Hop til indhold

Spørgsmål vedr. Pris (bishon havanais)


Jlss
 Share

Recommended Posts

Hej alle sammen,

 

Jeg er ny i disse diskussioner, som jeg ellers plejer at holde mig fra grundet den tenderende hårde tone - så vær søde ved mig.

 

Jeg har i sommeferien fået verdens dejligste bishon havanais hvalp uden stamtavle, fra en sød og ordentlig avler❤️ Og jeg er ikke i tvivl om at der heldigvis er rigtig mange af jer derude (både som avler med og uden stamtavle).

 

I min søgen efter den perfekte hvalp, blev min nysgerrighed vakt:

 

Jeg oplevede at alle hvalpe med DKK stamtavle af denne race kostede 12.000 kr., det var nærmest som om de var en indbyrdes aftale om, at det var den fastlåste pris. Er der nogle udgifter ved avl af bishonhavanais udover dem man finder hos en stamtavle Golden ritriever- hvalp (som ofte kun koster 6500-7000 kr), der netop kan forklare denne forskel.?Eller drejer de resterende penge sig om ren fortjeneste grundet den høje efterspørgsel (som jeg jo ligeledes har bidraget til)?

 

Og skaber den store fortjeneste ikke en fare for at avl med disse racer, ender i nogle pengegriske hænder? Burde prisen ikke netop reguleres ved salg af hunde med stamtavle, således at man ikke fordrer et marked for salg af hunde uden stamtavle - måske er mine tanker løbet lidt løbsk (håber det giver mening)

 

Hvad koster det egentlig pr. Hvalp at tilføje stamtavle? Svarer det til de 4000 kr. Som er forskellen på en stamtavle hvalp og min hvalp.

 

Dette er dog ikke kun henvendt til stamtavle-avlerne, men også dem der sælger uden stamtavle. Her koster hvalpene nemlig gerne 8-10.000 kr., og problemet er vel der samme som ovennævnte.

 

Jeg håber I har en god forklaring til mig og at spørgsmålet giver mening.

Link til indlæg
Del på andre sites

Der er flere ting som spiller ind i prisen synes jeg.

 

Som opdrætter synes jeg at man selv må tage stilling til den pris man vil sælge sine hvalpe til. Det skal jo ikke blot være at fordi man kan få 12.000 kr så skal man sælge dem for det; Den nye ejer skal jo også være den rigtige, og nogle folk har bare ikke råd til at give 12.000 kr for en hvalp!

 

Med hensyn til hvad det koster at få en stamtavle kan jeg kun udtale mig om priserne her i Holland, hvor jeg bor.

 

Her koster det ca. 1500-2000 kr at tilføje en stamtavle på hunden (Derudover får man en DNA profil på hunden, og dermed DNA bevis for forældrene er dem man har sagt). Derudover er der nogle obligatoriske test som skal laves på forældre dyrene, disse koster ca. 2000 kr per forældre dyr.

Derudover skifter man ofte til et specielt foder til tæven under drægtigheden, dette foder er mere dyrt end det normale foder (ca. det dobbelte). Dertil kommer at tæven skal sundhedstjekkes, scannes osv. under drægtigheden og efterfølgende (Hernede koster en scanning ca. 500 kr plus konsultation).

 

Derudover kommer selvfølgelig det faktum at mange der har stamtavle hunde også vælger udstilling. Hvis en hvalp er efter gode præmierede og sunde hunde, synes jeg også prisen er højere. (En hund på udstilling koster tid og mange penge)

 

Dette er ting jeg tænker at mange som ikke opdrætter med stamtavle måske fravælger.

 

Det er i hvert fald sådan jeg tænker.... Alt efter hvor mange hvalpe tæven får vil jeg ikke tjene penge på et kuld hvalpe medmindre tæven får mere end 4 hvalpe, og jeg ikke beholder nogen, og at tæven og hvalpe er 100% sunde. (Og racen får typisk 3-5 hvalpe)

Link til indlæg
Del på andre sites

Udbud og efterspørgsel har en del at sige, men der er en del udgifter forbundet med at opdrætte, det er ikke bare et spørgsmål om, hvad stambogen koster at tilføje.

 

Jeg har haft et kuld whippethvalpe her i sommer, det er heldigvis ikke en modehund så prisen ligger på 8-10.000 for en hvalp med stamtavle.

 

Jeg fik 6 hvalpe, beholdt en selv og solgte de resterende 5 for 9000 kr./stk.

 

Et regnskab, der kun omhandler parring og hvalpe ser sådan her ud, jeg fik parret min tæve i Sverige:

 

Progesterontest 4200

Parring 10500 SEK (kurs 80)

Kørsel 1600 km a 2 kr(lavt sat) = 3200 kr.

Broafgifter 1000 kr.

Overnatning 900 kr

Stambog + hunderegister 4200

Vaccination + sundhedsattest hvalpe 1600

Kejsersnit 4800

Hvalpefoder, legetøj, mv. 3000

Her er ikke medregnet udgifter til udstillinger, min tæve er Dansk Champion og udstillet en del gange.

Det blev et kejsersnit i denne ombæring, havde jeg ikke haft den dyrlæge jeg har, havde prisen været 10.000 højere for det (er udført natten mellem torsdag og fredag)

 

Der er ikke medregnet, at jeg har taget en del selvbetalte fridage, har betalt "barnepige", hvis jeg havde aktiviteter, der ikke kunne udsættes, mine hvalpe er aldrig alene.

Slitage på hjem og sikkert en del jeg har glemt.

Det bliver aldrig en guldgrube at lave ansvarsfuldt hundeopdræt, heller ikke selv om prisen er 12.000 for en hvalp. Der skal betales skat af overskuddet.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for jeres svar. Jeg kan i begge tilfælde se at I har tænkt meget over prisen, og at det kan blive rigtig dyrt at have hvalpe - hvori prisen kommer til at give fin mening.

 

Men alligevel er jeg stadig lidt i tvivl om, hvorfor man så kan nøjedes med (næsten) det halve for en Golden retriever/ labrador etc.

 

Skyldes det flere hvalpe pr. Kuld? Problemer med kejsersnit hos de små racer? Andet?

 

Jeg forstår at har man virkelig gjort meget ud af at vælge den vel rigtige hanhund fra Sverige osv. Løber tingene rigti hurtigt op, men hvorfor er der ikke nogle "alternativer" (hvor man har valgt nogle af luksus-udgaven fra). Jeg kunne nemlig rigtig godt unde andre en dejlig nem allergivenlig familiehund som bishonhavanais ( min auto correct) og coton de tulear etc.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for jeres svar. Jeg kan i begge tilfælde se at I har tænkt meget over prisen, og at det kan blive rigtig dyrt at have hvalpe - hvori prisen kommer til at give fin mening.

 

Men alligevel er jeg stadig lidt i tvivl om, hvorfor man så kan nøjedes med (næsten) det halve for en Golden retriever/ labrador etc.

 

Skyldes det flere hvalpe pr. Kuld? Problemer med kejsersnit hos de små racer? Andet?

Jeg forstår at har man virkelig gjort meget ud af at vælge den vel rigtige hanhund fra Sverige osv. Løber tingene rigti hurtigt op, men hvorfor er der ikke nogle "alternativer" (hvor man har valgt nogle af luksus-udgaven fra). Jeg kunne nemlig rigtig godt unde andre en dejlig nem allergivenlig familiehund som bishonhavanais ( min auto correct) og coton de tulear etc.

 

Labradors koster fra 8500 og opefter (der kan selvfølgelig altid findes billigere og MEGET dyrer).

Jeg syntes det er spændende at se svarene på dine spørgsmål. Altså jeg vidste godt at der kom speciel kost til mor, prisen for parring, dyrlæge undersøgelser før parring, efter og hvalpenes chek. Stambog. legetøj. transport, hvalpepakker (der er det meget forskelligt hvad man får med og OM man får nogen med).

Og så kommer skattefar knagme også. Man skal være vild med at opdrætte, for man gør det vist ikke for pengenes skyld ;)

 

Gode spørgsmål du har stillet og så må jeg indrømme at jeg blev noget kun rystet over prisen på en papirløs hund - der gav vi 2200 for vores gamle lab uden papirer.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg må indrømme at jeg er helt chokeret over at nogen giver 8.000 kr. for en hvalp uden tavle:shock:

 

En af grundene til prisforskellen mellem fx golden og selskabshunde er, at en golden typisk får 10-12 hvalpe, hvorimod de små selskabshunde får 2-3 hvalpe. Udgifterne er de samme uanset race - se Kirstens udregning ovenfor. Derfor er en opdrætter af selskabshund nødt til at få pengene hjem på de hvalpe der nu engang kommer.

 

Det der er kernen i at vælge en hund med stamtavle er, at man kender hundens aner, og kan tjekke sundhedsstatus på både forældre, bedsteforældre og tidligere afkom fra disse. En tavleløs er som regel i bedste fald tjekket af dyrlægen og "sund og rask".

Link til indlæg
Del på andre sites

Udbud og efterspørgsel har meget at sige.. men jeg ville nu heller ikke give 8000-10000 kr. for en hund uden en tavle, det er jo hvad en lab koster med tavle.

 

Jeg kender en der lige har givet 20.000 kr. med tavle for en bomuldshund, det er vildt synes jeg.

 

Og jeg har stor respekt for dem der opdrætter - det er bestemt ingen guldgrubbe ;-)

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg er så en af dem med meget lidt respekt for dem, der opdrætter, og så kan man jo bare protestere hvis man vil, men jeg synes alle synspunkter har ret til at være med i diskussionen.

 

Udstilling af hunde er i stor stil en hobby for mange mennesker, og jeg er ikke i tvivl om at de bruger mange penge på at køre rundt i ind- og udland for at hente præmier hjem. Sjældent for hundens skyld.

Hvis hvalpekøbere vil være med til at betale for det, står det dem selvfølgelig frit for. Men der er også mange opdrættere, som bare sørger for at få den mest nødvendige avlsgodkendelse, og derefter tager samme pris for hvalpene som dem, der har været i Langbortistan for at hente et championat. Det er jo "markedprisen" - og den er helt klart meget påvirket at efterspørgsel. Det sker heller ikke sjældent at opdrættere skifter race efter hvor populære de forskellige er. For 5 - 6 år siden var der f.eks. mange af dem med de store racer, der lige pludseligt synes det var sjovt at få en Fransk Bulldog også, og lave nogle hvalpe...

 

Generelt virker prissætning meget omvendt i tavleopdrætternes verden. Nogle racer har mange helbredsproblemer, kan ikke føde naturligt osv. og derfor betaler hvalpekøbere en høj pris. Opdrætteren har jo haft store udgifter til dyrlæge.

Her ville en person med mit fynske, lavpraktiske temperament nok synes at de hunde burde være super billige, da de åbentlyst er af dårlig kvalitet...

 

Jeg har aldrig selv ejet en hund med DKK stamtavle, og kan heller ikke forestille mig at få én. Så længe opdrættet er uløseligt forbundet med "skønhedskonkurrencer", konkurrencementalitet og grådighed får man ikke et sundt opdræt ud af det.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tak for svar og ja jeg syntes også 8000 kr. Var en stor mundfuld for en hund uden stamtavle, men det var faktisk ikke til at finde en havaneser billigere heller ikke blandinger (med eksempelvis bomuldshund). Heldigvis var hundemor den dejligste hund og hundefar havde stamtavle og var avlsgodkendt. Avler idviste et kæmpe engagement - vi fik en fantastisk socialiseret, nysgerrig og glad hvalp med en masse hygge ting og foder. For os var det vigtigste temperamentet, men jeg er da fuldt bevidst om at der er en "fare" for ukendte skader eller skavanker fra mors side. Vi valgte at prioritere de 4000 til evt. uforudsete Dyrelæge regninger el. Lign (han er selvfølgelig forsikret, men alligevel).

 

Jeg tænker at det er et frustrerende valg mange hvalpekøbere står overfor, når man søger disse små populære hunderacer.

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg har en han i tankerne jeg skal bruge til en parring, prisen er 25.000 kr bare for parringen... Det synes jeg er vildt meget, men det handler jo også om, om man er villig til at betale for det... Jeg har ikke lavet et kuld på tæven før, og derfor har jeg besluttet at lave et kuld først, for at se hvor mange hvalpe hun får. Får hun kun en, så ønsker jeg virkelig ikke at have betalt 25.000 kr for den parring :lol:

Link til indlæg
Del på andre sites

Prisen er i bund og grund altid et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Det kan ikke dækkes ind under højere udgifter pr hvalp, da de store racer og store kuld spiser for væsentlig mere.

 

Der findes mange mindre racer som ikke er mode hunde der ikke koster mere end store "almindelige" racer. Altså de der 8-10.000 for hund med tavle og det halve uden.

 

DKK har været efter medlemmer for ikke at presse prisen for højt op på mode hunde da det netop inspirerer glubsk e folk til at tjene nemme penge.

Link til indlæg
Del på andre sites

Prisen er i bund og grund altid et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. Det kan ikke dækkes ind under højere udgifter pr hvalp, da de store racer og store kuld spiser for væsentlig mere.

 

Der findes mange mindre racer som ikke er mode hunde der ikke koster mere end store "almindelige" racer. Altså de der 8-10.000 for hund med tavle og det halve uden.

 

DKK har været efter medlemmer for ikke at presse prisen for højt op på mode hunde da det netop inspirerer glubsk e folk til at tjene nemme penge.

 

Ahhh..... De spiser jo ikke for flere 1000 kr mere i de to måneder! (Hvis vi siger at jeg tager 7000 kr for en hvalp, og har 5 hvalpe som er et stort kuld for min race, og en der får 10 labrador hvalpe sælger sine for 7000 kr, så siger du altså at de hvalpe spiser for det mere? de 5 hvalpe koster? Altså 5*7000 kr på 2 måneders tid :lol: )

 

Selvfølgelig er det dyrerer at fodre 10 hvalpe end 5 hvalpe, men det er altså måske 1000 kr mere der er tale om i alt. Der hvor jeg vil mene man kunne "dække sig ind" ville tværtimod være at man skal socialisere alle hvalpe, og hver hvalp kræver nu engang alene socialisering, og har du 10 hvalpe imod 5 hvalpe, så har du jo de 5 mere du skal bruge tid på.

 

Jeg er dog helt enig, og jeg synes også at man kan se at Danmark er et land hvor priserne virkelig er presset i top. Jeg har givet ca. 11.500 kr for de hvalpe jeg har købt i Danmark, og det har ikke været udstillings hunde.... Jeg har købt en hvalp her i NL, til udstilling og avl; 7000 kr.

 

Hernede koster en hund uden tavle, uanset race, imellem 2500-5000 kr. En tavle hund koster typisk 7000-10000 kr. Det sagt skal man huske at i NL er der krav om DNA tests på forældre og hvalpe, DNA testen skal laves af kennel klubben, desuden skal kennelklubben chippe hvalpene, så prisen er ens for alle opdrættere (Man kan ikke lave en god deal med sin dyrlæge).

 

Jeg er blevet tilbudt en hanhund fra Frankrig på 10 måneder, han kostede 26.000 kr, med begrundelsen at han havde været udstillet, og at han havde fået lavet øjn og knæ test med godt resultat. Det synes jeg er sindsygt, mest af alt fordi en 10 måneders hund ærligt ikke kan have vist sit værd på en udstilling (Den er jo ikke færdigudviklet), samt at øjn og knæ tests ikke er gyldige, hvis hunden er under 12 måneder...

 

Så hun forsøgte simpelthen at sælge mig en hund med begrundelser der på ingen måde gør hunden mere værd; Men tænk sig nogle helt nye opdrættere ville faktisk betale den pris!

Link til indlæg
Del på andre sites

Nej det er ikke udgifterne til foder alene. Men da jeg har solgt foder til hvalpe kuld af alle slags så er der væsentlig forskel. Dels spiser hunde mor et par sække kvalitets foder undervejs og dels går der faktisk mange sække foder til et stort kuld retriever hvalpe.

 

Men som jeg siger er det hovedsageligt du spørgsmål om mode og udbud og efterspørgsel.

 

For 10 år siden var chi hvalpe afsindig dyre, det er de vist ikke længere?

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...