Hop til indhold

tacora

Members
  • Antal indlæg

    626
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Indlæg skrevet af tacora

  1. Også en ualmindelig herlig og informativ tråd. Kan genkende meget af det som skrives af FT ejere, men ikke helt det med at de skulle være så vanskelige at rette fejl på.

     

    Jeg har trænet 4 FT Springere og de første par stykker lavede jeg jo flere fejl med, men det var nu ikke så vanskelig at rette, synes jeg.

     

    Måske taler vi om noget forskelligt?

     

    vh PBC

     

    Du har helt ret; men overdrivelse fremmer forstålsen og der er stor forskel på hvilke fejl man taler om. Har du fået indlært/præget hvalpen forkert i de arvelige dicipliner, kan det være meget svært at rette :-)

     

     

    mvh Steen Stenild

  2. Der er ikke forskel på om det er DCH spopr eller schweiss, hunden skal gå i sporet og her duer kryds søget heller ikke :-(

    Skal en spaniel kunne bruges på jagt skal den kunne stoppes uanset hvad og hvor og den skal helst søge kort (15 meter)

     

    du har ret det er spændende at se hvad hunden kan af det den er lavet til, jeg fik selv jagthund før interessen for jagt :-)

     

    mvh steen

  3. DKK kreds 6 kører sportræning. Du kan kontakte AnneGrethe Rasmussen som står for tilmelding på telefon 8602524024. Du kan sagtens gå til schweissprøver uden din hund har stamtavle, du skal dog være opmærksom på at at nogle klubber som afholder prøver kræver medlemskab.

    Træning af schweiss fører i princippet til to ting. Den ene er at man kan gå til schweissprøver og den anden er at man kan bruge hunden til eftersøgning af anskudt/påkørt klovbærende vildt. Hvis ikke man specielt er interesseret i schweissprøver eller jagt kan man ligesågodt træne fodspor med sin hund. Du kan læse mere om schweisstræning på www.tacora.dk hvor der også er link til hjemmesider og bøger om emnet.

    mvh Steen Stenild

  4. Der er fløjter med enkelt tone, nogle med trille og nogle med både enklet tone og trille, endda nogle som er lydløse. Jeg fortrækker ligesom spilop Achme som er af god kvalitet og man kan må en ny helt magen til, hvis man mister sin fløjte. Fløjter med trille har den ulempe at "ærten" fryser fast i frostvejr.

    Så ligesom Spilop - Achme

     

    :vinken: Venlig hilsen Steen Stenild

  5. Ud fra alle de forslag der har været oppe her, ser det ud til at mange hellere vil have lovgivning der fortæller hvad man må, end lovgivning der fortæller hvad man ikke må. Vi (eller i..) er åbenbart blevet hjernevasket til at statslig kontrol med alt er vejen frem.

    Hvis vi lige spoler tiden lidt tilbage, ca et par hundelove tilbage, var der rimelige regler som alle ville kunne leve med. Problemet med den daværende lov - og alle efterfølende halvhjertede tiltag - er at der ikke har været nogen til at følge op på om de blev overholdt.

    Ved at opbygge en hel masse ny lovgivning som naturligvis kun ramer dem der forsøger at overholde reglerne, får man bare flere lovbrydere. Eller totalt kaos den dag reglerne pludselig bliver overholdt. I SAS har man jo set hvordan ansatte kan lamme virksomheden ved at arbejde præcist efter reglerne. Hvilket bare indikerer at virksomheden har en masse bureaukrati og nytteløse forretningsgange som personalet i det daglige er nødt til at overliste for at få driften til at fungere.

     

    Det grundlæggende i et demokrati er at man bør have lov til at gøre hvad man vil, sålænge det ikke skader andre.

    Den der stil med "normeret acceptabel adfærd" er noget naziagtigt, som dog ser ud til at være i stigende kurs. "Gør som 10 ud af 9".

     

    Kloge ord Kim og jeg er helt enig, lad os ikke få flere tåbelige love. Det er ikke hundene som er problemet, præcis på samme måde som det ikke er knivene. det er fjolserne som ikke kan finde ud af at håndtere hund og kniv.

    Skulle det endelig være er jeg mere til hundeskat som så evt. kunne være med til at financere et dyrepoliti som der nok kunne være brug for :-(

     

    Venlig hilsen Steen Stenild

  6. Listehundeloven er skrevet i afmagt over at man ikke kan finde ud af at lovgive overfor dem som har problemet, nemlig ejerne. Dette handler ikke om lovgivning om hunde og jeg vil ikke finde mig i at skulle udsættes for hundekørekort og lignende fordi nogle fjolser ikke kan finde ud af hvordan man opfører sig.

    Grib ind overfor de mennesker som opfører sig dårligt med deres hund (uanset race) og lad vi andre have vores hunde i fred :-)

  7. Jeg vil rigtig gerne have nogle tips og idéer til, hvornår og hvordan jeg kan starte på at træne min dejlige 10 mdr. gamle Kleiner Münsterländer op i frit søg og dirigering, men henblik på en markprøve til foråret.

     

    Jeg har gået til træning i jagtklub med hende siden hun var 11 uger, og har naturligvis også trænet hende stort set dagligt alene. Pt. er vi tvunget på en kort pause grundet første løbetid, og den jagtklub vi træner i stopper træningen i slutningen af september, så jeg vil være på egen hånd frem til foråret, hvis jeg ikke kan finde en anden klub (og det er svært på Bornholm).

     

    Den grundlæggende lydighed er stort set i orden. Indkald og stop kan dog svipse, hvis der er råvildt der kommer for tæt på. Det kan også være lidt svært ved fasaner, harer og kaniner, men der tåler hun en lidt længere afstand til mig.

     

    Hun er rimeligt sikker i sit på afstande op til 30-40 meter (noget kortere hvis der er mange kaniner e.lign.). Dæk går ikke helt så godt, og max-afstanden er her 15-20 meter, uden for mange fristelser, men det går fremad. Udover sit, dæk, fri ved fod, apporteringer og lignende grundressur har vi har trænet en del frit søg efter dummy mange forskellige steder.

    Jeg er dog lidt i tvivl om, om hun egentlig kan det der "forventes" af en 10 mdr. gammel jagthund, eller hun burde være hårvildtren allerede nu?

     

    Lige nu træner vi intensivt på, ikke at prelle på vildt. Jeg træner det ved at fløjte hende ned hver gang noget "letter" tæt på. Kaniner og andet småvildt både med og uden line og råvildt indtil videre kun i flexline, da det er dem hun tænder mest på. Vil en lang træningsline være en idé til det videre forløb? Og er der andre måder jeg kan træne det på?

     

    Jeg har ikke selv stående hund; men det er jo ikke den voldsomme respons du har fået så jeg vil lige give dig min mening.

    Jeg har det sådan at stødende og stående hunde stort set skal trænes ens i det grundlæggende arbejde. Jeg synes du har rigtig godt fat i tingene efter hvad du skriver; men stop lydigheden skal være i orden inden du bevæger dig ud hvor der risiko for at støde vildt.

    Jeg indlærer mine hund stop som noget af det allerførste. Du kan læse mere om præcist hvordan på min hjemmeside www.tacora.dk under spanielskolen. Hvis du ikke meget tidligt får lært hvalpen stop for vildt og den bare nogle få gange får lov at prelle på vildt ligger der et meget stort arbejde i at rette op på dette igen.

    Jeg synes du skal droppe dæk i den forbindelse. Dæk bruger jeg kun når jeg vil efterlade hunden og senere vende tilbage til den, i alle andre situationer anvender jeg sit. jeg ville også droppe linen for der er ingen tvivl om at hunden ved når den har den på, linen er mere en sikkerhed for dig mod at hunden ikke løber efter vildt; men det har ingen indlæringsmæssig værdi.

    Du skal starte forfra med at indlære respekt for noget som bevæger sig; men ikke vildt. Træn det i situationer hvor du har kontrol over omgivelserne. HUnden skal kunne gå løs eller fri ved fod og respektere en kastet dummy uden du skal fløjte sit, inden du begynder at eksperimentere med vildt og vildtfært.

    Venlig hilsen Steen Stenild

  8. Jeg har bare den opfattelse, at har man valgt at opdrætte med tavle, om det er den ene eller anden, er uden betydning, så har man en pligt til at gøre det bedste, ellers skal man lade være, og så gøre det efter sin egen etik, og det kan da også, være helt fint og seriøst, men at være tavle opdrætter, forpligter altså lidt mere synes jeg.

    Det er vi så tilgængæld meget enige i, jeg tror bare folk selv skal have lov at vælge hvad de synes er bedst og man kan jo sagtens være seriøs og gøre sit bedste uden udstilingskrav :5up:

  9. Jeg synes at det er en alvorlig sag at avle/opdrætte hunde, og det er jo helt tydeligt i hundeverdenen, at mange desværre ikke har samme syn, jeg synes ikke at det er iorden, at man har lov at bruge hvad som helst, jeg ser gerne at der er nogle krav, til at få lov at bruge hunde i avl og få hvalpene stambogsført.

    Jo og gudesmuk er hun altså :lun:

     

    Der er vi så ikke enige ;-) Heldigvis har DKK jo ógså nu endelig regnet ud at krav ikke er løsningen, hundene bliver så bare avlet uden stamtavle. Nu er deragnske vist stor forkel på FT springeren og standard springeren; men med lidt god vilje kan de jo begge passes ind i den skrevne standard og i racen hjemland går det fint.

    Når det så er sagt synes jeg også at man specielt FT springeren avler på alt muligt, med der nogen rundt som man skulle tro var krydsninger med en gravhund. Jeg mener bare ikke man skal løse den slags problemer med krav; men med oplysning og så er det op til dig som opdrætter, kun at avle på det du vil være bekendt !

     

    Venlig hilsen Steen Stenild

     

    P.S. Smuk afhænger af øjnene som ser (men jo hun er da smuk)

  10. Ja jeg er jo så heldig, at jeg har en gudesmuk jagthund ;)

    Jeg synes desværre tit, at der bliver avlet på hvilken som helst grim og dårligt bygget FT springer, "jamen den er en glimrende jagthund", det holder bare desværre ikke i min verden, hvis den ikke er bygget som en hund, der skal kunne arbejde optimalt, løsningen kunne være et avlsgodkendelses arrangement, for de udstillings forskrækkede.

     

    Jeg synes ikke der er grund til at gøre tingene mere komplicerede end nødvendigt og jeg er imod krav, både om udstilling og prøver for stambogsføring. de eneste krav jeg kan acceptere er sundhedskrav.

    Lad dem der vil kun vil udstille gøre det og dem som kun vil bruge hunde på jagt gøre det. Der er jo faktisk mange jagthundefolk som udstiller på f.eks FDA udstilling som den enete gang, blot fordi de gerne vil have en udstillingspræmiering på hunden.

    Men krav nej Tak, jeg er tryg ved at hvalpekøberne selv kan sortere i udbuddet af hvalpe så dem som avler på for dårlige udstilligs/jagthunde (afhængig af interesse) automatisk bliver sorteret fra.

    Og så er det at have en gudesmuk hund jo afhængig af øjnene som ser !

     

    Venlig hilsen Steen Stenild

  11. Ikke, hvis de er slidt ned, når de er 4-5 år gammel - aner intet om spaniels, men for hyrdehundene kunne jeg godt tænkte mig nogle mere hensigtsmæssige hunde mht holdbarheden når de bliver brugt til det, de er avlet til.

     

    Det har du da helt ret i; men jeg tror ikke at udstilling er en nødvendighed for at vurdere dette (har intet imod udstilling) Jeg tror heller ikke en fårehundeopdrætter er interesseret i at avle på linier der er slidt op som 4-5 årige.

    Jeg tror snarere problemet er den anden vej rundt, nemlig der bliver avlet på for meget dårligt avlsmateriale fordi udstilling er blevet en sport i sig selv. Hvis jeg sammenligner mine standard spaniels med min ft springer er det absolut FT'er som er billigst i dyrlægeregninger, ham der arbejder hårdest, ham der er nemmest at træne, ham der finder mest vildt på jagt osv. Han ser anderledes ud i bygningen og kan af den grund end ikke få en 3. præmie på en udstilling; men det betyder ikke at han er dårligere bygget til det han skal bruges til. det er alene et udtryk for hvordan standarden for springeren tolkes i dag.

    Det er nu en gang sådan at man kan ikke bruge en pæn hund uden jagtlyst på jagt; men man kan godt bruge en "grim" hund med jagtlyst. Dermed ikke sagt at jeg vil acceptere abnormiteter som forringer bygningen og dermed hundens mulighed for rent fysisk at udføre sit arbejde.

     

    Venlig hilsen Steen Stenild

  12. Jamen var grunden til at DJR og klubben for FT springere lavede deres klubber, ikke at der var udstillinggskrav og det mente man ikke at jagthunde havde brug for (selvom en jagthund holder længere, hvis den er anatomisk korrekt, bygget, hvilket man kan vurderet på en udstilling)? Nu er det krav jo væk, så må der jo komme en åbning på et tidspunkt, jeg ville da hilse FT springere og FT cockere meget velkomne ( uuha sådan en skøn jagtcocker :lun: ) i DKK.

     

    Springer og cocker spaniels har i mange år været avlet i en jagtlinie og en udstilingslinie i England. Dem som avler disse hunde til jagt behøver groft sagt ikke en udstilling for at vurdere om hunden kan holde til jagt, man avler nemlig kun på de hunde som har vist deres duelighed på jagt, som jo nok må være det bedste sted at vurdere en jagthund.

    Personligt synes jeg det er ok at udstille jagthunde; men for spaniels er der desværre blevet ret stor forskel på de to typer, så stor forskel at en FT efter den standard man dømmer efer i dag ikke vil kunne få en anden præmie.

    Det var netop indførelsen af 2.præmie på udstilling for stambogsføring som tvang opdrætterne af FT typen til at starte deres egen klub (FT klubben) Stambogsføringen løste man ved sammen med Retrivernes jagthundeklub at starte DJR som er en ren stambogsføringsorganisation.

    Udover 2. præmien på udstilling for stambogsføring har man jo også en udstillings præmiering for at blive brugschampion (man har dog ikke nogen krav om markprøvepræmieringer for at blive udstillingschampion ????) Det betyder jo at hvis man i dag overfører sin FT spaniel til DKK kan man ikke blive brugschampion og man har kun en håndfuld markprøver til rådighed, hvor man med en DJR stambog har over 40 om året.

    Det er muligt man i FT klubben kan blive enige med DKK om at de overtager stambogsføringen; men personligt tror ikke det sker før DKK accepterer flere specialklubber indenfor racerne.

    Det har været nævnt at man i givet fald skal have A og B stambøger, hvis FT typen skal registreres i DKK. Hvem skal så have B bogen - Standardtypen eller FT typen. Jeg mener jo helt klart at standartypen skal have B bogen, da spaniels jo er jagthunde (jeg taler om springeren) :mrgreen:

    Spøg til side, man burde kunne have begge typer på samme stambog i DKK/FCI, som man har i england, især hvis der sker et magtskifte i Spanielklubben :banan:

     

     

    Venlig hilsen Steen Stenild

  13. Okay.

     

    Hvad er de utilfredse med?

     

    Der har bl.a. lige været en sag hvor DJR har udelukket medlemmer af FT klubben fra stambogsføring, blot fordi disse havde ytret sig omkring DJR's holdning til stambogsføring. DJR stambogsfører bl.a. hvalpe efter hunde som samtidig med registreringen i DJR også er registret i f.eks DKK og det giver jo en nem smutvej udenom avlsrestriktioner.

     

    Venlig hilsen Steen Stenild

  14. Det kommer nok ikke til at ske uanset. Dertil er der for meget der skal ændres helt overordnet.

     

    Tror også interessen fra DJR's side ligger på et meget lille sted, eftersom de har delt hvalpelisterne op i 2. Dem med sundhedsundersøgelser og dem uden, såvel som fået skabt en pendent til hundeweb.

    Hvad skulle de begynde at kurtisere DKK for?

    Du har ret DJR er ikke interesseret - det er stambogsføringen en alt for fed indtjening til - men Klubben for FT spaniels er måske, de er i hvert fald ikke specielt tilfredse med DJR.

    Venlig hilsen Steen Stenild

  15. Nah, så misforstod du mig. Specialklubberne vil stadig høre under DKK. Der hvor DKK sigter er netop at få DJR hundene tilbage i folden, og det går nok næppe uden man laver seperat specialklub.

    Det skulle DKK prøve at fortælle til Klubben for FT spaniels :-)

     

    Venlig hilsen Steen Stenild

  16. Hvor finder man noget godt læsestof om at gå spor.

     

    Hvis du er interesseret i schweisstræning kan du købe eller låne. Niels Søndergårds bog At arbejde med schweisshunde. eftersøgning af klovbærende vildt , Spårhunden og lukterna af Lars Fält, Tobias Gustavsson, Jens Karlsson og Jessica Åberg., Drivkraft og motivation af Anders Hallgren.

    Herudover findes der forskellige informative hjemmesider som du kan finde adresserne på på www.tacora.dk under siden om mine hunde og menupunktet links.

    Bl.a. er der på siden som hedder schweisssporet endu flere links som kan være interessante.

     

    Venlig hilsen Steen Stenild

  17. Du skriver citat" Når hun går fri, kan jeg godt få hende til at gå forbi en kat. Men hvis hun ikke har snor på så er risikoen for at hun løber efter den større." citat slut men jeg tænker lige er det ikke det samme ?

     

    Nå men en ting som man kan læse af dit indlæg er at du har dannet en vane, her går jeg i snor og her går jeg fri og jeg skal gå i snor de første 700 meter før det bliver sjovt, så det er jo bare med at få dem overstået.

    Prøver at ændre på vanen, gå forskellige ture og slip hunden fri på forskellige steder, så den ikke har mulighed for at forudsige hvad der skal ske.

     

    venlig hilsen steen stenild

  18. Re. Drentches inlæg: Oprindeligt havde FT typen af den engelske springer spaniel den samme standard som standardudgaven af samme race og de havde samme stambog. For ca. 15 år siden skiltes FT typen fra standardtypen pga, indførelse af præmieringskrav på udstilling for stambogsføring indenfor DKK. Det betød at FT typen blev stambogsført i DJR og opdrætterne her avler kun på jagtegenskaber, hvorfor også der bliver stor størrelsesmæsig forskel på hundene indenfor typen.

     

    Hundene på billederne du viser er for mig at se en engelsk springer spaniels af FT type til venstre og en engelsk springer spaniel af standardtype til højre: men begge hunde er en engels springer spaniel :-)

     

    :vinken: Venlig hilsen Steen Stenild

×
×
  • Tilføj...