Hop til indhold

Jlss

Members
  • Antal indlæg

    6
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Personal Information

  • Køn
    Kvinde

Jlss's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Community omdømme

  1. Ift. Hvalpeskole tænker jeg at al styrket selvtillid kan være til hjælp, der giver træneren også gode tips. Prøv at find en hundekammerat til din hvalp. Det ville måske styrke selvtilliden lidt, hvis den først gik turene nogle gange med en voksen/rolig hund. Det har vi i hvert fald nydt godt af med vores hvalp. Det burde blive bedre med alderen, men godt i tager fat i det.
  2. Til Umulius: Rigtig dejligt med dit svar også, selvom det ikke altid er så populært at være imod stamtavle, er det fedt du tør komme med lidt argumenter imod .
  3. Tak for svar og ja jeg syntes også 8000 kr. Var en stor mundfuld for en hund uden stamtavle, men det var faktisk ikke til at finde en havaneser billigere heller ikke blandinger (med eksempelvis bomuldshund). Heldigvis var hundemor den dejligste hund og hundefar havde stamtavle og var avlsgodkendt. Avler idviste et kæmpe engagement - vi fik en fantastisk socialiseret, nysgerrig og glad hvalp med en masse hygge ting og foder. For os var det vigtigste temperamentet, men jeg er da fuldt bevidst om at der er en "fare" for ukendte skader eller skavanker fra mors side. Vi valgte at prioritere de 4000 til evt. uforudsete Dyrelæge regninger el. Lign (han er selvfølgelig forsikret, men alligevel). Jeg tænker at det er et frustrerende valg mange hvalpekøbere står overfor, når man søger disse små populære hunderacer.
  4. Tak for jeres svar. Jeg kan i begge tilfælde se at I har tænkt meget over prisen, og at det kan blive rigtig dyrt at have hvalpe - hvori prisen kommer til at give fin mening. Men alligevel er jeg stadig lidt i tvivl om, hvorfor man så kan nøjedes med (næsten) det halve for en Golden retriever/ labrador etc. Skyldes det flere hvalpe pr. Kuld? Problemer med kejsersnit hos de små racer? Andet? Jeg forstår at har man virkelig gjort meget ud af at vælge den vel rigtige hanhund fra Sverige osv. Løber tingene rigti hurtigt op, men hvorfor er der ikke nogle "alternativer" (hvor man har valgt nogle af luksus-udgaven fra). Jeg kunne nemlig rigtig godt unde andre en dejlig nem allergivenlig familiehund som bishonhavanais ( min auto correct) og coton de tulear etc.
  5. Hej alle sammen, Jeg er ny i disse diskussioner, som jeg ellers plejer at holde mig fra grundet den tenderende hårde tone - så vær søde ved mig. Jeg har i sommeferien fået verdens dejligste bishon havanais hvalp uden stamtavle, fra en sød og ordentlig avler❤️ Og jeg er ikke i tvivl om at der heldigvis er rigtig mange af jer derude (både som avler med og uden stamtavle). I min søgen efter den perfekte hvalp, blev min nysgerrighed vakt: Jeg oplevede at alle hvalpe med DKK stamtavle af denne race kostede 12.000 kr., det var nærmest som om de var en indbyrdes aftale om, at det var den fastlåste pris. Er der nogle udgifter ved avl af bishonhavanais udover dem man finder hos en stamtavle Golden ritriever- hvalp (som ofte kun koster 6500-7000 kr), der netop kan forklare denne forskel.?Eller drejer de resterende penge sig om ren fortjeneste grundet den høje efterspørgsel (som jeg jo ligeledes har bidraget til)? Og skaber den store fortjeneste ikke en fare for at avl med disse racer, ender i nogle pengegriske hænder? Burde prisen ikke netop reguleres ved salg af hunde med stamtavle, således at man ikke fordrer et marked for salg af hunde uden stamtavle - måske er mine tanker løbet lidt løbsk (håber det giver mening) Hvad koster det egentlig pr. Hvalp at tilføje stamtavle? Svarer det til de 4000 kr. Som er forskellen på en stamtavle hvalp og min hvalp. Dette er dog ikke kun henvendt til stamtavle-avlerne, men også dem der sælger uden stamtavle. Her koster hvalpene nemlig gerne 8-10.000 kr., og problemet er vel der samme som ovennævnte. Jeg håber I har en god forklaring til mig og at spørgsmålet giver mening.
×
×
  • Tilføj...