Hop til indhold

Pernille_ln

Members
  • Antal indlæg

    3
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Pernille_ln's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Community omdømme

  1. Tusind tak for svar! Det er rigtig rart at høre hvad der er realistisk. Jeg er jo mest vant til spædbørn (høhø), og med det i mente er jeg helt klar på at tage en hel masse hensyn og knytte et bånd med tillid. Jeg planlægger også at træning med transporttasken er helt fra starten, det skal være et trygt sted fra dag 1 😊 Hvad tænker du om tidligt at prøve at lukke den, åbne igen med det samme, godbidder og legetøj mm. Virkelig sætte ind på tasken. Og så måske lave nogle små ture hvor jeg bare trækker cyklen så den lille prøver det. Med ros og godbidder osv. Ifht at være udenfor i fx 30 min i tasken, og det er koldt ude, måske frysepunkt, er det ikke farligt? Hundejakke, måske en varmedunk i bunden? Så vil jeg få hjælp den første tid så jeg kan fokusere på transporttasketræning i ro mag.
  2. Pernille_ln

    Hvalpe og børn

    Hej 😊 Senere på vinteren får vi vores nye mopsehvalp, og vi glæder os helt vildt. Vores gamle mops gik bort i januar, og hende fik vi inden børnene kom til verden. De er 8, 5 og knap 3. Så de er vant til hund i huset, og hos bedsterne er der også hund. Så det er ikke fremmed for dem, men hvalp har de ikke prøvet. Det skal også nævnes at min ældste er autist og har add, han er kærlig og omsorgsfuld, og han kommer til at få kæmpe glæde af vores nye hund - men jeg nævner det fordi jeg har brug for værktøjer til at gøre det ekstra tydeligt for ham hvordan det er at få en ny hvalp. Findes der nogle gode børnebøger om emnet? Er der nogle gode råd/bøger til os voksne om hvordan og hvorledes vi bærer os ad? Det skal være godt og trygt for alle, og forventninger til hvad en hvalp kan og ikke kan, og fx hvalpebid, uheld indendørs, legetøj på gulvet, vilde bevægelser og lyder vi jeg rigtig gerne have at de er klædt godt på til.
  3. Hej 😊 Vi skal hente vores lille nye mopsehvalp senere på vinteren, vi glæder os meget! Vi er i den situation at jeg går hjemme permanent, og jeg er så glad for at vi kan tilbyde vores nye hund et hjem hvor alenetid er meget begrænset. Men sagen er den at jeg de fleste dage skal hente mine børn fra børnehave. Det er 3 km væk, og jeg kører på min el ladcykel. Jeg er nok af sted ca. 40-45 min. Jeg er i tvivl om om jeg fra starten kan lade den lille være alene i det tidsrum. Vi køber selvfølgelig en hvalpegård, og en transporttaske er allerede på indkøbslisten. Jeg har planer om at træne at være i transporttasken i cyklen, men jeg tænker at det nok kommer til at tage noget øvelse og tålmodighed før det bliver en tryg oplevelse - og hvis vinteren er kold er det jo længe at sidde stille. Jeg har ikke bil, så ture ud af huset med ungerne mm er i cykel, det fungerer godt og jeg håber det også bliver godt med vores lille hund. Jeg vil så nødig skabe seperationsangst fra starten. Jeg læser og ser YouTube videoer om hvordan man kan træne og øve i at være alene, og det er heldigvis et meget kort tidsrum, trods alt. Min tanke er også at et måltid og en gåtur lige inden kan sikre at den lille bare sover fra det hele 😅 Hvad er realistisk? Skal jeg se om jeg kan trække på mit netværk den første uge så den lille ikke er alene der? De første 4 dage er der ingen alenetid - er det mon nok tid? Det virker måske lidt præmaturt at tænke over nu, men det gør jeg altså 🤪 og vores netværk bor et stykke væk, så planlægning er vigtigt.
×
×
  • Tilføj...