Hop til indhold

Ægtepar adopterer en ny hund hver gang de har bryllupsdag


Journalisten

Historien om Neydi og Carlos Romero er rørende, men i sig selv ikke skelsættende. Men efter historien ramte twitter og senere gik viralt på andre sociale medier, har den ændret sig fra en lille fortælling om tre hunde, til en succeshistorie, der har inspireret og belært en masse mennesker om hundes kår.

Da det texanske par fejrede deres første bryllupsdag, for tre år siden, overraskede Carlos sin hustru med en særlig gave, den australske sheperd Captain. Neydi har altid elsket hunde, men hendes forældre ville ikke lade hende få en, og Romero-parret havde derfor snakket om at anskaffe sig en hund i lang tid. Neydi blev lykkelig for Captain, som Carlos havde adopteret fra et internat. Efter et år var han faldet så godt til, at parret besluttede sig for at give ham en legekammerat.

Craigslist er lige den danske ækvivalent, Den Blå Avis, et sted hvor man støder på annoncer for fabrikshvalpe og andre meget tvivlsomme udbydere, men også et sted hvor ældre hunde sættes til salg af familier, der ikke har overskuddet til at tage sig af dem. Her fandt Romeroerne Teddy, en labrador/beagle-blanding. Teddys familie var helt ude af stand til at tage ansvar for en hund, og han blev foræret bort gratis. Da han ankom hos Neydi og Carlos var hun i meget dårlig foderstand og inficeret af bændelorm. Parret tog ham direkte til dyrlægen, og han kom sig heldigvis hurtigt.

Det sidste skud på stammen hedder Chewy, og er en blanding af schæfer og husky. Han var en vild og legesyg hvalp, som en af parrets venner havde anskaffet sig, uden at vide hvor meget arbejde der er i en lille vildbasse, med så aktive forfædre. Romero-parret var meget usikre på om det var en god idé at adoptere Chewy, en hvalp, når de havde to ældre hunde i huset allerede, men hunde-trioen viste sig at tilpasse sig hinandens sind helt naturligt. Captian er den "voksne", der prøver at opdrage de to andre, men ikke rigtigt lader sig stresse, hvis det slår fejl. Hundene har udviklet deres egen sociale dynamik på tværs af alder, størrelse, racer og erfaringer.

Det var Neydis søster, der fandt det morsomt at tre bryllupsdage i Romero-familien, havde resulteret i tre hunde, og hun delte historien og billeder på Twitter. Den blev næsten øjeblikkeligt et viralt hit, og spredte sig som løbeild over internettet. Hvor mange lignende historier betragtes som små hjertevarmende pauser, i en nyhedsvirkelighed hvor artikler om krig, moderne politik og klimaforandringer kæmper om retten til at gøre os i dårligt humør, har historien om Romero-parrets tradition startet lange debatter og udveksling af ideer.

Mange af dem der kommenterer på historien siger, at de er blevet inspireret til at gøre noget lignende. Der er kommet fokus på internater og hjemløse hunde i debatten. Mange der ikke selv har plads eller mentalt overskud til en hund, men har styr på finanserne, planlægger at tage traditionen til sig i en ændret form, hvor de donerer et beløb til internater og dyrevelfærdsorganisationer hvert år. Romero-parret er blevet interviewet af The Dodo, og siger at de på sigt håber at kunne gøre deres hjem til et hjem for hjemløse hunde, og altså gøre det til et privat internat.


Bruger Feedback

Recommended Comments

Der er ingen kommentarer at vise
×
×
  • Tilføj...