Hop til indhold

Min hund kan ikke med andre hunde


Gæst Røde Romario
 Share

Recommended Posts

Gæst Røde Romario

Hej.

 

Jeg har en lille Yorkshire Terrier tæve på tre år. I løbet af de sidste måneder er hun begyndt at gø ad hunde, som hun ikke kender. Når hun møder andre hunde, så snuser hun til dem hvorefter hun bliver lidt bange og begynder at gø. Førhen ville hun kun blive bange.

 

Det er sikkert fordi jeg ikke har socialiseret hende. Det gør mig rigtig ked af det på hendes vegne, at hun har det så svært med andre hunde.

 

Har I nogle forslag til hvad jeg kan gøre? Er der nogle gode teknikker jeg kan bruge i de situationer hvor hun møder andre hunde?

 

På forhånd tak...

Link til indlæg
Del på andre sites

Du behøver ikke at føle dig så skyldig - det er et problem du deler med mange andre hundeejere, og det behøver ikke at skyldes manglende socialisering, men simpelthen at din tæve nu er voksen, og bare ikke gider andre hunde.

 

Hvis hendes gøen er så slem, at det virker generende, kan du arbejde med at få hende til at ignorere fremmede hunde, men social og legesyg, kan du nok ikke gøre hende.

Link til indlæg
Del på andre sites

Husker ikke om hun skriver noget om det i sin bog, men generelt anbefaler jeg altid Lone Grevas bøger til alle, der ønsker at arbejde med forskellige ting i deres hundehold.

 

Der er to bøger. "Hvalpen" og "Familiehunden". Syntes at huske at der står noget om indlæring af "ignorering". Det er samme teknik der bruges overfor mange ting hunden skal ændre adfærd overfor.

 

Det er ikke at jeg ikke vil hjælpe, men det vil være meget mere fyldestgørende for dig at læse bogen. Så kan du altid få lidt mere hjælp herindefra som du arbejder med det.

 

Og skyld er ikke en god følelse - og meget unødvendig. Dels fordi man ikke kan lave om på fortiden, og fordi det er så meget bedre at man - som du - ønsker at se fremadrettet på hvordan man kan ændre tingenes tilstand.

Link til indlæg
Del på andre sites

Måske er det, at din hund gøer faktisk et tegn på den er blevet lidt modiger og selvsikker, så den tør fortælle, at den egentlig ikke bryder sig om kontakten eller den har fundet ud af, at det faktisk hjælper med at holde de andre hunde lidt på afstand.

 

Jeg har en yorki tæve på 3, som lyder fuldstændig, som du beskriver din, bortset fra, at hun ikke gøer af andre hunde.

Jeg har gjort rigtig meget ud af socialiseringen men hun er lidt sky og reserveret af natur så møder med fremmed hunde, eller mennesker for den sags skyld, bliver aldrig noget hun finder behag i.

 

Det er helt iorden med mig, så jeg sørger for, at andre hunde ikke tager kontakt til hende uden, at hun viser interesse for, at hilse. Ligeledes siger, jeg til alle de mennesker vi møder der synes hun er åh så dejlig, at hun ikke er glad for fremmed men, at de kan prøve at sætte sig på hug og se om hun vil komme hen og snakke.

 

Jeg tror det er en medvirkende årsag til, at min hund ikke er blevet en "gø" hund, som så mange andre små usikre hunde, fordi hun ved jeg støtter hende i de situationer og hjælper med til, at hendes grænser bliver respekteret.

 

Siden hun var ni mdr. har vi deltaget i yorki træf og her er hun ganske tilpas og kan både lege og sætte tydelige grænser, så hendes sprog er ganske fint.

Hun er bare ikke en hund der har behov for, at socialisere med ukendte individer.

 

Jeg tror du skal glemme alt om skyldfølelse og om at have ondt af din hund for det er slet ikke alle hunde, der på bedste retriever maner, har behov for og lyst til, at have kontakt med andre hunde.

Hjælp og støt hende istedet i, at have den afstand, som hun ønsker så det ikke er nødvendigt for hende, at gø.

 

Hvis du synes hun alligevel skal have kontakt med andre, så sørg for det er små hunde, som hende selv og start med gåture ved siden af hinanden i snor og se om hun overhovedet er interesseret.

 

Held og lykke og dejligt med flere yorkier herinde:-D

Link til indlæg
Del på andre sites

hejsa:genert:

Her er måske noget du kan prøve, og se om det hjælper dig og din hund:blink:

1. først og fremmest skal du være rolig og i ballance/have overskud til at træne dette, ellers smitter din nervøsitet af på hunden.

2. når i er ude at gå og møder en hund, så kan du rose din hund roligt, når den ikke reagerer med at gø, fortsæt da og se hvor tæt på i kan komme inden hun gør/knurre...reagerer hun lidt, sæt dig på hug, og hav en rigtig god godbid i hånden og få hende til at være rolig og fokuseret på godbidden, hvis du ikke kan holde hende fast i dette og hun reagerer på hunden,rejs dig op og gå væk fra hunden, så er det ikke nu i skal hilse....

3. aftal evt. at træne med en anden hund, og gå mod hinanden, men lad ikke dem hilse før din hund er rolig...støt din hund, som du også vil, kan jeg fornemme, så skal det nok gå...held og lykke med det, og håber du kan bruge noget af dette;-):vinken:

Link til indlæg
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share×
×
  • Tilføj...