Hop til indhold

5 måneders lab hvalp flipper ud


Gæst HanneB
 Share

Recommended Posts

Gæst HanneB

Hejsa

 

Vi har en 5 måneder gammel labradortæve. Hun er en meget aktiv og energisk hund, men er for det meste glad, venlig og opmærksom, og gør sådan nogenlunde det, vi ønsker hun skal.

 

Vores problem er hendes "anfald". En gang imellem flipper hun helt ud. Springer op ad os helt uden for kontrol, kradser ben og snapper efter fingre, bukser, hvad som helst. Man er nødt til helt fysisk at holde hende fast.

 

Det virker som om der - uden varsel - er noget i hende, der "koger over". Man kan tage hende i en meget kort snor - og hvis man har godbidder kan man måske komme i kontakt og lave lidt øvelser for at få hende til at falde ned.

 

Vi har en klar ide om at det er en eller anden form for overstimulering der udløser "anfaldene". Det er næsten altid sidst på dagen, og hvis der er gæster eller på anden måde mange spændende indtryk er risikoen større. Vi prøver derfor at være meget opmærksomme på at hun skal have ro nok og få tid til at sove i løbet at dagen. Men hvad kan vi ellers gøre for at undgå at det opstår - og er der håb om at det vil gå over? Lige nu vejer hun 15 kg, men vi frygter lidt hvis hun bliver ved, når hun måske er dobbelt så stor.

 

Jeg glæder mig til at få nogle ideer og svar.

 

Hanne

Link til indlæg
Del på andre sites

Det er meget almindeligt at unghunde - og såmænd også ældre - får et "legeflip" sidst på dagen. Har I ikke en have, hun kan afreagere i? Mine tager som regel en vild løbetur haven rundt hen under aften.

 

Det er rigtigt at hun skal have ro og hvile i løbet af dagen, men hun skal jo også aktiveres og stimuleres på en måde så hun bliver naturligt træt.

Strø f.eks. et af hendes daglige måltider ud på græsplænen (hvis I altså har en have - ellers f.eks. køkkengulvet) og lad hende lede efter maden. Det går der meget mere tid med end at spise det af en skål, og hun får brugt sin næse, hvilket er en af de allerbedste og mest trættende aktiviteter for en hund.

Køb noget aktivitetslegetøj, f.eks Buster Cube, Kong, Leo eller Nina Ottosson legetøj, og lad hende tumle med det 1 - 2 gange dagligt.

Lav små øvelser med hende i 5 minutter ad gangen nogle gange dagligt - tricks eller alm. lydighed, ja/nej osv.

Disse ting er noget der altsammen gør hende mentalt træt, så hun ikke får så meget overskudsenergi, og det giver en meget mere rolig hund, end hvis man kun aktiverer med fysisk motion.

Link til indlæg
Del på andre sites

Siger ditto til ovenstående indlæg. Og så kan det hjælpe at have et sted, hvor hunden får lov at få lidt time-out. Herhjemme har det været et børnegitter der har været sat op foran stuen, så hundene har fået ro en halv times tid mens vi eks. laver mad. Den yngste er nu 14 måneder, og kan nu godt selv finde ud af lægge sig og blive liggende når hun er for træt.

 

Det er et spørgsmål om tid, og det skal nok blive bedre, men I kan hjælpe hende meget på vej ved at finde den gyldne middelvej i hendes aktivering og give hende muligheden for at slappe af.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...