Hop til indhold

Gir du en underskrift til dyr i nød ?


Gæst anne-marie
 Share

Recommended Posts

Gæst anne-marie

Jeg kopiere hermed et indlæg fra jubii debatten, det handler om en vigtig sag, nemlig beskyttelse af forsvarsløse dyr der overlades til ejerne, selvom disse har begået livstruende ''hærværk'' imod dem :cry:

 

Gi'r du en underskrift til dyr i nød?

 

http://www.mishandletdyr.skrivunder.dk/index.php'>http://www.mishandletdyr.skrivunder.dk/index.php

 

Send gerne linket videre :)

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Jeg tror denne sag må være alle bekendt, men for god ordens skyld får I lige et resume:

 

For omtrent to måneder siden besluttede en sindsforvirret, ulykkelig mand, at han ikke længere magtede livet, så han ønskede at gøre en ende på det. Måske tænkte han på sangen med 'må man ta' hunden med sig ind i himlen', for han fik den ide, at hans hund skulle følge med ham i døden.

Med en kniv gav han sig nu til at save i halsen på den unge labrador Trold, men han nåede heldigvis ikke at gennemføre sit forehavende.

Manden blev indlagt og Trold kom på dyrehospital, hvor man lappede ham sammen. Han havde et sår på ca 10 centimeters længde på den ene side af halsen og blødte kraftigt, men takket være en hurtig indsats reddede han livet.

Ved indlæggelsen var Trold, naturligt nok, blevet temmelig bange for mennesker - hans bedste menneskeven havde jo lige forsøgt at tage livet af ham, men gradvis - samtidig med at han fysisk kom til hægterne igen - vendte også tilliden til mennesker tilbage.

 

Den 11. oktober var Trold kommet så meget ovenpå igen, at han blev udskrevet fra dyrehospitalet, og nu flyttede han ind hos os, på dyreinternatet i Tingskoven. Han skulle stadig have medicin for at forhindre betændelse i såret, og han kunne ikke bruge halsbånd på grund af samme sår, men ellers var han nu igen blevet glad... Vi blev også hurtigt meget, meget glade for ham!!!

 

I starten var vi overbeviste om, at Trold da naturligvis umuligt kunne udleveres til ejeren igen, det havde vi slet ikke fantasi til at forestille os, men vi blev klogere!

 

For ifølge lovgivningen, var mordforsøget mod Trold nemlig at regne som hærværk mod egen ejendom, og man får som bekendt ikke konfiskeret sit tv selvom man forsøger at smadre det?! At der så sideløbende var rejst dyreværnssag med krav om frafindelse af retten til at have/omgås dyr, se det var noget helt andet og sagen relativt uvedkommende. Først når og hvis manden blev dømt, kunne det komme på tale at omplacere Trold!

 

Vi fik nu besked om fra politiet, at ejeren ville komme forbi og hente sin hund. Vi var målløse, chokerede, rystede, rasende og prøvede alt, men intet hjalp. Til sidst kontaktede vi Ekstra Bladet, for dette kunne vi bare ikke lade passere. Der kom en artikel ud af det http://www.ddaa.dk/html/laesnyheder....07&hid_seqno=1 og der lød et sandt ramaskrig fra dyrevenner over hele landet, ja faktisk helt fra en dansk dyreven i USA, der tilbød at betale advokater osv. Folk stod i kø for at løskøbe Trold, ja næsten til en hvilkensomhelst pris, han skulle bare hjælpes væk, men ejeren var ubøjelig: han VILLE have Trold tilbage.

 

Lige til det sidste foregik der en hektisk aktivitet, men den ansvarlige hos politiet var, meget belejligt, 'desværre ikke at træffe' i hele den kritiske fase og ved 15.30-tiden den 6/11 skete det uundgåelige: Trold blev hentet af sin ejer... vi og alle de andre dyrevenner var magtesløse. Mange havde opfordret til selvtægt, at lade Trold 'forsvinde', men det kan man ikke som internat, så forsvinder internatet nemlig også!!!

 

Det eneste vi kan gøre - og det er det vi har gjort - er at starte en underskriftindsamling for at få ændret loven, så vold mod dyr ikke længere sidestilles med hærværk, men regnes som det det er: overgreb mod levende, forsvarsløse væsener.

 

Det drejer sig ikke om at (for)dømme ejeren, der kræver sin ret (selvom dette nok er næsten uundgåeligt), men derimod om at ændre reglerne, der GIVER ejeren denne ret. Samfundet sender ikke børn tilbage til forældre, der har forsøgt at myrde dem, vi mener dyr burde have ret til en lignende elementær beskyttelse, så derfor har vi startet en underskriftindsamling, som vi gerne vil bede om DIN opbakning til også.

 

Læs resten af historien her http://www.ddaa.dk/html/laesnyheder....07&hid_seqno=1 - hent et skema til udprintning her http://www.ddaa.dk/doks/underskriftindsamling.pdf og skriv under online her http://www.mishandletdyr.skrivunder.dk/

 

Jeg vedhæfter lige et billede af Trold, savner ham stadig og kan ikke lade være med at spekulere over, hvordan han mon har det.

 

På forhånd 1000 tak for hjælpen

Thomas (på vegne af Dansk Dyreværn Århus)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har også skrevet under.

 

Hvordan kan vi da have en lovgivning herhjemme der ikke tager mere hensyn til levende væsner. Jeg græmmes. Håber at rigtig mange vil skrive under.

Hvor må du have følt dig magtesløs. Jeg føler med den stakkels hund. Ja jeg bliver vred når jeg læser det.

Dyr har ingen rettigheder, desvære.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...