Hop til indhold

Nellies første hvalpetræning!


vinhou
 Share

Recommended Posts

Kort og godt: Jeg tror slet ikke, Sascha og Nellie tilhører samme dyreart! :vedikke:

 

Da Sascha var til hvalpetræning - forøvrigt samme sted - var det umuligt at lære hende noget som helst til selve træningen! Hun var KUN fokuseret på de andre hunde, slap man snoren var hun pist væk, og hun reagerede ikke på indkald. Men til gengæld lærte jeg en hel masse selv, for hun er jo min første hund. Så hun lærte det derhjemme - altså, lige undtagen at gå pænt og indkald. :oops:

 

Nå, men Nellie - ja, Nellie var helt fokuseret på mig, hun trak slet ikke i snoren, og var hun på vej væk, kaldte jeg bare lige så stille, og så kom hun tilbage. Jeg havde jo også "snydt lidt" :mrgreen: og trænet lidt hjemmefra, da jeg vidste ca. hvilke ting der ville blive gennemgået. Dejligt for mig at få genopfrisket det dog, og Nellie har super godt af noget socialisering...

 

... for når en lille Kooikerhvalp kom for tæt på hende, så knurrede hun helt vildt, og bed til sidst ud efter den (det var vel et "advarselsbid"). :???:

 

Det var træneren noget bekymret for. Altså, Nellie er en meget snakkende hund med lidt knurren, gøen osv. i leg, og når hun leger med Sascha eller Silver så er der da også tænder involveret... men ligefrem at knurre og bide efter en hund, det har hun ikke gjort før.

 

Er der ikke nogen der vil fortælle mig, at det selvfølgelig bare var fordi hun var utryg ved det nye sted? For det var hun - det første stykke tid var halen gemt godt væk mellem benene, og hun søgte hen til mig for beskyttelse. Nu er hun også knap 14 uger og det er først nu hun bliver rigtig socialiseret - hun har da været med i gågaden osv., og der har ikke været noget.

 

Mon ikke det var pga. utrygheden over alle de nye indtryk og 5 fremmede hunde? Det går selvfølgelig lige så stille over... ikke? :vedikke:

 

Udover det er jeg såååå stolt over min lille dygtigvovse! :hjerte:

 

(Træneren gættede forøvrigt også på, at der er dsg i hende udover labrador... så det siger vi bare ;-))

Link til indlæg
Del på andre sites

Taaaaak! :-D

 

Det var en helt anden oplevelse af hvalpetræning end med Sascha... for dengang syntes jeg bare det var så pinligt at have en hund med der overhovedet ikke reagerede på det jeg sagde, og ødelagde de andres træning så vi lejlighedsvis måtte lukkes i en indhegning for os selv så Sascha bedre kunne koncentrere sig... :genert:

Link til indlæg
Del på andre sites

Tillykke med din træningsglade hund :klap:

 

I hvilken situation blev den lille Kooikerhvalp ved med at komme hen til hende, og hvorfor blev den ikke forhindret i det når hun knurrede af den?

 

Jeg vil tro hun til sidst har bidt ud efter den fordi ingen af hendes andre signaler åbenbart ikke virkede, den gik jo ikke væk... Jeg ville nok sørge for fremover at forhindre at hendes grænser bliver overskredet så kraftigt, da du jo helst ikke skal have lært hende at det eneste der virker er at bide.

 

Hvordan var hun med de andre hvalpe på holdet, legede hun med nogen af dem, eller var hun kun fokuseret på dig?

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja jeg tænker det samme som Lonny.

 

Der var en hvalp som også knurrede de første par gange på vores hvalpehold, men Ninjamor lod den snuse og vi andre skulle så holde vores hunde, og så gik det rigtig hurtigt fremad. Efter nogle gange kunne de 3 lege rigtig godt sammen.

 

Forstår heller ikke hvorfor den anden hvalp blev ved med at komme hen? Jeg vil - ud fra det du skriver - mene at hun syntes det hele var lidt for meget og havde brug for fred og ro, sammen med dig.

Link til indlæg
Del på andre sites

Ja, den lille kooiker var bare nysgerrig og var tydeligvis ikke så velbevandret i hundesprog. Sådan var Sascha også som lille, som om de bare går ud fra at alle andre hunde elsker dem.

 

Træneren sagde også, at når Nellie kom hen til mig skulle jeg ligesom danne en beskyttende cirkel om hende og skubbe kooikeren væk når den kom hen så hun kunne få noget fred. Hun var også nærmest ved at kravle helt op på skødet af mig.

 

Kooikeren ville bare lege, men var noget anmasende - gik helt tæt på og ville snuse ører osv., eller snuse Nellie bagi, og det syntes Nellie åbenbart var for meget med sådan en fremmed hund. Forståeligt nok egentlig, det ville jeg heller ikke sætte pris på... :rolleyes:

 

Det blev ikke til så meget hvalpeleg fordi vi kom lidt for sent... jeg fór vild, på trods af at det kun er 3 km. fra mit hus... :oops:

 

Men der var en golden hvalp som ikke var så nærgående, den havde Nellie ikke noget imod, og hun kunne godt løbe lidt rundt og være nysgerrig, men det var ret tydeligt at hun søgte tryghed ved mig så snart der var noget. Og det er jo fint nok. Jeg er sikker på, hun er mere afslappet næste gang - første gang Sascha var til hvalpetræning turde hun nærmest ikke bevæge sig rundt - det problem har hun ikke ligefrem mere... :klap:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Tilføj...