Hop til indhold

Umulia

Members
 • Antal indlæg

  13.102
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  28

Umulia last won the day on Juli 9 2019

Umulia had the most liked content!

Om Umulia

 • Fødselsdag 10-07-1965

Personal Information

 • Lokation
  Langt ude på landet
 • Køn
  Kvinde

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

Umulia's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

713

Community omdømme

 1. Hvor gør det mig dog ondt, at I skulle igennem et så hårdt farvel! Men i det mindste behøver du ikke være i tvivl om at du gjorde det rigtige for Cookie. For at besvare spørgsmålet - jeg har stadig de fleste af Vinnies ting fremme. Hendes halsbånd hænger på knagen i entréen, jeg har hendes kort fra hunderegistret i min pung - og min søns tegning af hende er stadig min avatar her på H-F. Hun døde for hvad - 4, 5 år siden?
 2. Jeg er ikke enig i at man skal ignorere hvalpens klynkeri. For det første ville jeg få undersøgt om der er en fysisk årsag til klynkeriet. Hvis en hvalp f.eks. har ledsmerter vil de typisk kunne mærkes mest når hvalpen er i ro - altså ikke når der leges og tumles. Hvis alt er i orden rent fysisk, kan det stadig være savn af mor og søskende - det bliver kun værre af at ignorere. Har du muligheed for/tid til selv at sætte dig ned og slappe af sammen med hvalpen, og nusse blidt og langsomt indtil han falder i søvn? - tvangsnusning, tror jeg der er nogle, der kalder det Det er der flere, der har haft gode resultater med ved overaktive hvalpe.
 3. Har du prøvet at læse denne tråd: Det lyder som om I har noget til fælles.
 4. Hvor er hun sød! Nej, afskærmning dur ikke til så stor en hund. Man må være kreativ, lige som de delfintrænere, der opfandt klikkertræning. Man kan ikke sætte halsbånd og snor på en delfin - derfor måtte de finde ud af at motivere dyrene til at samarbejde, og det nyder vi andre godt af i dag Jeg fik selv rigtig gode resultater af at bruge klikkertræning på min GD. Helt normal blev hun aldrig, men hun kom også fra et dårligt hjem, og havde været udsat for meget mere skidt end din hund. PS: Bogen, jeg anbefaler, handler ikke om healing.
 5. Det eskalerede hurtigt, som de siger ude på internettet Aflivning burde vel ikke være første tanke! Var det min hund ville jeg først og fremmest holde op med at gå i hundeskov. Det er langt fra alle hunde, der har glæde af det. Nu skriver du ikke hvor gammel Karla er (- UPS, ser lige at det står i overskiften Det gør det kun bedre. Når hun er så ung, vil hun hurtigere komme sig over traumet -) men nogle hunde mister lysten til at gøre nye hundebekendtskaber når de bliver voksne - dvs. for en stor hund omkring 3 år. Især når de er intakte - dvs. ikke steriliseret eller kastreret. De knytter sig til deres ejer, og til de hundevenner, de har lært at kende medens de var hvalp/unghund. Hvis man så oven i købet har haft et par dårlige oplevelser med en eller flere andre hunde, så kommer man nok hurtigt til den konklusion, at det bør man undgå en anden gang. Så selvfølgelig har oplevelserne i hundeskoven noget at gøre med hendes aggressioner. Her er en rigtig god video om hvordan man træner en hund, der er aggressiv overfor andre hunde: Jeg kan også anbefale bogen "Click to Calm: Healing the Aggressive Dog" af Emma Parsons. Jeg har selv haft en Grand Danois, der var aggressiv overfor andre hunde, og det er bogstaveligt talt et stort arbejde at træne det væk, men det kan lade sig gøre. Det er vigtigt at I ikke lader hende møde fremmede hunde, så længe træningen står på. Det handler om at (gen)opbygge et tillidsforhold til jer, og få hende til at tro på, at I kan beskytte hende. Det vigtigste er at I forstår, at jeres hund har brug for fred. Hun skal ikke udsættes for situationer, hun ikke kan håndtere. Det betyder måske at I bliver nødt til at ændre lidt på jeres hverdag, men det kan man vel godt gøre for sådan en stor, dejlig hund. Må vi godt se et billede af hende?
 6. Hej Simone. Det gør mig meget ondt at du har mistet din elskede hund! Jeg har selv været turen igennem, og kan desværre afsløre at det ikke bliver nemmere hverken anden, tredie eller fjerde gang. Det er vigtigt at du giver dig selv lov til at sørge for fuld udblæsning. Folk har forskellige måder at sørge på. Jeg selv en af dem, der græder øjnene ud af hovedet den første uge. Derefter kan jeg leve nogenlunde normalt, men der har været dage - selv flere år efter, hvor jeg var nødt til at tude igen, fordi jeg så et billede eller fik et eller andet minde om min hund. Det er for øvrigt det samme med de mennesker, jeg har mistet. Hvis der er nogle i din familie eller omgangskreds, der ikke forstår din sorg, så lad være med at diskutere med dem. Det kan ikke betale sig - enten fatter man det, eller ikke. Undgå de mennesker et stykke tid - eller bed dem pænt om at skifte emne. Den dårlige samvittighed er næsten det værste - den følelse at man ikke har gjort det rigtige for sin hund. Den kan jeg ikke tage fra dig, blot sige at for mig lyder det som om du har været en meget kærlig og samvittighedsfuld hundeejer. På et tidspunkt vil du sikkert komme til det resultat, at du gjorde dit bedste, og ingen kan gøre mere. Og det, der evt. kunne være gjort anderledes, det kan du vælge at tage ved lære af. En hvalp kan være en god idé, hvis din anden hund vil acceptere den. Da jeg fik hvalp sidste gang var min gamle Grand Danois smækfornærmet, men efter en måneds tid blev hun glad for hvalpen alligevel, og de blev bedste venner. En hvalp kan give en ældre hund nyt mod på livet, det er skønt at opleve.
 7. Bullterrier: Pitbull terrier: Det er ikke samme race, og Bullterrier er ikke ulovlig. Hundelovens observationsliste blev i øvrigt afskaffet i 2013.
 8. Jo absolut, det er meget detaljeret. Nu var det også kun det første link, jeg kritiserede
 9. Det første link er dybt useriøst! Der står godt nok hvor mange bid de forskellige hunderacer er årsag til, men det er jo ikke sat i relation til noget. En race, mange har, vil selvfølgelig tegne sig for mange bid - fordi der er mange af den slags hund. Pit Bull er sådan et eksempel. Det seneste tal, jeg har set, anslår at der er 3 - 5 millioner Pit Bulls i USA. Så er et gennemsnit på 106 bid om året over 32 år altså ikke meget. Jeg kender ikke nogen tal for de andre racer, men jeg er ret sikker på at de er fremstillet lige så unøjagtigt.
 10. Så man ved allerede når man køber hund, at den vil slå et menneske ihjel? Jeg troede ellers at den slags kom bag på de fleste, men der blev jeg så klog. Skal huske at frabede mig en af dem, næste gang jeg står overfor et hvalpekuld.
 11. Jeg synes du anvender nogle menneskelige moralbegreber på hunde, som om de er bevidste om deres handlinger. Der kan jeg slet ikke følge dig. Det er ligesom at lytte til de mest varme fortalere for Hundeloven, som mener at hunde skal "straffes" med aflivning hvis de har bidt. Fordi det er "retfærdighed". - Men en hund aner jo ikke hvad den har gjort! Man kan diskutere om en hund, der har angrebet et menneske med døden til følge, er farlig, og evt. kan finde på at gøre det igen. Det ville være en god grund til aflivning. Men man kan ikke diskutere om hunden skal straffes eller "betale". Det er det rene nonsens, når det drejer sig om dyr, og det siger kun noget om at nogle mennesker ikke evner at forholde sig sagligt til emnet, men bare er styret af deres følelser - lidt ligesom dyr...
 12. Man kan jo håbe alt muligt - det gør vi alle sammen. Nu var det eksempel, jeg nævnte, et voldeligt overfald. Hvis du ligger bevidstløs på gulvet, er du jo ikke herre over noget som helst. Det er svært at sige hvordan selv den mest fredsommelige hund vil reagere i den situation.
 13. Det er meget småt med oplysninger, så det er virkelig svært at have en mening. Principielt er jeg imod aflivning, men selvfølgelig vil en hund, der har forårsaget et menneskes død, hvadenten det var et uheld eller forsætligt, være fulgt af et "spøgelse" resten af sit liv, og det vil kunne påvirke den måde, folk behandler den på. Men forestil dig f.eks. et hjemmerøveri, hvor du bliver overfaldet i dit eget hjem. Din hund kommer dig til undsætning, bider overfaldsmanden og rammer en pulsåre. Ambulancen kommer ikke hurtigt nok frem og han dør af blodtabet. Skal din hund nu aflives?
 14. Amocca har ret mht. hundeloven, men ærligt talt er en ulovlig race det sidste jeg ville tænke på, når jeg ser denne hund. Den ligner en Terrier/jagthundeblanding, tættere på DS Gårdhund end Staffy. Fatter slet ikke hvorfor den race overhovedet kommer på tale? Hvis der står noget neutralt i dens papirer, og hvis du er en ordentlig hundeejer, der sørger for at holde din hund ude af problemer, burde en hund som denne ikke komme i politiets søgelys. Men det er selvfølgelig vigtigt at understrege at risikoen altid er der, for enhver hund uden DKK-stamtavle. Jeg har selv levet med den risiko i 8 år, og det er noget jeg tænker på HVER dag.
 15. Oluf har fundet et kødben, der vist blev gravet ned af en af hans forgængere for lang lang tid siden. Og han kan overhovedet ikke forstå hvad problemet er...
×
×
 • Tilføj...