Hop til indhold

Guide: Første gang som hundeejer


Administrator

Er du kommet dertil i livet, hvor du gerne vil have vovse, villa og Volvo, skal du nok overveje, hvordan du forbereder dig på bedst mulig vis. For hvis det er første gang, du skal have hund, er der en del, du skal være opmærksom på i forbindelse hermed. 

I denne guide i samarbejde med Lånet, har vi samlet tre tips til, hvordan du er bedst muligt forberedt som kommende hundeejer. Læs med videre, hvis du gerne vil blive klogere på, hvad det kræver at have en hund i hjemmet, og hvilke remedier man bare ikke kan undvære, hvis man pludselig står i en situation, hvor man er ansvarlig for en hund.

Husk hundesnoren

En ting, man ikke kommer udenom som hundeejer, er, at man skal lufte denne jævnligt. Og i den forbindelse får man brug for en hundesnor. Ellers kan det blive lidt af en oplevelse at lufte den lille nysgerrige hund, som gerne vil snuse til alt på sin vej, og som ikke er bange for at forlade dig som hundelufter, hvis den pludselig ser noget andet, der er mere spændende. Men i forbindelse med valg af hundesnor er der flere typer, du kan vælge imellem. 

Nogle kan indstilles til flere længder, og andre har en fast længde, hvor hunden ikke kan gå længere end et par meter fra den, som holder snoren. Valget er dit, men der er selvfølgelig fordele og ulemper ved begge typer. Overvej derfor selv, hvilken model der passer dig bedst.

Har du bil, skal du have en transportkasse

Har du en bil, kan det være en fordel, hvis du også overvejer at anskaffe dig en transportkasse, hvori hunden kan opholde sig under kørsel. Det er nemmere på den måde, og så undgår man også, at hunden smider hår overalt på bilens sæder og interiør. 

Hundekassen gør også, at hunden slapper mere af under kørsel, hvorfor man på samme tid sørger for, at den får en så behagelig tur, som overhovedet muligt. Det er behageligt for dig som fører, og det er også langt mere behageligt for hunden.

Valg af foder er ikke helt uvæsentlig

Vi kender fra os selv som mennesker, at man reagerer anderledes, alt efter hvilken mad man får. Og på samme måde reagerer hunde også forskelligt i forhold til, hvilket tørfoder de spiser. Hver hund reagerer på sin egen måde, og man er nødt til at teste sig frem, hvis man ikke på forhånd kan finde ud af, hvad man skal vælge at give sin hund. En god ting er dog altid at undersøge de anbefalinger, der er at finde på nettet. Her kan man finde utallige udtalelser om, hvilket foder der er allerbedst til forskellige hunderacer, og man kan tilmed finde udtalelser om, hvordan hunden reagerer på det pågældende foder. Og så kan man jo give et kvalificeret gæt på, hvad for noget foder man nok skal starte med at teste på sin egen hund. 

Har du ovenstående tre ting in mente, når du anskaffer dig en hund, er du godt på vej. God fornøjelse. Har du ikke lige budget til også at skulle investere i disse remedier, kan du undersøge mulighederne med et lån fra Lånet.dk. Det er nemt og bekvemt, og så er du helt klar til at blive hundeejer.


Bruger Feedback

Recommended Comments

Der er ingen kommentarer at vise
×
×
  • Tilføj...