpe


Gæst sebastianbloch
 Share

Recommended Posts

Gæst sebastianbloch

Nu er Mollie min lille shetlandske sheepdog i løbetid og hun skal parres med en hanhund fra randers. Vi glæder os meget det er første gang hun skal have hvalpe.

 

Har også lige et spørgsmål: Hvor lang skal hun gå med hvalpene??:roll:

Link til indlæg
Del på andre sites

ej undskyld, jeg hader at lyde som et dumt svin... Men...

 

Jeg forstår bare ikke, hvorfor man får en hund parret, når man ikke har sat sig ind i noget om hundens graviditet, eller fødselen. Ved I nok om det, til at kunne se faresignaler f.eks.? Ved I hvordan I kan se, at hun er klar til at komme afsted for at føde? Og har I undersøgt hvad det "kræver" af jer at få hvalpe? Det er jo et stort arbejde, for at få hvalpene socialiceret og miljøtrænet godt inden de skal videre til de nye familier, og det er jo en stor del af den aller vigtigste prægningstid I har hvalpene.

 

Som sagt undrer det mig, og personligt ville jeg foretrække at sætte mig grundigt ind stoffet, og så vente til næste løbetid.

 

Men uanset, så held og lykke med hvalpene :blink:

  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

jeg vil foreslå dig at gå ind på netdyredoktor.dk, hvor du kan læse en masse om drægtighed og fødsel hos hund men gør det inden du får hende parret, der kan altså være mange komplikationer, jeg ved det for min tæve har lige fået hvalpe og det var en meget hård fødsel som endte med at dyrlægen måtte hjælpe til. Så sæt dig grundigt ind i det så du ved hvad du går ind til

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Aussies for ever

Hej

 

At få hvalpe på en tæve er en super dejlig oplevelse, men det indebærer også super meget arbejde - og det starter lang tid inden tæven bliver parret.

Først skal I tjekke om hun er egnet til avl. Selv om Sheltien er en lille hund skal den have tjekket hofter og gerne albuer og da den er temmelig disponeret for øjensygdomme skal den tjekkes for arvelige øjensygdomme. Husk at hun inden parringen skal have opnået stambogsføringsret ved at have fået mindst Good på en udstilling (DKK).

Når det er gjort skal hannen findes. Han skal også som min. være fri for HD og øjensygdomme samt have opnået stambogsføringsret - også skal han komplimentere tæven så godt så muligt, dvs. ikke have de samle fejl som tæven - både genetisk, mentalt og strukturelt.

Mht. farven så husk at zobel og merle ikke bør parres.

 

Mht. selve drægtigheden, fødsel og opvækst af hvalpene kan der henvises til "Hvalpe på vej" af Birgitte Schjøth og hjemmeside: http://www.paintedmagic.dk/Avl.html

Denne er godt nok skrevet mod en anden race, men kan sagtens bruges alligevel.

 

Sheltien er som race disponeret for øjensygdommen CEA og hvalpene skal derfor øjenlyses i 6-8 ugers alderen.

 

Gør Jer selv - og de kommende ejere - den tjeneste og start socialiseringen af hvalpene, dvs. vænne dem til at køre bil, gå i sele, se på traffiken mv.

 

Personligt sælger jeg først mine hvalpe når de er 10 uger. Disse "ekstra" 2 uger bruger jeg på at lære hvalpene lidt om livet i verden på en stille og rolig måde, hvilket gør at alle hvalpe er trygge når de kommer ud i de nye hjem - de har allerede stiftet bekendtskab med bil, bus, tog, traffik, mennesker på gaden, andre hunde, andre dyr mv. (husk dog de kommende ejer på at dette kun er indledningen på socialisering, hvis den ikke holdes vedlige og intensiveres hele det første år, er opdrætterens arbejde tabt på gulvet).

Derudover mener jeg at de to "ekstra" uger er super vigtige for hvalpene i forhold til at lære hundesprog og være hundsk - altså hvis de lever sammen med stabile og fornyftige voksen hunde (som mine gør).

 

God fornøjelse

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...