Hop til indhold

Ascha

Members
 • Antal indlæg

  10.722
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

 • Days Won

  1

Ascha last won the day on August 11 2019

Ascha had the most liked content!

Community omdømme

537 Excellent

Om Ascha

 • Rang
  Udødelig

Personal Information

 • Lokation
  Nordsjælland
 • Hundenavn
  Shandie

  Ascha og Thailo R.I.P.
 • Køn
  Kvinde

Seneste besøgende på profilen

Blokken med seneste besøgende er deaktiveret, og bliver ikke vist til andre

 1. Der er stort set ingen racer, hvor temperamentet varierer så meget som hos golden og lab men min personlige erfaring siger at labradortæver af udstillingslinjer er dem der varierer mindst. Det er racer hvor der er enorm forskel på om du har at gøre med hanhunde eller tæver og hanhunde kan volde almindelige ejere ret store problemer, selvom de bliver stemplet som "nemme" hunde. Det er de absolut ikke i min bog.
 2. Det synes jeg ikke passer helt med min opfattelse. Jeg har haft flatcoat i 25 år og har mødt to reserverede flatcoats, så selvfølge kan det forekomme, men det er meget usædvanligt (er du sikker på at det ikke er curly'en du har læst det om, for dér passer det bedre). Det er klart den retriever race der kræver mest aktivitet og de er ret sene om at modnes, så de første 3-4 år skal man være indstillet på at bruge en del tid på hunden. Som hovedregel siger man, at på den tid det tager at træne en flatcoat op til et eller andet, kan man træne 2 goldens eller 3 labber. Racen er måske derfor ikke de
 3. Jeg føler virkelig med dig. R.I.P. Smukke Sheila
 4. Jeg vil nu mene at det ikke kun er udstillingsfolket der er problemet. Man opdrætter hunde af brugslinjer der bevæger sig lige så meget væk fra det oprindelige udseende som udstillingslinjerne, og fremavler en mentalitet der tilsidesætter selvopholdelsesdriften. Det er da også lidt perverst. Hvis det ikke var for udstillingers skyld, ville der f.eks. ikke være noget der hed broholmer.
 5. Nej, det kan den ikke vide, men den kan godt se hvilket humør ejeren er i. Jeg lukker f.eks. tit Shandie inde når jeg skal gemme godbidder og det påvirker hende ikke. Så jeg havde da ikke forventet sådan en kraftig reaktion, for jeg følte ikke at jeg virkede irriteret eller gal da jeg bad hende om at gå ind i soveværelset. Hunde er bare ret observante og svære at lyve overfor.
 6. Ascha

  Opfattelse af straf?.

  Jeg tæsker jo ikke mine hunde, men skal da indrømme at hvis forseelsen er graverende nok (f.eks. når der spises menneskelort), så har jeg svært ved at styre mig selv og kan godt finde på at tage et fast tag i kinden under skideballen. Til gengæld har jeg aldrig lavet en timeout hvor hunden bliver lukket væk, før for et par uger siden. Og mand,.. det satte lige nogle tanker i gang om hvorvidt den straf virkelig er så human som vi render rundt og tror, i forhold til skæld ud og fysisk afstraffelse (selvfølgelig i den blide ende). Når min hund indkasserer en skideballe, virker det som om situ
 7. Det kan være Trump har lyttet til: "the netherlands second", for at få videoen stoppet. Linket er også blokeret for mig nu, pga. ophavsrettigheder.
 8. https://www.youtube.com/watch?v=2sXQSdmzSss
 9. Det første jeg tænker er at du bliver nødt til at ændre på noget, så du ikke begynder at se hende som en byrde. Det lyder anstrengende det du beskriver. Hvordan aktiverer du hende?. Hvordan ser en typisk dag ud?. Jeg ved godt at det er lidt træls at skulle beskrive i detaljer, men der kan ligge nogle ledetråde i hvordan aktiveringen er sammensat. Jeg vil helst ikke komme med et bud på hvad du skal gøre, før jeg får lidt mere information. Hvorfor skulle det ikke gro pænt ud igen?. Hvis en enkelt barbering er nok til at ødelægge pelsen permanent, så ville man jo se en masse hunde rend
 10. Hvis hun ikke gør det når hun er alene hjemme, så skal du overveje hvad der så udløser adfærden. Afledning hjælper jo ikke hvis hunden laver en kobling mellem at vise adfærden og at du finder på noget sjovt. Du har ikke overvejet at klippe pelsen på halen helt kort?. Det gror jo ud igen.
 11. Det er et meget udpræget problem med tæver der ikke bryder sig om at skulle konflikte og jeg er sikker på at hanhunde kan lære at spotte disse tæver på lang afstand. Min hanhund lærte ret tidligt at labradortæver var ganske risikofrie at humpe på. Selv når tæven var laaangt væk kunne jeg se hans forventning om hvad mødet skulle gå ud på og han hilste aldrig på labtæver,.. han sprang direkte på dem uden overhovedet at have snust til dem. I den situation hjælper det selvfølgelig ikke at neutralisere tæven, for der ligger årsagen til problemet hos hanhunden og i hvad han har lært/ ikke lært. Jeg
 12. Hvordan det?. Sjovt at du har den oplevelse. Alle mine hunde er endt med at blive neutraliserede og især min hanhund steg i popularitet hos tæverne efter at han fik foretaget indgrebet. Mine tæver har også kun fået noget positivt ud af neutralisering i forhold til andre intakte hunde, men sådan kan man jo opleve ting forskelligt,.. sikkert også afhængig af hvor man bor.
 13. Hvis du mener at vi ikke taler om det samme kunne du jo have gjort mig opmærksom på hvor jeg var gået galt i byen. Jeg er vant til at dominans er et begreb der kan opfattes/ anvendes på lige så mange forskellige måder som begrebet lederskab,.. mere var der såmænd ikke i det.
 14. Muligvis, men når der skrives: "Det er sådan vi skal være overfor mine forældres hund, som er ret så dominerende og er en problem hund", så får jeg billedet af at der har været en eller anden form for hjælp på og at ordet "dominerende" ikke nødvendigvis er kommet fra den der har hjulpet med hunden. Der en del der anser en hund der skubber for at komme ud af døren, ikke respekterer et forbud, giver ejeren "fingeren" på gåture (bare for at nævne nogle eks.), for at være dominerende. Alt det kan også ses i tilfælde af at hunden bare kører for højt i gear, og så kan "du-venter-til-jeg-giver-lo
 15. Jeg synes ikke der er noget galt i at man vælger selv at gå først ud og ind af døre (det kan være ret praktisk). Det er jo ikke anderledes end at man f.eks. forventer øjenkontakt før madskålen bliver rørt, eller at hunden i andre situationer bliver bedt om at vente med noget, indtil der er givet tilladelse. Personligt benytter jeg mig af ret mange af den slags situationer for at træne selvkontrol. Det behøver ikke at være relateret til dominansterorien, at man gør den slags ting.
×
×
 • Tilføj...