Hop til indhold

Alene hjemme hvor tidligt?


Pernille_ln
 Share

Recommended Posts

Hej 😊 

Vi skal hente vores lille nye mopsehvalp senere på vinteren, vi glæder os meget! Vi er i den situation at jeg går hjemme permanent, og jeg er så glad for at vi kan tilbyde vores nye hund et hjem hvor alenetid er meget begrænset. 
 

Men sagen er den at jeg de fleste dage skal hente mine børn fra børnehave. Det er 3 km væk, og jeg kører på min el ladcykel. Jeg er nok af sted ca. 40-45 min. Jeg er i tvivl om om jeg fra starten kan lade den lille være alene i det tidsrum. Vi køber selvfølgelig en hvalpegård, og en transporttaske er allerede på indkøbslisten. Jeg har planer om at træne at være i transporttasken i cyklen, men jeg tænker at det nok kommer til at tage noget øvelse og tålmodighed før det bliver en tryg oplevelse - og hvis vinteren er kold er det jo længe at sidde stille. Jeg har ikke bil, så ture ud af huset med ungerne mm er i cykel, det fungerer godt og jeg håber det også bliver godt med vores lille hund. 
 

Jeg vil så nødig skabe seperationsangst fra starten. Jeg læser og ser YouTube videoer om hvordan man kan træne og øve i at være alene, og det er heldigvis et meget kort tidsrum, trods alt. Min tanke er også at et måltid og en gåtur lige inden kan sikre at den lille bare sover fra det hele 😅 
 

Hvad er realistisk? Skal jeg se om jeg kan trække på mit netværk den første uge så den lille ikke er alene der? De første 4 dage er der ingen alenetid - er det mon nok tid? Det virker måske lidt præmaturt at tænke over nu, men det gør jeg altså 🤪 og vores netværk bor et stykke væk, så planlægning er vigtigt. 

Link til indlæg
Del på andre sites

Jeg tror ikke du kan regne med at 4 dage er nok, de 4 dage kan nemt gå med at hvalpen bare skal være tryg hos jer, derfra og til alenehjemme er der et godt stykke, jeg ville have minimum 14 dages plan b, men jeg ville nok starte dag et med træning i transportkasse, giv godbidderne i kassen og tag hurtigt hvalpen med i cyklen i få minutter i starten, chancen for at hvalpen lærer at være i kassen og med på cyklen i løbet af 4 dage er væsentlig størere end at den kan være alene på en fornuftig måde.

Link til indlæg
Del på andre sites

Tusind tak for svar! Det er rigtig rart at høre hvad der er realistisk. Jeg er jo mest vant til spædbørn (høhø), og med det i mente er jeg helt klar på at tage en hel masse hensyn og knytte et bånd med tillid. Jeg planlægger også at træning med transporttasken er helt fra starten, det skal være et trygt sted fra dag 1 😊
 

Hvad tænker du om tidligt at prøve at lukke den, åbne igen med det samme, godbidder og legetøj mm. Virkelig sætte ind på tasken. Og så måske lave nogle små ture hvor jeg bare trækker cyklen så den lille prøver det. Med ros og godbidder osv. Ifht at være udenfor i fx 30 min i tasken, og det er koldt ude, måske frysepunkt, er det ikke farligt? Hundejakke, måske en varmedunk i bunden? Så vil jeg få hjælp den første tid så jeg kan fokusere på transporttasketræning i ro mag.  

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...