Hop til indhold

Socialisereing?


Gæst Lizziloo
 Share

Recommended Posts

Gæst Lizziloo

Hej allesammen,

 

Jeg er den stolt ejer af Stinky; 6 måneders gamle langthåret chihuahua, super dejlig hvalpe som elsker at hygge.

Men jeg er lidt urolige for han er meget sky. Jeg ved godt det ligger i chihuahuas natur at være sådan lidt bange for storre ting men hver gang jeg får gæster så gøer han og gider dem overhovedet ikke. Ingen andre end mig og min kæreste må røre ham uden at han gøer eller prøver at bide. Der skal gå måske en ½ dag før han overhovedet gider at blive lidt rørt af nogen han ikke kender.

Har fået at vide at dyrelægen at han skal kun nusses hvis han gider men han er da stadig hvalp, er der ikke noget jeg kan gøre nu for at hjælpe?

 

Er der nogen der har noget god råd?:confused:

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja, der kommer sikkert nogen til, der er klogere på det end jeg, men nu prøver jeg alligevel :blink:

 

Din dyrlæge har faktisk ret, han skal ikke tvinges til at blive nusset :-)

 

Hvad du så kan gøre, foruden dette, er en anden sagde :blink:

 

Det gælder om, at få Stinkys opfattelse omvendt. I stedet for at være utryg ved gæster/ forbinde dem med noget dårligt, så skal du få ham til at forbinde gæster med noget godt.

 

Sørg for, at gæsterne har nogle godbidder. Dem kan de gå rundt og tabe forskellige steder, så han finde ud af, at sådan nogle har altså godbidder på sig :ivrig: :mums:

 

De skal ikke lokke ham over eller noget og må for alt i verden ikke gå hen til ham. Når han så endelig får fattet mod til sig og går helt over, så kan de præsentere en håndflade med godbidder i.

 

Angående det med, at han begynder at gø, så afled ham, helst inden han når at gø, når I kan se, at nu skal han til det. Et pivedyr ville være genialt her, hvis I har et, som han er super duper glad for. Så skal han KUN og KUN få det, når der kommer gæster. Skynd jer at pive med det, så han bliver afledt og får den - fører til, at han lærer, at når der er gæster, såååå kommer pivedyret :ivrig: Hvis han ikke er til pivedyr, kan I også opmuntre ham med stemmen til at få, hvad end han så er glad for :-D Til sidst skulle han meget gerne have glemt, at han skulle gø af de der farlige store mennesker, for de der store dingenoter der komme ind ad døren, når de kommer, så får jeg jo, endelig, jubiii - mit pivedyr :ivrig:

 

Det tager selvfølgelig en del tid, da han skal have en gammel vane rystet af sig :-)

 

Det er sådan kort, hvad jeg tror, burde hjælpe :-) Håber på det lykkes for jer og håber det kan hjælpe :blink: Ellers er der sikkert nogle andre, med nogle gode råd ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Lizziloo

Niiice! Mine gæster lokker ham lidt med godbider men det kan godt være det kommer så... Var bare bange for det ikke virkede. :-D Jeg prøver det.

Hvis andre har nogle gode råd må de meget gerne også skrive dem :)

 

Tak for velkommen hilsen :vinken:

Link til indlæg
Del på andre sites

De skal IKKE lokke, de skal hellere IKKE opsøge ham, de skal IKKE kigge ham i øjnene og nærmere han sig dem når de sidder ned, skal de bare langsomt stikke hånden frem så han snuse til dem, ikke noget med at prøve at nusse ham før han selv opsøger ham.

Og de må aldrig bukke sig ned over ham når de står ham.

Eller ikke noget med "du skal da ikke være bange for mig" han forstå ikke hvad de siger, det lyder bare som jadadadada :mrgreen:

 

Det bedste vilel være at få venner/bekendte til at komme tit, altså 2-10 gange af en varighed på maks. 10. Så efter 10 min går de igen, når jeres hund er faldet ned, ringer de på igen osv.

 

Og så Berner Rikkes gode tips lyder til at være rigtige gode :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Ninjamor

Det er umuligt at give lige præcist det bedste råd til din hund uden at se ham.

 

Jeg vil derfor anbefale at du kontakter en adfærdsrådgiver snarest muligt så vedkommende kan lægge den helt rigtige plan for din hund.

 

Det haster noget idet en chi hua hua på 6 måneder ikke er så prægbar som en stor hund på samme alder.

De små hunde bliver hurtigere voksne og har da dannet sig et billede af omverden og hvordan deres egen reaktion på denne skal være.

Link til indlæg
Del på andre sites

Niiice! Mine gæster lokker ham lidt med godbider men det kan godt være det kommer så... Var bare bange for det ikke virkede. :-D Jeg prøver det.

Hvis andre har nogle gode råd må de meget gerne også skrive dem :)

 

Tak for velkommen hilsen :vinken:

 

Upsedaisy, ikke lokke :-)

 

De skal have godbidder ja, men gæsterne må for alt i verden ikke lokke, for så kan det være, at Stinky kommer til at gå for langt frem i forhold til sig selv - eller det kan skræmme ham.

 

De skal bare have godbidderne, som de eventuelt kan tabe rundt omkring, så han lærer, at holder man øje med dem, kan det være, man får sig en godbid. Og så er jeg fuldstændig enig i det Guanomo skriver også :5up:

 

Og Ninjamor også, en adfærdsbehandler er nok det bedste :???: Vores råd er jo baseret rent på tekst, ikke det bedste udgangspunkt.. Bare sørg for at finde en god én, hvis det er :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Lizziloo

Jeg mente heller ikke lokke som sådan hvis han ikke gider godbiderne kommer han ikke tæt på og så er det det. Men mange gange har det faktisk hjulpet.

Jeg blev faktisk dejligt overaskede igår da min Chi genkendt min 9 årige fætter da han kom efter at han havde sovede her en nat for 2 uger siden. Så gøede han kun meget lidt og lod sig blive rørt af ham! Det var dejligt! Og fremskridt :5up:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...