Hop til indhold

Sjove aktiviteter for dig og din hund


Administrator

Mangler du sjove ting at lave med din dejlige hund, og vil du gerne finde på noget, som også giver dig en sjov følelse i kroppen? Selvom det er dejligt at gå ture, så skal der også sommetider variation til, så man kan blive ved at finde motivationen. Det giver denne blog dig et par idéer til.

Det kunne eksempelvis være at tage hunden med ud og spille fodbold, da det i høj grad er en aktivitet, de typisk elsker. Her får de mulighed for at løbe og jagte bolden, og det lyser ud af dem, hvor meget de nyder det. Det giver selvfølgelig også dig en god følelse i kroppen, og du bliver måske nærmest som et barn igen.

Netop fodbold er en klassisk aktivitet med hunden, mange måske glemmer det. Tag en bold med, når du går tur, og hvis du finder en græsplæne, som kan tåle lidt leg, kan du slippe hunden løs og lege med bolden. Er man flere afsted på tur, er det næsten også altid et hit. 

Ned til vandet

Det kan også være vildt sjovt at tage hunden med ned til vandet, hvilket da også er noget, mange hundeejere er glade for. For nogle er det dog ikke så naturligt, fordi det måske ikke lige ligger på vejen, og det er lidt besværligt, når hunden efterfølgende er våd og måske endda også lufter lidt i nogle timer efter en svømmetur.

Der er dog bare rigtig mange andre fordele ved det. Eksempelvis lærer hunden rigtig meget af at svømme rundt i vandet, og det er noget, de fleste hunde elsker. Faktisk er det for mange en favoritaktivitet, som ikke rigtigt kan sidestilles med andre ting.

Lær din hund at slappe af

Det er vigtigt, at hunden lærer at slappe af, for det er ikke altid en naturlig ting for dyret. Faktisk har mange hunde svært ved at falde til ro, med mindre de har været ude og gå den obligatoriske lange tur i løbet af dagen. Men måske har det ikke altid lige været muligt at gå en rigtig lang tur, og derfor er det vigtigt, at man sætter nogle rammer for hunden.

Eksempelvis kan det virke godt at have hunden med sig hen foran fjernsynet. Man kan selvfølgelig placere den, hvor man vil, afhængigt af hvor meget den sviner, og her kan man prøve at få den til at falde til ro. Når man lærer hinanden godt at kende, vil der ofte opstå en accept og kemi mellem hund og ejer, som bare gør det til en behagelig oplevelse at slappe af sammen.

Din hund ved i øvrigt godt, at i senere eller dagen efter skal ud og bruge energi, og derfor vil den kunne hvile i, at I nu slapper af sammen.

Det er en rigtig god øvelse mellem hund og ejer, fordi det giver en anderledes form for nærvær. Selvom I elsker at være vilde sammen, er det også fint bare at kunne sidde foran pejsen.


Bruger Feedback

Recommended Comments

Der er ingen kommentarer at viseGæst
Dette er nu lukket for yderligere kommentarer×
×
  • Tilføj...