Hop til indhold

Niels M

Members
  • Antal indlæg

    8.271
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

  • Days Won

    53

Indlæg skrevet af Niels M

  1. 15 minutter siden, pivpiv skrev:

    hold nu kæft noget fis at smide på en side.
    Så du mener at du kan sælge ormekur uden om veterinærer? Det lyder da også ganske lovligt (ironi kan være anvendt).
    Stop dog med det reklame pis

    Hov du fik min HF del af hjernen til at virke igen..  😁 Jeg giver dig fuldstændig ret!

  2. Er der nogen herinde der har kendskab til en mindre hund i dsg størrelse der skal have nyt hjem? Det er en lidt ældre mand der fornyligt har mistet sin følgesvend og søger en ny makker. Han er aktiv og energisk, men hunden skal ikke være for krævende, hvad træning osv angår. Han bor i lejlighed, men hunden vil få flittige gåture.

  3. 3 timer siden, Charlies mor skrev:

    Det har vi desværre ikke mulighed for, så vi må gøre det så godt vi kan. Han bliver klippet helt super kort 3 dage før vi køre og så har min søster fundet et dækken som kan afkøle hunden,

    Du kan også købe en kølemåtte til bilen og noget der hedder en dog cooler så din bagklap kan stå på klem og stadig være låst, hvis hunden skal ligge der.

  4. 1 minut siden, Lea skrev:

    Ja, efterfulgt af et sarkastisk “held og lykke med at finde den perfekte hund”. Jeg starter med at skrive, at jeg ikke tror der findes en race, der opfylder vores krav, men at I måske er klogere. Så din kommentar er ikke fair.

    Jeg beklager, hvis du føler dig stødt, men tonen synes jeg nu selv du lagde an til med din "svært ved at acceptere" bemærkning.

    • Like 1
  5. 6 minutter siden, Lea skrev:

    Jeg synes ikke, din tone er i orden. Du virker helt fornærmet over, at jeg ikke vil have en rottweiler.

     

    Jeg tror bare, jeg smutter igen. Her er ikke så rart at være.

    Jeg er skam ikke fornærmet over noget, navnligt ikke at du ikke vil have Rottweiler. Der blev spurgt til racen og jeg beskrev mine erfaringer med den.

  6. 17 minutter siden, Lea skrev:

    Vores GD bakker også, det gør os ikke noget. Ved ikke hvorfor du tænker, det ville være en ulempe for os?

    Når jeg læser om rottweileren står der, at nogle eksemplarer savler. Og som jeg har gentaget mange gange efterhånden vil jeg ikke have en hund der savler. Derfor ville det jo være dumt at anskaffe sig en hund af en race, hvor nogle af individerne savler.

    Jeg forstår ikke, hvorfor det er så svært at acceptere? 

    Du skrev tidligere at det var et problem at din hund vendte røven til folk. Jeg har skam accepteret dit valg om en ikke på nogen måde savle evne hos hunden, hvilket jeg har svært ved at se skulle være muligt. Men held og lykke med jagten på den i dine øjne perfekte hund. I rest my case.

  7. 43 minutter siden, Lea skrev:

    Jeg vil bare ikke gå ud og købe en race, hvor mange af eksemplarerne savler (som fx rottweiler), når jeg nu ikke vil have en savlehund. Det synes jeg egentlig er logisk nok, så det undrer mig, at jeg skal blive ved med at forsvare dét.

     

    Ingen af de hunde, vi har haft, opfylder de tre krav, jeg lister i startoplægget. Så jeg tænker, det er irrelevant? Men det er bl.a. pudel, gadekryds (lab-mix) og golden. Og så havde vi schæfer, da jeg var lille.

     

    14 timer siden, Niels M skrev:

    Alm. savl=dryp fra mulen når der er lækkerier i nærheden man gerne vil smage. Uhæmmet savl=konstant hængende slimklatter fra mundvigene fra morgen til aften der sprøjter rundt når hunden ryster på hovedet.

    Jeg citerer lige mig selv. Alle hunde kan savle.

    Rotten er ikke en der efterlader slim på folk og hvad angår bilen, køb et bur, der bliver evt. dråber savl for det meste indenfor og det er mere sikkert for hunden.

    Afslutningsvis vil jeg nok fraråde dig Rottweiler, du vil sikkert finde andre ulemper ved den, bla er den rigtig glad for at bakke ind i folk og børn når den vil være social.

  8. 9 minutter siden, Lea skrev:

    Jeg har allerede hund. Det har jeg altid haft. 

    Det har jeg forstået, men en hund der ikke kan finde på at tabe en dråbe savl er nok umulig at opdrive. Ligeledes en hund der ikke kan finde på at tage en strejftur hvis muligheden og lysten er der... Ulvehegn og alarm kunne være en løsning.

  9. 1 minut siden, Lea skrev:

    Jeg ved ikke, hvad du mener med alm savl. Jeg var ikke klar over, det kunne gradbøjes :-D

    Vores GD savler meget. Som sagt er den eneste hund vi har haft, der har gjort det. De andre har ikke savlet - hverken almindeligt eller meget.

    Alm. savl=dryp fra mulen når der er lækkerier i nærheden man gerne vil smage. Uhæmmet savl=konstant hængende slimklatter fra mundvigene fra morgen til aften der sprøjter rundt når hunden ryster på hovedet.

  10. 9 minutter siden, Lea skrev:

    Ingen af vores hunde har savlet, bortset fra den GD, vi har nu. 

    Jeg vil ikke have en hund, der savler. Heller ikke selv om det ikke er uhæmmet.

    Jeg tror vi taler forbi hinanden. Jeg mener ikke savl som en Sankt Bernhard kan levere i overdrevne slimklatter, men alm savl.

    • Like 1
  11. 7 minutter siden, Lea skrev:

    Jeg vil ikke have en hund der savler. Og 2 ud af 5 er en ret ringe statistik

    Rotten savler generelt ikke, medmindre der er lækkerier i farvandet. Alle hunde savler i et vist omfang. Statistikken kan jeg udvide med 4-5 andre jeg har kendt, men ikke selv ejet der heller ikke savlede uhæmmet.

  12. 23 minutter siden, Lea skrev:

    Jeg ved godt, at alle hunde kan strejfe. Men der er trods alt forskel på i hvilken grad de er tilbøjelige til det.

     

    Savler rottweilere ikke?

    Hvor meget er lidt træning?

    Som skrevet tidligere er savleriet forskellig fra hund til hund. Har haft 5, hvor de 2 har savlet, de andre ikke. Lidt træning er hvalpetræning og lydighed samt lidt hjernegymnastik i form af fx fodersøg. Selvom du ikke umiddelbart har lyst, tror jeg også du vil finde sporarbejde sjovt. Det er ikke krævende.

    • Like 1
  13. 2 timer siden, KimJ skrev:

    Hej!

    Nu er det kommet til at vores Luffe skal stille op til en parring! Der kommer en fin tæve fra Sverige, som skal overnatte hos os, sammen med sin ejer, og så håber jeg jo at hundene klarer "sagen" uden hjælp...

    Jeg har nogenlunde styr på alt det "tekniske" med betaling o.s.v., men er der nogle tips til hvordan man kan få tingene til at glide, men er der noget "ekstra" man kan gøre som vil få det hele til at glide lidt lettere og mere sikkert? Hvor lang tid skal man normalt påregne at hundene skal have sammen (regnet i overnatninger)?

    Skulle lige til at skrive glidecreme... 😁 Har ingen anelse om tiden, det afhænger vel af tæven. Held og lykke med projektet!

  14. På ‎08‎-‎05‎-‎2018 den 17:36 , Lea skrev:

    Vil I hjælpe mig med inputs til race?

     

    Vi bor på landet og har pt en dansk/svensk gårdhund og en grand danois. GD’en er gammel og gigtplaget, så det er hendes snarlige afløser, jeg er på udkig efter. Men jeg har virkelig svært ved at finde den “optimale” race til os. Vi skal ikke have GD igen. Hende vi har stikker af for et godt ord, og så er savleriet simpelthen for træls.

    Her er kravene:

    Ingen savl! 

    Ingen tendens til strejfen. Skal kunne gå frit på grunden uden at løbe over til naboen (som er 4-500 meter væk).

    Vagtsom. Skal give lyd, når der kommer fremmede, og være stor og larmende nok til at skræmme indbrudstyve væk.

     

    Jeg går hjemme, så vores hunde er meget sjældent alene en hel dag. Oftest er det max 2-3 timer dgl, og mange dage kun en halv time.

    Jeg går gerne ture på 1-1,5 time 4-6 gange om ugen. 

    Jeg gider ikke hundetræning. Alm lydighedstræning klarer vi selv (jeg har haft hund næsten hele mit liv). Sporarbejde og andre “brugshundetræning” siger mig ikke noget. Så vi skal altså have en race, der er tilfreds med de lange gåture og ellers bare hænge ud med familien.

    Det er et plus, hvis den har lidt vogterinstinkt og kan holde ræven væk fra vores fritgående høns (og ulven væk fra børn og heste, hvis den vælger at blive i Nordjylland!)

     

    Kan I hjælpe? Det nærmeste, jeg er kommet et match, er en bouvier des flandres, men den virker til at være umulig at opdrive i DK.

    Rotten er velegnet til opgaven, men kræver lidt træning og gerne lidt "hjernearbejde". Det er ikke en hund der løber frustreret rundt, hvis man ikke gider brugshunde træning og er en perfekt familiehund. Den er avlet som vogter og hyrdehund og kom i sin tid som kaldet stockhåret drivhund med de romerske legioner, netop for at beskytte kvæget mod ulve, til byen Rottweil, hvor den blev blandet til den vi kender idag.

    Tilføjelse: Alle hunde kan finde på at strejfe... 😉 

    • Like 1
  15. 21 timer siden, Missing skrev:

    Jeg ville holde mig fra de racer, der har hængemule/øjne, da det ofte hænger sammen. Der er selvfølgelig undtagelser. Jeg ved ikke, hvor meget en rottweiler savler (men det gør @Niels M nok) - ej heller om den vil passe i jeres livsstil ellers. 

    Jeg er selv til krøllede bamser, der hverken fælder eller savler (storpudler), men om de er skræmmende nok for indbrudstyve, ved jeg ikke rigtig  

    Det svinger meget hvor meget de savler. Et par af dem vi har haft, har nærmest haft SB tendenser, hvor ham vi har nu virkelig skal være lækkersulten før der kommer et par dråber.

  16. 1 time siden, Lenschow skrev:

    Man ved vist ikke hvorfor de sparker  Jeg har altid tolket det som "ah for pokker det lettede!"

     

    Ts din hund er kønsmodnet og jeg ville overveje at finde faste legevenner måske tæver til ham i stedet for hundeskov

    Aslan snupper en superspurt efter han er kommet af med stort. Helt sikkert at det lettede. Det er bedst når jeg ikke har ham i line, så bliver jeg ikke flået i stykker... 😀 

    • Haha 2
  17. 53 minutter siden, Blueberry skrev:

    Begge mine hunde skraber også efter sig nogle gange, og de skulle ikke have Rottweiler i sig :D Det er mit indtryk at det er normal hundeadfærd, ikke kun bedømt ud fra mine egne hunde. 

    Det er det vist også. Har bare haft flest rotte hanner der har gjort det. Mener jeg har læst at de (hunde), ønsker at sprede færten mest muligt.

  18. Adfærden med skraben efter tissetåren eller besørgelsen er ganske normalt, ved rotten særligt hos hanhunden. Der er også gerne lyd med til seancen. Og som  @Hofferne skriver, han har nået en alder, hvor han er kønsmoden og ikke nødvendigvis gider alle. 

  19. 10 timer siden, Hofferne skrev:

    Jeg tænker at når han har rundet 1 år, så kommer tiden jo hvor hormonerne racer rundt i kroppen, og det kan sagtens give den ændrede opførsel. Og med en "halv" rotte skal du måske bare indstille dig på, at tiden hvor man kunne møde alle helt problemløst er ovre. Det betyder ikke at han er/bliver aggressiv, men bare at han fra nu af ikke gider alle hunde lige meget. Så er det bare om at holde det gode venskab med de hunde han trives med.

    Som jeg ville have skrevet det. Spot on!

    • Like 1
  20. 5 timer siden, PBC skrev:

    det jeg mente var at når man siger "køb hellere et alermsystem" siger man i virkeligheden til TS at TS er en kvajrøv - synes jeg -

    Men jeg er ude af HF igen - jeg tror man er så indforstået herinde at man ikke engang kan se hvordan det må opleves af mange nye.

    Jeg synes nu ikke jeg skrev kvaj til nogen. Jeg kom med saglige og fagligt begrundede argumenter.

×
×
  • Tilføj...