Hop til indhold

Natacha

Members
  • Antal indlæg

    13
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Personal Information

  • Køn
    Kvinde

Natacha's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Community omdømme

  1. Ja, det er jeg enig i. Jeg har siddet og læst lidt på kommentere på hjemmesiden og det kunne godt være at en TR bliver liiidt for livlig til en lejlighed i København, med masser af forskellige lyde i løbet af dagen.
  2. Tak for dine rosene ord Jeg synes det er rigtig relevant det du skriver ang fransk og mops mm. Jeg har aldrig rigtig fået sat mig så meget ind i 'opdrætter verden' at jeg har kunne tage stilling eller haft en holdning, men jeg er meget enig i, ikke at støtte avl af syge hunde. Det er helt sikkert noget jeg vil have i tankerne, så mange tak for at du får skabt noget fokus omkring det. Min første ide om at få en fransk bulldog er blevet lagt mere og mere på hylden. Dels pga. de mange dyrelægeregner jeg vil kunne få og dels fordi jeg er blevet gjordt opmærksom på så mange andre fantastiske racer - blandt andet her inde. Jeg tror det ville være synd at matche mig med en gravhund. Jeg tror simpelthen at den ville kede sig helt vildt og det ville være synd. Jeg er blevet lun på: malteser, pomeranian, Shih Tzu og tibetansk spaniel:)
  3. Wow, skønt med en masse forskellige bud på en god, lille, hund :klap:Jeg er blevet lidt lun på Shih Tzu'en og den tibetanske spaniel, hvilke er nogle racer jeg aldrig før har læst om, så mange tak for hjælpen. jeg kan også godt læse mig frem til, at jeg må tage længere fri end de 10 dage. Jeg vil rigtig gerne at min lille hvalp er tryg, inden jeg begynder at skulle arbejde igen.
  4. Jeg har kigget lidt på den side du henviser til - dejlig overskuelig hjemmeside. Jeg er vild med TR (tjekkisk rottehund) fordi den blandt andet beskrives som lærenem og har kort pels, dvs. knap så meget tid på pelspleje - selvom det ikke ville gøre mig noget. Jeg kan blive lidt urolig over om den måske er for aktiv og livlig, til at kunne være alene hjemme fra 8-9 timer af gangen?
  5. FRA TS kan man få lov at redigere i sit første oplæg? Jeg får helt ondt i hjertet over, at jeg har fået formuleret mig sådan, at jeg ikke gider/har tid til at være sammen med min hund mere end en time om dagen Det er selvfølgelig overhovedet ikke tilfældet. Det var sat meget på spidsen og de 40 min. inkluderede selvfølgelig ikke de 3 'obligatoriske' gåture morgen/middag/aften. Samtidig nævnte jeg mit gårdmiljø, hvilket mellem linierne betød at jeg selv (og min hund) efter arbejde om sommeren vil være ude, måske 70 % af tiden. Min gård er fantastisk, masser af græs, skygge, andre hunde, børn og voksne. De 40 minutter var ment som guideline til, at jeg ikke ønske højt aktivitetskrævende hunde, der ikke kan sidde stille i 10 minutter og kræver 2 timers gå tur HVER GANG. Absolut ikke som, at jeg KUN har 40 minutter til min hund om dagen. Jeg er ked af hvis jeg har stødt nogle hundehjerter der ude
  6. Jeg synes faktisk den er rigtig god i størrelsen, men måske den bliver for temperamentsfuld og ilter for mig ?
  7. kære Hofferne. Tak for dit direkte svar :klap: fantastisk med mennesker der kan sige det som det er. Og lade mig først sige, at jeg er så enig i det du skriver. Mit første indlæg bære en del præg af en masse implicitte fakta. Jeg håber du har læst mit svar (på side 3-4 stykker). Jeg er ikke typen der render på cafe og biograf i tide og utide, så du kan tro min hund vil have min fulde opmærksomhed, lige så snart jeg vågner og når jeg igen er hjemme fra arbejde. Mine beskrevne tider var sat MEGET på spidsen og jeg kan godt se jeg missede pointen, hvilke var at jeg ikke ønsker en jagthund der ikke kan sidde stille i 10 minutter og kræver 2 timer x3 dagligt motion. Jeg håber jeg har fået gjort mig lidt mere forståelig :blink:
  8. Jeg fik formuleret mig forkert ang tid til aktivering. En intensiv gåtur på 40 min. om dagen, var ment udover de 'selvskrevet' 3xdagligt morgen, efter job og aften. Jeg laver ikke en sk*d efter arbejde lige nu så selvfølgelig ville jeg kunne have mere tid end de 20-40 min. jeg fik skrevet - meget mere tid. Bare ikke til en jagthund der kræver LAAANGE ture 2 timer 3xdagligt og ikke kan sidde stille når man er hjemme.
  9. Jeg har taget dit gode råd med en opsparing og en lille buffer, til mig. Jeg starter med det samme Ang. træning, så kunne jeg godt finde på at gå til hvalpe træning, dels for at min hund møder andre hunde og mennesker og dels for at få en glad og dygtigt hund, så tidligt som muligt. Med hensyn til træning efter hvalpe tiden, så var det ikke noget jeg havde tænkt mig faktisk. Jeg vil gerne aktivere hunden og træne den selv, her hjemme (i gården, på vores gå ture). Jeg har ikke et stort behov for en mega trænet hund, men den skal ikke hoppe op, gø voldsomt og må gerne kunne forstå en vent/kom kommando. Disse basale 'kunstner' tænker jeg godt jeg kan varetage selv, med en mindre selskabshund. Måske er jeg helt galt på den? :hmm: Hvor mange dage synes du jeg skal bruge til opstartsfasen med hvalpen?
  10. En Papillon? Sådan har jeg aldrig hørt om, men jeg vil med det samme tjekke op på det. Mange tak :klap:
  11. Selvfølgelig skal den have sjove hundeting og tak for dit input, jeg har indset at mit budget skal være højere det første år.
  12. Hej alle sammen og mange tak for jeres inputs. Ang inputs til budget: Jeg er super glad for disse inputs. Det er netop derfor jeg har valgt at spørge jer - erfarings eksperterne. Udfra jeres råd, har jeg besluttet at mit budget de første 1-1 1/2 år vil blive 1000 kr. / måneden (og lægge pengene i en buffer, hvis ikke alle bliver brugt). Derefter vil jeg skrue budget ned til 400 kr. Ang min tid til hunden: Jeg læser, at i har taget mine tal meget bogstavligt. Der er en af jer der nævner at hunden er der 100 % af tiden, og ja selvfølgelig. Jeg fik formuleret mig forkert og skulle ikke have skrevet et specifikt antal minutter. Pointen var, at jeg ikke ønsker en hund med dybe jagtinstinkter, som gerne skal ud og løbe 2 timer 3x dagligt. Jeg tog det som en selvfølge at jeg, udover den specifikke tid jeg havde skrevet, havde gået med hunden 3 gange dagligt (morgen, efter job og aften). Samtidig arbejder jeg på min computer dagligt og om sommeren bliver det gjort i gården, og der skal min hund selvfølgelig med og her kan vi lave små aktiveringslege og den kan møde andre hunde fra bygningen. Jeg forstår godt at nogle synes jeg skulle have kat i stedet - de er sgu også søde Men jeg glæder mig faktisk til at kunne komme rundt i Københavns parker med min hund og med en mindre hund, kan den komme med i cykelkurven. Udover det, er det tage til note at Fransk Bulldog har klippekort til dyrelægen - hvordan kan det være? er det pga øjne/næse problemer? og er det noget man kan komme udenom, ved at købe sin Franske Bulldog det 'rigtige' sted? Jeg håber nogle med erfaringer med små hunde kan byde ind. Jeg mangler stadig inspiration til flere små racer, der kunne være oplagt til mig Hav en dejlig dag.
  13. Endelig har jeg fået et job, der med sine 'normale' arbejdstider (ca. 8-16) tillader mig, at få en hund. Endelig!! :banan: Nu kommer så det store spørgsmål - hvilken hunderace skal jeg vælge.. derfor har jeg oprettet mig her inde, så jeg forhåbentlig kan få nogle gode råd fra nogle 'erfarings eksperter'. Hvad kan jeg tilbyde min hund: Jeg bor alene i en 55 kvm. lejlighed på 1. sal i København. Jeg har et rigtig godt og aflukket gårdmiljø. Fra mandag-fredag skal hunden være alene i 8-9 timer. Alternativt kan min bror kigge forbi, gå ture, passe (han bor 2. min væk). Jeg har mulighed for 20-40 min gåture om dagen. Et budget på max 400 kr. / måneden på hund. Masser af kærlighed og nusse tid. Jeg har mulighed for 20-40 min hundepleje (tandbørstning, hårpleje, små træning, primær aktivering) om dagen. Hvad jeg kræver af min hund: Min hund skal være social og i stand til at kunne dovne i sofaen, sammen med mig. Skal ikke have behov for alt for meget motion. Ikke overskride mit budget. Kunne håndtere almindelig hverdags lyde (biler, sirener, trampen i gulv, børnegråd). Skal ikke være en der gemmer sig under sengen/i hjørnet af stuen. Mine egne overvejelser: Jeg har selv læst en smule på lektien og mit ene bud er faldet på en Malteser. Men jeg ved ikke om racen er sociale nok til mig og at de gø'r en del?. En Fransk Bulldog har jeg læst er meget loyal og ikke behøver så meget motion, men ikke er så god til at være alene? Har i andre bud på en fantastisk hunderace, som passer mine krav og muligheder? Er mit udregnet budget, helt hen i vejret? tillæg: Jeg vil gerne have hunden fra hvalp og jeg har tænkt at få den i forbindelse med en ferie, sådan at jeg har tid til hvalpen de første 7-10 dage. Mvh Natacha - 1.gangshundeejer
×
×
  • Tilføj...