Hop til indhold

Jeg bliver mere og mere skeptisk.


Ascha
 Share

Recommended Posts

Den hvalp jeg skal passe imorgen (læs: øhhh hjælp) er en hvalp fra en forening der henter hunde hjem fra Grækenland. Jeg skal indrømme at jeg tvivler mere og mere på det de laver og får sommetider indtrykket af, at kvantitet (af nye hjem) betyder mere end kvalitet.

 

Jeg fatter ikke at en hvalp (der sikkert ikke har haft de bedste opvækst betingelser) skal sendes med fly til en plejefamilie der åbenbart presser en kommende ejer til at hente den, (ellers ville den blive solgt til andre købere) formodentlig vidende, at hvalpen skal være alene hjemme efter et halvt døgn i det nye hjem. Havde plejefamilien beholdt hvalpen, bare et enkelt døgn, ville den trods alt have haft 3½ døgn før den skulle være alene i 7-7½ time. Forstår heller ikke at man åbenbart synes at det er okay med kun 3 dage, som aftalen oprindeligt havde lydt på, men det havde trods alt været bedre.

 

Skulle jeg bestemme i sådanne foreninger, skulle alle hundene have endnu længere tid hjemme hos familierne inden folk startede på arbejde, end de 3 uger som folk generelt synes er passende for hvalpe der har haft trygge rammer og ikke har flyttet rundt flere gange mm. Desuden ville jeg da ikke formidle hunde til folk uden erfaring og da slet ikke til folk som tror at man kan vænne en hvalp til at være alene næsten en hel arbejdsdag på 3 dage, hvis det da ikke er noget de har fået indtryk af hos plejefamilien (det virkede faktisk sådan).

 

Jeg synes ikke det er okay. Slet ikke. :evil: Og desværre er denne historie ikke enestående. De er åbenbart for dårlige til at .... jeg ved ikke hvad der går galt, men alt for tit hører man om at deres hunde bliver kastebolde imellem forskellige hjem. Det bliver jeg altså ked af. :cry:

Redigeret af Ascha
  • Like 1
Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Maustique

Nu bliver jeg lige nødt til at skrive noget - som sikkert får mig skudt herinde...

 

Jeg respekterer virkelig de folk, der lægger liv og sjæl i at hjælpe disse herreløse hunde med at finde et nyt hjem...

 

Men jeg kan ikke lade være med at tænke, at disse kræfter kunne bruges bedre. Jeg synes næsten det ville være det bedste hvis disse hunde, der, som jeg har indtryk af det, er understimulerede, ikke socialiserede og ofte syge simpelthen får fred. Frem for at udsætte dem for stressen ved rejse og risikoen for at de havner i et hjem, der netop ikke har resourcerne til at hjælpe en hund, hvis fortid vil gøre den ekstra krævende.

 

Hvis alle disse kræfter blev sat ind på at sørge for at problemet med disse gadehunde blev løst FØR hundene endte på gaden tror jeg det VIRKELIG ville gøre en forskel rent dyrevelfærdsmæssigt. Det virker håbløst at forsøge at afhjælpe symptomerne istedet for at forsøge at løse roden til problemet..

 

Værsgo - skyd mig for at prædike aflivelse af raske hunde...

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Maustique
Bang :cool: kan sagtens forstå din holdning, men har set et par grækere der levede herlige liv, og er personligt imod at dræbe 'ting' der ikke lever op til min standard.

 

Men det lyder godt nok som om noget er gået galt i organiseringen :(

 

Ja, det er jeg faktisk også...

Link til indlæg
Del på andre sites

Bang :cool: kan sagtens forstå din holdning, men har set et par grækere der levede herlige liv, og er personligt imod at dræbe 'ting' der ikke lever op til min standard.

 

Men det lyder godt nok som om noget er gået galt i organiseringen :(

 

Det har jeg også set men retfærdiggør det at mange hunde skal igennem mange hjem, for tilsidst at blive opgivet. Hunde der måske kunne være blevet hjulpet til en rimelig tilværelse i deres hjemland.

 

Jeg synes det efterhånden ikke.....

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst ThomasTBO

Jeg kan godt forstå folk bliver skeptiske, for der har efterhånden været flere 'dumme' skæbner for disse hunde. På den anden side synes jeg langtfra situationen bare er sort/hvid. Nu fyrer jeg bare nogle argumenter af på må og få, nogle er for, andre imod, og andre igen er hverken rigtigt det ene eller det andet - det giver et 'mudret' samlet billede, men det svarer vist ganske godt til virkeligheden.

 

En af de mest elskede pensionsgæster på internatet er en grækerhund. Hun har det rigtigt godt og er super-harmonisk og livsglad.

 

Hundene kommer til Danmark i små 'hold', altså ikke enkeltvis. Dette kan meget vel betyde, at der af og til kommer nogle til Danmark før de egentlig er klar/færdigvurderede.

 

Der mangler plejefamilier. Det betyder at nogle melder sig 'af medlidenhed', selvom de måske ikke har overskuddet... og så falder de fra undervejs, hvilket betyder at hundene bliver kastebolde. Altså gode intentioner, der ender med at give bagslag.

 

Hvis en hund allerede er reserveret inden den kommer til Danmark, skal den jo ikke omkring en plejefamilie. Det betyder, at man i praksis intet aner om, hvor meget hunden i realiteten kræver, før adoptivfamilien rent faktisk står med den. For en ting er at 'se' hunden på et internat/opsamlingslejr, noget helt andet er, hvordan den faktisk reagerer ved at komme ud i et hjem.

 

Ja, en del af disse hunde ender med at blive 'opgivet' af deres danske familier, men så må vi ikke glemme, at dette faktisk også sker for almindelige danske hunde fra f.eks. internater. Ofte overvurderer folk deres egne evner og tålmodighed.

 

Anders Hallgren har udtalt, at sky hunde ofte bliver så meget desto mere knyttede til de der endelig 'vinder deres hjerter', dette kan jeg kun bekræfte. De kræver en større indsats/tålmodighed, til gengæld giver de så også mere, hvis man holder ud. Problemet er... hvem holder ud, og hvem gør ikke?

 

De forskellige foreninger gør rent faktisk også et stort stykke arbejde for hundene i deres hjemlande. Både med sterilsering/kastration/genudsætning, men også med at ændre de lokale befolkningers indstilling til, hvordan man behandler hunde. En del af hundene bliver faktisk også adopteret lokalt.

 

Det er et stort puslespil at få alt til at gå op. Der er lykkelige skæbner, men også ulykkelige. Skulle jeg pege på noget der kunne/burde gøres bedre, må det nok være screeningen, både af hunde og af mennesker, for det er ikke enhver gadehund der egner sig til et dansk hjem, og det er omvendt ikke ethvert dansk hjem der egner sig til en gadehund.

 

Forvirret? Jamen, det er jeg også!

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Ninjamor

Jeg synes ikke liv skal reddes for enhver pris og jeg har da også hørt/oplevet græske hunde som slet ikke fungerede.

For nogle år siden var jeg deltager i et debatforum om græske gadehunde og da kunne jeg dagligt læse om de kæmpe problemer der var med disse hunde.

Ligeledes kunne jeg læse om de skulderklappende hundeejere som "støttede" hinanden i kampen for hundene med mere emotionelle end realistiske udsagn og tilkendegivelser.

 

Mit indtryk dengang var, at en hel del personer får disse hunde fordi de mangler nogen at øse kærlighed ud over og at de ofte går over gevind i forsøgene på at rehabilitere hundene. At det i mange tilfælde er for meget styret af følelser og at meget af det forsøgte sker på amatørbasis uden reel viden om problemadfærd.

 

Problemerne jeg læste om var separationsangst, angst i det hele taget, frygtreaktioner, endda over familiemedlem som hunden havde levet sammen med i måneder, aggressivitet overfor andre hunde og utidig gøen.

 

Jeg blev set "lidt" skævt til derinde fordi jeg skrev min mening om blandt andet symptombehandling som anti gøhalsbånd, at lade hund og "mor" sove for sig i månedsvis i stedet for at arbejde på at hunden lærte at have tillid til det andet familiemedlem, at man indhegnede en stor del af haven til hunden fordi man havde opgivet at opdrage den til ikke at gennemgrave det hele osv osv osv.

 

Jeg læste om hunde som blev prakket førstegangshundeejere på og "forresten kan du ikke tage to?" og den slags.

 

Jeg har haft nogle græske hunde i adfærdsbehandling og de havde efter min mening ikke gode liv.

En hund havde levet hele sit (unge) liv på gaden og var nu begrænset af hegn, den havde det ikke godt med det.

En plejemor fortalte mig, at det var hende som sagde god for eller vragede de nye ejere.

 

Jeg tror på at intentionen er rigtig god, men også at der er for lidt viden om hundeafærd og behov i foreningen, selvom de skulle have to adfærdsbehandlere tilknyttet, og at det bliver noget tilfældigt, hvordan den enkelte hunds liv bliver i DK.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Renésj

Vi har et par grækere i parken og lige de 2 er et par pragtfulde hunde, der kan man alt og alle.

 

Men alt skal ikke redde´s for enhver pris.

 

Er der ikke noget med det er ulovligt at aflive hunde i grækenland, eller er det mig der blander det sammen med et andet land ?

Link til indlæg
Del på andre sites

Har svært ved at tro det skulle være ulovligt at aflive hunde, findes der virkeligt et sted der har sådan en regel?

 

Så vidt jeg husker er det et eller andet land i østen (tror jeg) hvor jeg mener de ikke må aflive hunde. Hvis jeg ikke husker fejl var der for nogle år siden en artikel i Hunden om et dyrlægeprojekt, hvor de rejste ned med jævne mellemrum og neutraliserede hundene og behandlede dem for hvad de nu ellers skulle have brug for af behandling.

 

men jeg kan sagtens huske helt forkert - det er vist jævnligt sket for mig ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Renésj
Har svært ved at tro det skulle være ulovligt at aflive hunde, findes der virkeligt et sted der har sådan en regel?

 

Som sagt er jeg ikke sikker, men har læst i flere tråde rundt om på nettet, at der ikke må aflives hunde i grækenland.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst benedikte

Hej alle,

 

Nu er det mig der er formand for foreningen Graeske Hunde, så blander mig kort.

 

Jeg er fuldstændigt enig at det er sørgeligt når en hund ender som kastebold, det være sig en græsk som en dansk.

Det er dog heldigvis stadig meget sjældent dette sker, og de kæmpe problemer som jeg tit hører/læser om folk har med de græske hunde, er ret overdrevet.

Og en undersøgelse lavet af Landbohøjsskolen for et par år siden, kom faktisk frem til den konklusion at de græske hunde, havde hverken flere eller færre problemer end danske, og det galdt både adfærd og sygdom.

Vi screener ALLE familier inden de får en hund, også plejefamilierne skal godkendes, desværre så er det altså ikke altid at folk lever op til de ting de siger, og så skal hunden bare væk.

Det kan rent faktisk være af så banale årsager som en tygget sko, eller at hunden tisser på gulvet i starten.

Vi tager meget få hunde hjem nu, og har gjort de sidste par år, så med hånden på hjertet, så kan jeg sige at der rent faktisk nu sjældent er problemer med hundene, derimod var vi slet ikke så gode til at screne hunde eller familier i straten, og der skete klart at hunde der aldrig burde være kommet til Danmark kom til Danmark, det sker sjældent nu.

Men igen, den eneste måde vi kan garantere at vi aldrig laver en fejl er ved intet at stoppe vores arbejde, og da jeg bor hernede i Grækenland, så er det altså ikke en mulighed.

Jeg er dagligt konfronteret med den manglene dyrevelfærd, og samler regelmæssigt hvalpe og killinger op af skraldespandene hernede.

Det som gør mig lidt ked af det nogen gange er, at det virker som om at det er de dårlige "nyheder" der er mest attraktive, så når der en sjælden gang, som der åbenbart er gjort nu, sker en fejl, så er det den man straks skriver om.

Heldigvis er sandheden dog at langt de fleste historier om "vores" hunde er gode, og hundene lever i gode hjem, med familier der elsker dem højt.

Man kan læse om dem under vores faneblad "hilsner til GH" hvis man er interesseret i gode historier også.

 

Der skal ikke herske tvivl om at det er hernede vores arbejde er vigtigst, og det er vores neutraliserings programmer, og vores politiske arbejde for at få regeringen til at tage deres ansvar seriøst der er langt det største arbejde vi laver.

 

Jeg kan ikke huske hvem der startede denne tråd, men jeg vil gerne lige høre hvad det drejer sig om med denne hvalp etc, for jeg kender slet ikke denne historie hvilket undrer mig.

Så vidt jeg ved er det kun Ziska som er i pleje derhjemme der er hvalp som er blevet rykket rundt, hende fandt vi dog ikke, det gjorde private, vi hjælper dem bare.

Og så kommer der en anden hvalp Olympia hjem som skal i pleje, hende fandt vi dog heller ikke, det gjorde private også.

 

Så send mig gerne en mail på "[email protected]"

 

KH,

Benedikte

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst benedikte

Beklager skrivefejl det gik lidt stærkt, og glemte at sige at det er helt korrekt, man må ikke aflive dyr over 8 uger hernede, medmindre de er terminalt syge, eller aggressive.

 

KH,

Benedikte

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst Renésj

Som jeg også skrev, så er de 2 grækere vi har i parken, et par pragtfulde hunde der kan med alt og alle.

 

Men jeg kunne godt tænke mig at vide om det er tilladt at aflive hunde i grækenland, prøvede at google lidt og kan ikke lige hitte et svar nogen steder, kun se hvad der bliver skrevet i forskellige tråde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst benedikte

Efter at have læst igen tråden, ser jeg at vi skulle have presset ejerne til at tage hunden, ellers ville den blive solgt til andre, det er ihvertfald fuldstændigt løgn.

 

Det der kan være sket er at hunden er på kennel, det koster ca 8 euro om dagen, og vi har en ledig plads på et fly der muliggør at en hund kan komme hjem før den planlagte tid, kontra at vente i Grækenland på en kennel, som absolut ikke er optimalt, imens det koster en masse penge som kunne være brugt langt bedre.

 

Så mon ikke det er det som er sket her, og så vil jeg stadig mene det er bedre for en hund at komme hjem i et hjem, end at sidde i et bur på en græsk kennel.

 

Men kontakt mig gerne, for jeg er nu meget i tvivl om du er en af vores godkendte plejefamilier eller hvad ?

 

KH,

Benedikte

Link til indlæg
Del på andre sites

Efter at have læst igen tråden, ser jeg at vi skulle have presset ejerne til at tage hunden, ellers ville den blive solgt til andre, det er ihvertfald fuldstændigt løgn.

 

Det der kan være sket er at hunden er på kennel, det koster ca 8 euro om dagen, og vi har en ledig plads på et fly der muliggør at en hund kan komme hjem før den planlagte tid, kontra at vente i Grækenland på en kennel, som absolut ikke er optimalt, imens det koster en masse penge som kunne være brugt langt bedre.

 

Så mon ikke det er det som er sket her, og så vil jeg stadig mene det er bedre for en hund at komme hjem i et hjem, end at sidde i et bur på en græsk kennel.

 

Men kontakt mig gerne, for jeg er nu meget i tvivl om du er en af vores godkendte plejefamilier eller hvad ?

 

KH,

Benedikte

Nej det er hun ikke, kunne du læse hvis du læste hvad hun skrev, af ren medlidenhed med en hund der allerede efter 1 døgn skal være alene hjemme i 7 timer har hun tilbudt at passe den i en dag..

 

Jeg fatter ikke at en hvalp (der sikkert ikke har haft de bedste opvækst betingelser) skal sendes med fly til en plejefamilie der åbenbart presser en kommende ejer til at hente den, (ellers ville den blive solgt til andre købere) formodentlig vidende, at hvalpen skal være alene hjemme efter et halvt døgn i det nye hjem. Havde plejefamilien beholdt hvalpen, bare et enkelt døgn, ville den trods alt have haft 3½ døgn før den skulle være alene i 7-7½ time. Forstår heller ikke at man åbenbart synes at det er okay med kun 3 dage, som aftalen oprindeligt havde lydt på, men det havde trods alt været bedre.

Og jeg er helt med her, det er dybt forkert, uanset gadehund, omplaceringshund i dk eller hvad det kan være...

 

og stiller mig også undren over for at en omplacerings hund kan ende sådan et sted yden en form for aftale/forventning om tilvænning....

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst benedikte

Beklager at jer tilbage igen, men det er i dag du åbenbart skal have en hvalp i pleje, og så tvivler jeg meget på det er en af vores, da vi ikke har hunde på vej hjem lige nu, og dem der er kommet hjem, de er allerede i deres nye hjem, og skal ikke rykkes nogen vegne.

Jeg troede det var et ældre indlæg..

Er det mon DFA en anden forening du skriver om ?

Også set i lyset af at alle vores plejefamilier skal igennem en godkendelses process på samme måde som vores adoptiv familier, og det lyder det bestemt ikke til at du har været, da du ikke kender til vores arbejde.

 

KH,

Benedikte

Link til indlæg
Del på andre sites

Beklager at jer tilbage igen, men det er i dag du åbenbart skal have en hvalp i pleje, og så tvivler jeg meget på det er en af vores, da vi ikke har hunde på vej hjem lige nu, og dem der er kommet hjem, de er allerede i deres nye hjem, og skal ikke rykkes nogen vegne.

Jeg troede det var et ældre indlæg..

Er det mon DFA en anden forening du skriver om ?

Også set i lyset af at alle vores plejefamilier skal igennem en godkendelses process på samme måde som vores adoptiv familier, og det lyder det bestemt ikke til at du har været, da du ikke kender til vores arbejde.

 

KH,

Benedikte

sikker på du har læst hvad Ascha skriver :hmm:

 

Her er hendes anden tråd

http://www.hunde-forum.dk/debat/9258-ohhh-hjaelp.html

Link til indlæg
Del på andre sites

Beklager at jer tilbage igen, men det er i dag du åbenbart skal have en hvalp i pleje, og så tvivler jeg meget på det er en af vores, da vi ikke har hunde på vej hjem lige nu, og dem der er kommet hjem, de er allerede i deres nye hjem, og skal ikke rykkes nogen vegne.

Jeg troede det var et ældre indlæg..

Er det mon DFA en anden forening du skriver om ?

Også set i lyset af at alle vores plejefamilier skal igennem en godkendelses process på samme måde som vores adoptiv familier, og det lyder det bestemt ikke til at du har været, da du ikke kender til vores arbejde.

 

KH,

Benedikte

 

Jeg kan selvfølgelig ikke vide en dyt om de nærmere omstændigheder og ved godt at jeg kun har historien fra èn side af. Men det er desværre ikke første gang jeg er stød på lidt underlige historier om hunde der er taget hjem fra grækenland eller andre steder, hvor hundene bliver taberen i spillet om at skulle redde hele verden.

 

Jeg har stor respekt for folk der bruger tid og penge på at give dyr et bedre liv, men synes sommetider at det virker lidt som misforstået godhed.

 

Alle skal jo have chancen for at lære af deres fejl. Også bl.a. derfor at jeg tog emnet op herinde, og dels kan vi andre jo lære lidt om hvordan Græske Hunde fungerer.

 

Kritik af hvad jeg skriver, kan jeg fint håndtere meeen det ville nu klæde dine indlæg at du som et minimum havde læst startindlægget, inden du gik i gang med at forsvare din forening.

 

Det markeret med rødt: Hvordan kan du afgøre om jeg kender noget til jeres arbejde. Du har jo tydeligvis ikke læst hvad jeg har skrevet. :confused:

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst benedikte

Hej igen,

 

Nej jeg havde ikke læst alle trådene, men den eneste 12 uger gamle hvalp vi har fået til Danmark til et hjem i august, han er hos sin mor på Fyn, så jeg er stadig ikke klogere af i form af hvilken hund det drejer sig om ?

 

Vi siger også at folk skal have ferie i forbindelse med at hunden kommer hjem, og vi har en adfærdsbehandler som gratis laver et alene hjemme trænings program for hunden, så intet af det der biver skrevet giver nogen mening ?

 

Iøvrigt en påstand som kvantitet frem for kvalitet virker også helt malplaceret hvis man går ind og læser alle de regler vi har for at man overhovedet kan adoptere.

Og som sagt så skal ALLE familier have et hjemme besøg også, noget vi nok heller ikke ville besvære os med hvis vi bare skulle af med så mange hunde som muligt.

Vi afviser folk hver måned tl vores hunde, at de så bare får en et andet sted fra, det kan vi jo så desværre ikke stoppe, men vores motto er klart at en hund skal ikke bare hjem til noget der er bedre end det den kommer fra, den skal hjem til noget der er godt nok til at den får et værdigt hundeliv med kærlighed, stimulering og respekt.

 

KH,

Benedikte

Link til indlæg
Del på andre sites

Gæst benedikte

Ascha, hvad hedder hunden ?

 

Og selvfølgelig vil jeg da til enhver tid forsvare det vi gør, hvis ikke jeg følte je kunne det, så ville de 20 år jeg har lagt i mit arbejde hernede virke fuldstændigt omsonst..

 

Og desværre vælter det ind med hunde alle stedr fra nu grundet steder som Facebook etc, og hvor de hunde ender henne, g om der bliver fulgt op på dem i fremtiden tvivler jeg på, og det bekymrer da også mig.

 

Og så til orientering kan jeg sige at Graeske Hunde nu bortadopterer ca 60 hunde om året nu, så det er altså ikke det store antal hunde der vælter til Danmark igennem vores forening mere, og har ikke været det de sidste par år.

 

Til gengæld kan jeg sige vi sponsorede flere tusinde neutraliseringer sidste år, sendte 80 tons dyremad til Grækenland sidste år, og havde flere møder med græske ministre hernede, og den græske ambassadør derhjemme.

Og det er vores vigtigeste arbejde, ikke de 60 hunde der er heldige nok til at få tilbudt en chance i Danmark, selv om jeg under dem alle deres nye liv af hele mit hjerte, kontra alle de andre som jeg desværre ser dø af sygdom, sult, påkørsler, forgiftninger etc dagligt hernede.

 

KH,

Benedikte

Link til indlæg
Del på andre sites

Til gengæld kan jeg sige vi sponsorede flere tusinde neutraliseringer sidste år, sendte 80 tons dyremad til Grækenland sidste år, og havde flere møder med græske ministre hernede, og den græske ambassadør derhjemme.

Og det er vores vigtigeste arbejde, ikke de 60 hunde der er heldige nok til at få tilbudt en chance i Danmark, selv om jeg under dem alle deres nye liv af hele mit hjerte, kontra alle de andre som jeg desværre ser dø af sygdom, sult, påkørsler, forgiftninger etc dagligt hernede.

 

KH,

Benedikte

 

Efter min mening er det så også der kræfterne skal bruges :5up: der er masser af jammerlige hunde i Dk i forvejen uden vi ligefrem behøver at importere dem også.

 

I takt med i laver jeres arbejde i landet, må tilfældene af sult, påkørsler, forgiftning osv. jo også falde!!

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...