Hop til indhold

Dårlig ånde...


BlackGSD
 Share

Recommended Posts

Nogle af jer, der har et godt råd til dårlig ånde hos hund???

 

Ling har simpelthen så dårlig ånde :badr:

Han har ikke noget synderligt tandsten... Og jeg børster tænder på ham hver/hveranden dag - har købt de der nye Micromed tandbørster fra Tholo http://tholo.dk/product_info.php/products_id/1591?osCsid=7f6e6a827d3ac6c14123027dc9ccfa6d og så bruger jeg også almindelige hundetandbørster og hundetandpasta.

Har også prøvet at skifte foder til Royal Canin Dental Hygiene (han er ellers mega svær med foder, grundet hans enorme kræsenhed samt særhed omkring mad), men jeg synes ikke rigtig det virker!!!

 

Hjemmelavet mad gider han egentlig godt - men ikke flere dage i træk :roll: Og hvis jeg putter vitaminer, fiskeolie el.lign. i hans mad, så spiser han det bare IKKE! :roll: Men han kan selvfølgelig godt gå over i Ninja´s skål og slikke den ren eller spise rester, selv hvis hun har fået noget fisk el.lign. - men jeg skal godt nok ikke putte det i hans skål! Ja, han er en sær sær hund :roll::rolleyes:

 

Barf er slet ikke en mulighed - Ling spiser ikke råt kød og ben :roll: Det eneste han tigger om i den retning, er roastbeef pålæg eller carpacio - og det skal han altså ikke ha´ som daglig foder :shock:

 

 

Nogle der har nogle gode råd???

Eller må jeg bare købe mig en klemme til næsen, når han absolut skal stå og slikke mig i hele ansigtet :blink:

Link til indlæg
Del på andre sites

Hvor gammel er Ling?. Ikke for at gøre dig urolig, men sommetider kan dårlig ånde være tegn på at hundens organer ikke fungerer optimalt. Eller der kan være noget med mandlerne eller der kan sidde et lille fremedlegeme fast et eller andet sted. Jeg ville spørge dyrlægen bare for at være på den sikre side.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst T_Martinsen

Som du skriver kan det godt skyldes noget i bevægeapparatet eller foder, men hvordan ser hans tandkød ud? Jeg tænker om, der måske er noget tandkødsbetændelse, for det kan virkelig stinke. :badr:

 

Det kan godt være svært at komme ind og rense de bageste tænder, så måske, der er noget derinde, selvom du børster hans tænder.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ling er 5½ år :blink:

 

Hans tandkød ser også fint ud, dog har han fået nogle rynker/bulede gevækster langs læberne... Må nok få dyrlægen til at kigge på ham, han skal alligevel til tjek med øjet

Men han bliver nok ikke begejstret for det... Efter hans omgang med øjet, er han absolut ikke glad for at komme til dyrlægen, og har jeg været afsted med Ninja, så vil han ikke have noget med hverken mig eller hende at gøre, fordi han kan lugte at vi har været det grimme grimme sted :roll:

 

Tak for rådene :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

Et foderskift til noget Bamses mave fungere på, var også løsningen på hans dårlige ånde.

Før var han næsten ikke til at være i nærheden af!

 

Og alle de pinde han gnaver til flis, tager al tandsten :mrgreen:

 

Simpelt, men ekstemt effiktivt for os.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Miss_menelli

Øv - Så lyder det jo ikke til det er løsningen :???:

Især da det ikke lyder til i køber billigt og dårligt foder!!

 

Men mon ikke dyredoktoren kan sige noget fornuftigt - Det er i hvertfald ikke lækkert med dårlig hundeånde!

Link til indlæg
Del på andre sites

Kunne grunden til at han var kræsen være at han ikke er så god til at fordøje maden, og at denne mad så ligger i hans mavesæk og forrådner, og at det er det du kan lugte?

 

Netdoktor har følgende forslag når det gælder mennesker, og de fleste af dem kan vel overføres til hunde:

 

 • Sygdomme: Dårlig ånde kan forårsages af lokale sygdomme i mundhule og svælg, men også almene sygdomme kan medføre dårlig ånde. Det samme gælder indtagelse af visse former for lægemidler, drikke- eller fødevarer.
   
 • Dårlig mundhygiejne: Den ubehagelige lugt skyldes oftest dårlig mundhygiejne. Herved ophobes nogle karakteristiske forrådnelsesbakterier langs tandkødet, nede i tandkødslommerne, i dybe huller i tænderne, eller på den ru tungeryg. Bakterierne kan nedbryde de organiske bestanddele i mad, hvorved der dannes ildelugtende svovlbrinteforbindelser. Når man skal spore årsagen til dårlig ånde, starter tandlægen derfor altid med et grundigt check af mundhulen.
   
 • Tandkødsbetændelse og parodontose: Tandkødsbetændelse og paradentose kan i høj grad føre til dårlig ånde, hvorfor jævnlige, grundige tandrensninger er vigtige.
   
   
 • Problemer i svælget: En ret hyppig årsag til dårlig ånde sidder i mandlerne. Der dannes sommetider nogle ildelugtende hvide masser, som kaldes for "propper". De kan enten udstødes af sig selv eller presses ud med enden af en tandbørste. Kronisk betændelse i mandlerne kan medføre dårlig ånde. Som regel bliver mandlerne meget store og må undertiden fjernes. Også kronisk svælgkatar, som ses hos rygere, bør man tænke på.
   
 • Problemer i næsen og i bihuler: Kronisk infektion i næsen og/eller i bihulerne, specielt kæbehulen kan medføre dårlig ånde (eller lugt ud af næsen). Det samme gælder polypper i næsen eller den øverste del af svælget. En øre-næse-halsspecialist vil hurtigt kunne give et svar herpå og vejlede med behandling.
   
 • Sygdomme i luftvejene: Sygdomme i strubehovedet, luftrøret og i lungerne kan naturligvis også medføre dårlig ånde. Det gælder kroniske infektionstilstande eller kræft.
   
 • Sygdomme i mave-tarmkanalen: Visse lidelser i spiserør og mavesæk kan medføre karakteristiske, sure lugte, som fremkommer ved opstød (bøvs).
   
 • Sygdomme andre steder i kroppen: Diabetes kan medføre en markant lugt af frugt ("ketonånde"), hvis blodsukkeret bliver for højt. Har man en nyresygdom (uræmi), kan man udskille en svag lugt af urin i sin udånding.
   

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
 • Tilføj...