Hop til indhold

Aabenraa-forening har fået nye, lækre faciliteter


Journalisten

Efter lang tids virak og debat har Aabenraas afdeling af Danmarks Civile Hundeførerforening snart et nyt sted, hvor hunde og deres mennesker kan lege og lære.

Siden stiftelsen i 1950 har foreningen anvendt Dyrskuepladsen i Aabenraa, men nu glæder medlemmerne og bestyrelsen sig, ifølge Jyske Vestkysten, til at flytte. Dyrskuepladsen har lidt skade på grund af et nærliggende byggeri af en multiarena, og en sikring mod oversvømmelser af det omkringliggende område, har desværre haft den modsatte effekt på selve pladsen.

Dertil kommer en række indbrud og sågar en ildspåsættelse. Dyrskuepladsen ligger centralt i byen, og udover at tiltrække hærværksmænd, betyder det, at hundeførerforeningen ofte må vige pladsen for andre – for eksempel DHL-løbet, ringridningsturneringer og når cirkus kommer til byen. Lejemålet blev opsagt af udlejeren, Landboforeningen, men begge parter var enige om at flytningen nok var til alles bedste.

Foruden de mudrede forhold og nedslidte redskaber, er der nemlig også pladsproblemer. Hundeførerforeningen har været nødt til at splitte sig op og træne agility et andet sted, på en rideskole, og de andre discipliner har hele tiden måtte finde nye midlertidige steder at tage hen. Det nye areal, ved Felsted Hallen, som foreningen har lejet, er kæmpestort og giver mulighed for at træne agility, rally, sporsøgning og en hel masse andet på ét og samme sted.

Aabenraa-afdelingen af DcH er kendt i lokalsamfundet, som en aktiv og samfundsengageret forening. Et af dens medlemmer, Kjeld Jessen, der har været aktivt medlem i 40 år, blev indstiftet til Årets Ildsjæl i Aabenraa Kommune i år. Foreningen blev også omtalt i april, i forbindelse med en besøgsordning, hvor plejehjemsbeboere får besøg af hunde, hvilket beviseligt gør de ældre lykkeligere og sundere.

Derfor var det også nemt for foreningen at finde nye faciliteter. Kommunen, Hallen og den nærliggende skole, har alle været meget imødekommende. Der er officiel åbningsdag af det nye areal d. 1. august, og bestyrelsen håber at få tilladelse – og ressourcer – til at opføre et klubhus på stedet. Lige nu lægger Felsted Hallen gavmildt lokaler til foreningen.


Bruger Feedback

Recommended Comments

Der er ingen kommentarer at vise
×
×
  • Tilføj...