Hop til indhold

hjælp mig.


Gæst pjevs
 Share

Recommended Posts

Hvad har du prøvet at gøre, for at lære den det?

 

Der findes forskellige metoder, men alle som en går ud på, at den skal synes, at det er viiildt godt, når "mor" kalder :blink:

 

Kan lige prøve at skrive et par stykker ned...

 

Hver gang din hund går over mod dig, siger du "kom" (eller hvad du nu ønsker, indkaldssignalet skal være) og belønner stort, når den er hos dig. Enten den yndlingsgodbidder eller noget legetøjet. Ros med glad og begejstret stemme. Efter noget tid, begynder du at prøve selv at kalde, når du tror at hunden højst sandsynligt vil reagerer på det. Først indenfor, så i haven, så på et sted, der ikke virker så forfærdeligt interessant for hunden, stille og rolig højne sværhedsgraden.

 

En anden metode.. Lær hunden at dutte til din håndflade. Hver gang den dutter (stikker næsen i din håndflade), belønner du med ros, yndlingsgodbid/-legetøj. Først er hunden lige foran dig, så skal den gå lidt, for at dutte i håndfladen osv. Når hunden har lært håndsignalet, kan du så også sætte verbalt signal på og ligesom med den anden metode, øges sværhedsgraden langsomt.

 

Hvis hunden ikke reagerer, når du kalder, går du for hurtigt frem. Skynd dig at gå nogle trin tilbage, så du ikke får udvandet betydningen af signalet og træn, til hunden reagerer hver gang. Hvis du ikke stoler nok på, at du kan have hunden løs, så hav den i en lang line, på 15-20 meter. Sørg dog for, at den er i en sele her, da den kan få et ekstremt voldsomt ryk i nakken, hvis snoren sidder i halsbåndet og den spænder ud i linen :(

 

Håber du kan bruge det til noget :-)

 

Og du skal nok regne med, at det tager lidt tid for hundi at lære det helt, men tilgengæld skulle det også meget gerne blive stabilt herefter :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hos os gør vi sådan

Vi starter med at lære hunden at dens navn betyder, nu kommer der noget godt.

Dvs vi starter med hunden helt henne ved ejer, som så skal sige hundens navn og straks give den en godbid, dette gentages 5-10 gange, nu øges afstanden lidt så hunden skal reagere for at få sin godbid, i starten er det nok at den fx bare skal rejse sig men den skal selv aktivt gøre noget, stadig gives straks en godbid når hunden reagerer afstanden øges langsomt så hunden skal bevæge sig for at få sin belønning, vi giver altid godbid eller anden form for belønning når hunden reagerer på navnet.

Her er nogen af de ting vi pointerer for vore hundeførere:

HUSK ros skal opfattes som belønning, det nytter ikke noget at stikke en tør kiks i gabet af hunden, du skal belønne med noget hunden er rigtig glad for.

Lad være med at bruge hundens navn unødigt, dvs ikke noget med at gå og sige Fido,Fido Fido hele tiden, hundens navn skal betyde noget godt, dvs ideelt skal der falde en belønning hver gang du bruger din hunds navn.

Kald kun en gang, kommer hunden ikke så hent den og øv hundens navn og godbid igen, lad være med at skælde ud i forbindelse med indkald.

Kald ikke hvis du ved hunden ikke kommer, fx når den leger med en anden hund, eller når den er meget optaget af noget andet, vent til den alligevel kikker op og kald så.

Undgå fejl, brug lang line hvis du er i en periode hvor hunden ikke reagerer, start forfra i træning i en periode.

HUSK indkald er altid positivt, altid belønning og aldrig skæld ud.

Forstærk indkald hele hundens levetid det skal altid være rart at komme.

:5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

  • 1 month later...
Gæst didderosa

Er der en ting din hund bare ELSKER? En godbid, et stykke legetøj, eller en bamse?:-D Tag den i hånden og stil dig ca. 2 til 4 meter væk og kald på den..:-D kald på din hund og lok den med tingen, gentag dette ca. hver dag i et stykke tid og husk at din hund først lige skal finde ud af at der er ikke er noget farligt ved det:blink: Husk at bruge rolige bevægelser, men ikke som om at du skulle snige dig ind på den:-D Til sidst skal du begynde at forbinde dens navn med det, og husk at du ALTID skal rose den, det tar lidt tid, men det vriker!;-).Håber jeg kunne hjælpe!!:blink::mrgreen:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...