Hop til indhold

På tur med hunden – Berlin


Administrator

Lad det være sagt med det samme: 

I Danmark er det ikke lige så let at have en hund, som det er mange andre steder i verden. 

I Danmark er det fx ganske få beværtninger af den ene eller den anden art, der tillader, at man tager sin hund med på besøg. 

Og vi ser relativt få hunde i gadebilledet, så få, at de fleste af os ser vel kun hunde, når vi ser TV eller hygger os med slot spil, hvor hunde jo netop er et populært tema (og det er ikke svært at finde ud af hvorfor – de er jo vores bedste ven!)

Men hvorfor tillader vi egentlig ikke hunden – vores bedste ven – at komme med flere steder hen? Der er studier, der viser, at hunde fx er gode for arbejdsmiljøet, at de kan reducere stress, en psykologisk lidelse, som svæver over mange danskere som end ond, mørk sky. Og der er da også flere og flere progressive start ups eller virksomheder, der tillader deres medarbejdere at tage hunden med på arbejde, hvilket må siges at være en positiv udvikling. 

Men ak. Imens vi venter på, at det, som vi hundeelskere ved – nemlig at hunden er gode for os og bør følge os og være velkomne hvor vi er – bliver almindeligt velkendt og tages til efterretning og ageret på, ja så må vi undertiden tager steder hen, hvor vi og vores hunde kan udfolde os, som vi ønsker.

Her handler det om Berlin og et par gode tips til ture i byen eller det omkringliggende, herligt grønne Brandenburg. I Berlin og Brandenburg har man nemlig et helt andet forhold til vores yndlings følgesvend. Her tillader man hunde på restauranter, kaffebarer og mange, mange andre steder. Har du styr på det praktiske, er spørgsmålet blot:

Hvor skal vi tage hen?

Der er flere muligheder. 

Tiergarten

I Berlin er det et hav af forskellige parker, man kan besøge, og hvor mange med fordel kan tage sin hund med. Der er naturligvis Tiergarten i Charlottenburg, som er den største park i Berlin – og den er stor! – og her kan man gå lange ture med sin hund i pragtfulde, grønne omgivelser. Insider tip: Besøg Siegessäule, sejrsmonumentet, der blev opført efter tyskernes sejre og bl.a. Danmark i 1864 – men et besøg kræver sin mælk, for der er mange trappetrin, man skal op ad.

Mindre kendte Volkspark Rehberge

Volkspark Rehberge ligger i up-and-coming Wedding, og er endnu lidt af en usleben diamant. Rehberge er også en relativt stor park, og her vil du med sikkerhed møde mange andre, der er ude at lufte deres hunde. Vil du til Rehberge, kan du tage både S- og U-Bahn fra fx Alexanderplatz, så der er gode transportmuligheder.

Berlin og omegn

Grünewald

Grünewald er et mekka for hunde! Der er let adgang til Grünewald fra flere steder i Berlin. Der er zoner, der er dedikeret til hunde, og flere søer, hvor de kan svømme og rigtig udfolde sig. Bliver du træt af at vandre i de lækre naturlige omgivelser, kan du besøge en af flere biergartens – og det bedste er du kan tage din hund med!

Döbertizer Heide

Eller Döberitzer hede er en hede, der ligger lidt fra Berlins bygrænse er et gammelt militærterræn, som nu er blevet et rekreationelt vildnis rigt på flora og fauna, planter og dyr. Döbertizer Heide er blevet et populært sted at vandre, og du har mulighed for at vandre mange kilometer der, og der er en populær rute på 22 km.


Bruger Feedback

Recommended Comments

Der er ingen kommentarer at viseGæst
Dette er nu lukket for yderligere kommentarer×
×
  • Tilføj...