Hop til indhold

Amerikaner arresteret - efterlod endnu en hund i brandvarm bil


Journalisten

I tirsdags kørte David Beveridge fra Conneticut på arbejde. Med sig i bilen havde den 79-årige sin labradoodle Jennie, som han ville sætte af hos en hundepasningservice på vejen. Men det glemte han. I stedet tog han direkte på arbejde og efterlod Jennie sovende på bagsædet. Det blev en meget varm dag. 33 grader - udenfor. Da Beveridge endelig kom i tanke om at han havde glemt at standse ved hundepasseren, var klokken halv tre om eftermiddagen, og Jennie var død af dehydrering.

Beveridge tog hunden med til en dyrlæge, der konstaterede at hun var død, og alarmerede politiet. Dyrlægen genkendte nemlig Beveridge, der for tre år siden kom ind med en puddel, der var omkommet på nøjagtigt samme måde.

Beveridge blev arresteret for vanrøgt og dyremishandling, men løslagt igen. Han forventes dømt snarest. En lang række amerikanske webmedier har samlet historien op, og den er blevet delt af blandt andet New York Post på facebook, hvor en debat om sagen er i gang.

Beveridges høje alder er udgangspunktet for størstedelen af kommentarerne. Mange læsere overvejer om manden eventuelt lider af fremskreden demens - hvordan skulle han ellers kunne glemme at aflevere sin hund, endsige at den var i bilen? Det har ført debatten i retning af hvorvidt demente burde være forhindret i at anskaffe sig dyr, et forbud der ville være utroligt svært at håndhæve i USA, der ikke har lovgivning om registrering af hunde. Blandt de europæiske kommentatorer undrer man sig mest over hvordan en 79-årig potentielt dement mand har ret til at føre et motorkøretøj, og hvorfor han arbejder.

Debattens mest hårdtslående deltagere - hvis man ser bort fra ekstremistiske ytringer om at Beveridge burde henrettes - mener altså at demente og kæledyr overhovedet ikke hører sammen. Det kan dansk forskning dog modbevise. Institut for Husdyrvidenskab på Århus Universitet offentligegjorde resultaterne af en undersøgelse på området sidste år. Den viste af demente faktisk relaterer bedre til dyr - især hunde - end de gør til mennesker og robotter. Her er der dog tale om demente på plejehjem, hvor der ingen risiko er for at hunden bliver glemt i en varm bil.


Bruger Feedback

Recommended Comments

Der er ingen kommentarer at vise
×
×
  • Tilføj...