Hop til indhold

Træning og stress?


Aslan
 Share

Recommended Posts

Aslan fælder når de er til træning, og vi har fået at vide at det kan være stress, hvilket måske passer meget godt med at der kun er meget få hjerneceller hjemme i aslans hoved når de er til træning.

 

Hvad kan man gøre for at afhjælpe den stress?

Link til indlæg
Del på andre sites

Selve stressen er der ikke så meget at gøre ved :-) Men du kan lære at bruge den, det kræver dog at du har kontakten til din hund.

Start med kontakt øvelser, øjenkontakt, lokke med godbidder / bold det skal være positivt. Ingen trænings komandoer før du har kontakten !!

 

Men tiden vil hunden falde lidt ned og du kan bruge dens stress / iver til en positiv træning.

 

Det vil sikkert også afhjælpe fældningen, når du får mere ro over den.

 

Men ting tager tid og du skal være den rolige leder :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Aslan fælder når de er til træning, og vi har fået at vide at det kan være stress, hvilket måske passer meget godt med at der kun er meget få hjerneceller hjemme i aslans hoved når de er til træning.

 

Hvad kan man gøre for at afhjælpe den stress?

 

Hunde fælder i en del stressende situationer. Nogle af situationerne kan være svære at gøre noget ved - f.eks. hos dyrlægen eller anden behandler, men stress på træningspladsen vist ved fældning ville jeg absolut gøre noget ved, for det fortæller jo, at noget i situationen er "for meget" for Aslan.

Og hvad er det så, der er for meget? Det er jeres job at finde ud af og derefter mindske de påvirkninger, han reagerer på.

 

Det kan være: For mange hunde for tæt på, for store krav fra ejer, at skulle forholde sig til for mange ting på en gang mm.

 

Et eller andet i situationen er mere end han kan mestre og derfor slår han hjernen fra og handler derefter.

 

Det han gør/oplever i situationen er det han altid vil forbinde med situationen, så medmindre I går ind og ændrer noget, er der en stor sandsynlighed for at han altid vil stresse i træningssituationen.

 

Kan træneren ikke hjælpe?

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Aktivthundelivdk

JEg tror Trine har fat i det rigtige.

 

Det er først og fremmest dig som leder der skal være rolig.

 

Hvordan er du når i er til træning??

 

De fleste har præstations følelser på træningsbanen over for de andre på holdet, har du det??

 

Er du nervøs for hans stress når i er til træning??

 

Grunden til disse spørgsmål er fordi svaret vil hjælpe dig, for det er din mentale tilstand, som leder, der vil kunne afhjælpe stress hos hunden og hvis du viser adfærd (og hunden læser altså dig bedre end dig selv og andre mennesker) der er nervøs eller stess betonet, da vil det gå direkte ned i hunden.

 

MVH Kim

 

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg synes, at du skal acceptere Aslan som det han er lige nu: En forstyrret unghund. Træn det med ham som I ved giver succes og fedt lidt med det øvrige og hold inde med det længe før legen bliver for god. I kan selvfølgelig godt himle op, tabe tålmodigheden og overblikket, men I får ikke andet ud af det end, at Aslan kommer til at hade træning og det ville jo være en stor, stor skam. Og så husk også på, at de store racer er langsommere til at modne mentalt end de mindre racer, så selvom holdkammeraterne kan et eller andet som endnu er for avanceret for Aslan, så er det bare sådan det er.

 

Glæd dig over at du har en dejlig vovse og arbejd med ham på det plan han mestre lige nu.

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvordan er du når i er til træning??

 

Det er min kæreste der træner med ham, og inden de skiftede træningssted var kæresten meget frustreret. Nu har de skiftet, og man kunn ehåbe det hjalp.

 

De fleste har præstations følelser på træningsbanen over for de andre på holdet, har du det??

 

Jeg ved at min kæreste har accepteret at aslan ikke lige er helt den hurtigste hund :mrgreen:

 

Er du nervøs for hans stress når i er til træning??

 

Nej, det er blevet omtalt som "det er normalt" så vi har ikke tænkt over det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst T_Martinsen

Øv det er så kedelig en situation at stå i, kender det kun alt for godt :(

 

Nu er det jo svært at rådgive her, da det kan være så mange ting, og vi på debatten ikke har set situationerne, men det jeg selv har måtte gøre med Buddy, som i den grad kan stresse op på træningspladsen er, at jeg trækker væk fra alle de andre, og når jeg så kan mærke på ham, at det er virkelig slemt, så "glemmer" vi alt om det træningen står på lige pt, og så sætter jeg mig stille ned med ham og laver nogle lette små øvelser, for på den måde for jeg ro på ham, og han skal koncentrere sig om mig, og ikke det der sker udenomkring. Jeg går ind og "kræver" at hey, det er altså her det sker makker.

 

Det er øvelser som han kan til hudløshen, men det skal det også være, for kræver jeg noget, hvor han skal til virkelig at bruge tænkeren, så er det han lukker af, og det gælder om at få succes, om det så bare er med en simpelt pote øvelse.

 

Jeg har erfaret at efter disse små "afstressnings-pauser" gør, at når vi så går igang med træningen igen. Det kan være 'gå pænt' så er det en helt anden hund, jeg får mellem hænderne, og der er en meget bedre kontakt.

 

Det kan godt føles rigtig øv, at man skal trække væk fra det resterende hold, og lave noget andet, men det kan nogen gange være en nødvendighed.

Det kan være, at der bare skal mindskes lidt på kravende, at der simpelthen bliver krævet for meget. Én ting er hvad de kan derhjemme, men der er heller ikke de samme forstyrrelser, så der skal man lige huske, at man skal lidt tilbage i træningen.

 

Træneren bør kunne komme med nogle gode råd, da han/hun kan se hans reaktioner og i hvilke situationer, det sker, men ellers må I selv forsøge jer lidt frem, for det er ikke til at holde ud og stå med sådan en stresset hund, og det er jo heller ikke optimalt for ham.

Link til indlæg
Del på andre sites

prøv at øge afstanden til de andre hunde, ofte et meget overset problem så kør nogle øvelser over i sociale øvelser løb og leg. lad vovsen jagte ejeren med en godbid efter et par seancer vil den nok være mere fokuseret.der er noget galt hvis den fælder på den måde, måske har den fået frikvater for tit da den var hvalp ja jeg ved det men et meget overset problem i socialiseringen. I er nød til at finde årsagen til det inden i kan gøre noget ved problemet.

prøv at tage vovsen med på trænningspladsen hvor der ikke er nogen og obsever hunden.

 

sailor

 

 

Markeríngen: Vil du forklare hvad du mener?

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg mener hvalpe leg er en god ting!!! dog må hunden ikke få et bilede der hedder hund=leg.

 

Det bilede jeg ville foretrække er lidt leg med sin egen hund dernæst ok lad dem lege tilbage til ejeren lidt kontakt og så hjem.

der er steder hvor man giver hundene frikvarter som det første og det er en fejl i mine øjne enda en stor en.

 

så måske er aslan blevet trynnet af andre hunde uden ejeren var opmærksom og hjulpet sin vovse, der er en del ting der kan være årsag til problemmet, man er simpelthen nød til at fatte et stykke papir og lave et par notitser og se hvad man kan udelukke.

 

sailor

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg håber i finder ud af problemet..En ting i kan prøve er guffer en bange og eller stresset hund i blokering vil ikke så gerne spise men der er i nød til at kende hunden.

I må meget gerne skrive hvis i finder ud af årsagen.

 

sailor

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...