Hop til indhold

Tre tips til boligindretning for hundeejere


Administrator

At få en firbenet ven ind i familien er fantastisk. Hele familien kan samles om den nye hund, der uden tvivl bringer masser af smil og glæde ind i boligen. Men det at få en hund er ikke lutter lagkage. Det er hårdt arbejde og kræver disciplin – ellers får man en uopdragen hund, som er irriterende og eventuelt ødelægger ting. 

Dette er selvfølgelig ikke hensigtsmæssigt, og derfor er det vigtigt at være konsekvent i sin hundeopdragelse. Træning, øvelser, stimulering, mad, leg osv. er altid et must, når det kommer til en balanceret hund. Dog kan enhver form for træning og opdragelsesmetode ikke være nok – især ikke, hvis der er tale om en lille hvalp. Her får du tre tips til, hvordan du kan indrette dit hjem mest hensigtsmæssigt, hvis du er hundeejer. 

Indret et lille område til hundens mad

Hunden skal have ro, når den spiser. Du kan med fordel indrette et lille spiseområde, hvor hunden har sin mad- og vandskål stående – altid. Herved ved hunden præcis, hvor den skal søge hen, når den bliver sulten eller tørstig. Har du problemer med, at hunden spiser for hurtigt, kan du med fordel købe en madskål med indbygget maskine. Dette gør det sværere for hunden at få spist og dermed overspise.  

Det kan ikke undgås, at mad og vand ryger ved siden af skålene. Derfor kan du med fordel placere et underlag under skålene. På denne måde skåner du dit gulv får vandet og den overskydende mad samt gør rengøringen lettere. Nu kan du nemlig blot tage underlaget op og gøre det rent, frem for hele tiden at skulle tørre vand op fra gulvet.

Hav en praktisk håndvask og bord til pelspleje

Det er forskelligt fra hunderace til hunderace, hvor meget pelspleje der kræves. Langhårede hunde kræver at blive børstet, mens ikke-fældende hunde ligeledes skal klippes fra tid til anden. Her er det godt at have et sted i hjemmet, hvor hunden kan placeres på et bord. Herefter er det nemmere at børste og klippe hunden – og det skåner ligeledes din ryg, hvis bordet er i den korrekte højde. 

Har du en mindre hunderace, er det også fordelagtigt at udvælge en håndvask i hjemmet, som må bruges til beskidte poter. Især hunde med længere hår samler masser af skidt ind i pelsen på benene. Her kan du nemt løfte hunden op i håndvasken og vaske poterne rene igen. Er hunden af større størrelse, er det godt med masser af plads i brusekabinen. 

Sørg for at have en håndstøvsuger eller robotstøvsuger

Hunde fælder – og de fælder rigtig meget. Derfor er der nu et andet krav til støvsugningen af boligen. Støvsugeren hives ofte frem for at fjerne alle hundehårene igen. Af denne grund er det en god idé at købe en håndstøvsuger eller støvsuger uden ledning. Disse typer af støvsugere er nemlig nemme at finde frem, når de værste mængder hundehår skal fjernes.

Du kan også med fordel anskaffe dig en robotstøvsuger. Dette vil gøre det til en leg at holde gulvene rene for hundehår og skidt, som hunden slæber med ind udefra. Har du brug for flere tips til indretning, kan du her få flere bolig nyheder.


Bruger Feedback

Recommended Comments

Der er ingen kommentarer at viseGæst
Dette er nu lukket for yderligere kommentarer×
×
  • Tilføj...