Hop til indhold

Forslag til lov om ændring af hundeloven


Lonny
 Share

Recommended Posts

Er jeg den eneste der ikke havde hørt at der allerede er lavet et lovforslag til ændring af hundeloven, og at der i lovforslaget er foreslået at det skal træde i kraft den 1/1-2010?

 

https://www.borger.dk/Lovgivning/Hoeringsportalen/dl.aspx?hpid=20222

 

Dette lovforslag er lavet for at der kan ske noget med det samme, det er så meningen at når hundeudvalget er færdige med deres arbejde, at der så kommer yderligere stramninger, eller måske forbud

 

Her er der nogle små udpluk fra lovforslaget

 

Det foreslås endvidere, at alle hunde fremover i byer og områder med bymæssig bebyggelse med over 1.000 indbyggere skal føres i snor på gader, veje, stier eller pladser m.v., der er åbne for almindelig færdsel. Snoren skal være så kort, at hunden holdes tæt ind til ledsageren. Kom-munalbestyrelsen skal dog ved skiltning kunne udpege områder, hvor løse hunde er tilladt, hvis hunden er i følge med en person, der har fuldt herredømme over den.

 

-------------------------------------------------------------------------

 

Har politiet givet besidderen et pålæg om, at hunden, når den ikke holdes indelukket, skal føres i snor eller være forsynet med forsvarlig mundkurv eller begge dele, og efterkommes pålægget ikke, kan politiet – ud over at give besidderen en bøde – beslutte at lade hunden aflive, jf. hundelovens § 6, stk. 4.

 

---------------------------------------------------------------------------

 

Justitsministeriet foreslår derfor, at der indføres en pligt for politiet til, hvis en hund har skambidt et uskyldigt menneske eller dyr, at træffe af-gørelse om aflivning af hunden uden hundesagkyndig undersøgelse. Poli-tiet skal i sådanne tilfælde således alene afdække, om hunden har skam-bidt et uskyldigt menneske eller dyr. Hvis dette er tilfældet, skal politiet træffe afgørelse om aflivning. Politiet skal ikke lade hunden blive under-søgt af en hundesagkyndig, inden politiet træffer afgørelse om aflivning, ligesom besidderen af hunden heller ikke skal kunne kræve en sådan un-dersøgelse.

------------------------------------------------------------------

Det forudsættes, at aflivning efter den foreslåede bestemmelse ikke skal ske, hvis skambidningen undtagelsesvis er fremkaldt ved et uretmæssigt angreb mod den pågældende hund (eller dens besidder), sådan at hundens adfærd må betragtes som et naturligt selvforsvar eller forsvar af hundens besidder.

 

Lovforslaget er på 46 sider, så det er bare at gå i gang med at læse :-D

Link til indlæg
Del på andre sites

Justitsministeriet sender hermed udkast til forslag til lov om ændring af lov om hunde og dyreværnsloven (Nedsættelse af mærknings- og regi-streringsalderen, udvidelse af snorpligten, aflivning af hunde, der skam-bider, og midlertidig frakendelse af retten til at have med dyr at gøre m.v.) i høring.

Justitsministeriet skal anmode om, at eventuelle bemærkninger til udka-stet er ministeriet i hænde senest fredag den 25. september 2009 kl. 12.

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...